Honduras

Honduras

door Charlotte de Vries

Honduras is een bergachtig oerwoud met een Caribische kust. Kokospalmen en witte zandstranden omlijnen haar dichtbegroeide jungles, waar Mayaruïnes, enorme watervallen en wilde dieren heersen.

Honduras is het tweede grootste land van Midden-Amerika en geliefd door reizigers. In Copán liggen de piramidevormige ruïnes van Mayatempels. De populaire Bay Islands is een groepje strandeilanden waar feestgangers en duikers zich uitleven. En in het Río Plátano Biosphere Reserve komen de meest exotische planten en bedreigde diersoorten voor.

ZELF NAAR Honduras?

Bekijk alle 3 reizen naar Honduras

De mooiste bezienswaardigheden van Honduras

De ruïnes bij het dorpje Copán trekken de meeste toeristen naar Honduras. Er staat nog één grote ruïne overeind, maar het is er een die je absoluut niet wil missen. Het gedetailleerde beeldhouwwerk is prachtig intact gebleven en de complexe beelden van voormalige Mayaleiders zijn bijna geestachtig.

Een ander dorpje met een schat aan geschiedenis is Santa Lucia. Dit oude mijndorp brengt je met haar oude kerk en centrale plein even terug naar de zestiende eeuw. Ten noorden van Santa Lucia ligt Tegucigalpa, de hoofdstad en het oudste mijncentrum van Honduras.

Honduras' schitterende natuur

De natuur van Honduras bestaat uit nevelwouden, droge dennenbossen, torenhoge watervallen en brede rivieren. Een must voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het afgelegen Río Plátano Reserve. Hier vaar je met een kano over de kronkelende rivier en spot je kapucijnaapjes en kleurrijke bloemen.

Voor een serene rust maak je een wandeling naar Lago de Yojoa. Met negentig vierkante kilometer is dit het grootste meer van Honduras. Haar stille water is bedwelmend.

De eilanden van Honduras

Witte stranden en een kleurrijk zeeleven nodigen je uit naar de noordelijke Bay of Islands. De eilandgroep bestaat uit drie grote en vijftien kleinere eilanden. Een aanrader is Cayos Cochinos, één van de minder bekende eilandjes. Boten en visserij zijn hier verboden, waardoor het koraal intact is gebleven.

Ten zuiden van Honduras ligt Isla El Tigre. Een vulkaan vormt dit kleine, ronde eiland waar je met een kajak omheen kan peddelen.

Reizen Honduras

Meer Honduras

Specialisten Honduras

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors