Kat doet mee aan lokale verkiezingscampagne

Kat doet mee aan lokale verkiezingscampagne

door Carl Schmidt

13 juni 2013

Twee studenten uit de Mexicaanse stad Xalapa stellen uit frustratie van corrupte politiek de kat Morris verkiesbaar bij de lokale burgermeesterverkiezing. De deelnemende kandidaat heeft een eigen Facebook- en Twitteraccount waarop staat dat hij het volk belooft de stad ratvrij te houden. Dit is een lokaal eufemisme voor de corrupte politici.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

Volgens de studenten komen politici nooit hun campagnebeloftes na. Daarom moet er juist op Morris gestemd worden, want hij komt zijn beloftes wel na. Hij zal voornamelijk katachtige activiteiten uitvoeren zoals eten, slapen, spinnen en geeuwen.

Ongeldige stemmen
Het is niet toegestaan om Morris officieel op te nemen in de stembiljetten. Daarom vragen de studenten aan het volk of ze de naam van de kat op het biljet schrijven dan wel een kattenhoofd te tekenen. Ambtenaren waarschuwen dat stembiljetten met de naam Morris ongeldig worden verklaard.

Toch weerhoudt dit de studenten niet om hun ontevreden boodschap uit te spreken naar de politici. Met de campagne laten de studenten zien dat verkiezingen niet altijd even eerlijk gaan in Mexico. Veel politici kopen hun stemmen of sluiten corrupte deals. Met een goed gevoel voor humor hopen ze dat Morris een geschikte kandidaat is voor veel mensen die het niet eens zijn met de huidige politiek.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors