Guatemala
8,3
8,3 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,8 Veilig
9,5 Natuur
7,4 Stranden
8,3 Klimaat

Guatemala

door Charlotte de Vries

Verscholen achter Guatemala's steile vulkanen en uitgestrekte regenwouden ligt het kloppende hart van de Mayawereld. Maar in Guatemala beperkt die wereld zich niet alleen tot tempelruïnes en verlaten steden. De Mayacultuur bruist hier nog in volle glorie. Nergens ter wereld leven nog zoveel rechtstreekse afstammelingen van de Maya's als in Guatemala.

Op de markt in Chichicastenango of de dorpjes rondom het Atitlánmeer, overal kom je de Mayacultuur tegen. Bezoek de handelaren in kleurige klederdracht in koloniaal Antigua. Bezichtig de prachtige ruïnes van de Mayastad in Tikal. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Guatemala.

De mooiste bezienswaardigheden van Guatemala

De grootste trekpleister van Guatemala ligt helemaal in het noorden, middenin het dichtbegroeide oerwoud. Hier tekenen twee eeuwenoude piramidetempels de stadsruïne Tikal, waar vandaag alleen nog apen en toekans wonen.

Een autorit van bijna elf uur brengt je naar het Atitlánmeer in het zuiden. Traditionele Mayadorpjes en vulkanen omringen het oppervlak van 130 vierkante meter en geven de plek een geheimzinnige sfeer. Nabij ligt het bergdorp Chichicastenango, een belangrijke marktplaats voor de Maya's.

De Guatemalaanse natuur

Als je even wil bijkomen van je indrukwekkende reis door Guatemala, bezoek dan het natuurwonder Semuc Champey. Turquoise waterpoelen, suizende watervalletjes en een natuurlijke brug middenin het oerwoud. Dit paradijs is volgens velen het mooiste stukje Guatemala. Lig je liever aan het strand, put dan uit op het zwarte vulkaanstrand Moneterrico.

Leuke steden in Guatemala

Het kan nog wel eens lastig zijn om met de Guatemalanen te communiceren als je geen Spaans kunt. Maar wist je dat Guatemala de ideale plek is om Spaans te leren? Dit kan onder andere in hoofdstad Guatemala-Stad, vulkaanomringd Antigua en studentenstad Quetzaltenango.

Spaans komt je goed te pas wanneer je over de rivier Río Dulce naar het afgelegen stadje Lívingston vaart. Een mengeling van Afrikanen, afstammelingen van kolonisten en Maya's wonen hier aan de Caribische kust. Een bezoekje aan dit dorp maakt je reis door Guatemala onvergetelijk.

Like deze pagina

Reizen Guatemala

Meer Guatemala

Reviews Guatemala

Kleurrijke armoede (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Laura Verstraate op 18 juni 2017

In Guatemala ben ik begonnen in Chichi.  Daar was de grootste markt van Guatemala. Wat heb ik m'n ogen uitgekeken: kleurrijke mensen, zeer gastvrij en zo druk en vol met allerlei kraampjes. Enorm veel indrukken gehad. Die dag ben ik verder gereisd naar Lago Atitlan. Een meer dat is ontstaan door een knal waardoor er een gat is ontstaan en uiteindelijk is gevuld met water. Daar maakte ik ook mijn foto. Omgeven door vulkanen trokken we over het meer naar de overkant. Daar een lunch gekregen van lokale mensen. Wat zijn ze lief. Daarna met een jeep naar boven op een vulkaan gereden. Eenmaal boven een wandeltocht naar beneden gemaakt. Uitgekomen op een prachtige locatie voor een lokaal biertje. De trouwlocatie is vastgelegd (voor over heeeeel wat jaren!). Vanaf die dag ben ik verliefd geworden op Guatemala. Wat een land...

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • lieve mensen
 • kleurrijk
 • nieuwsgierig
Ultieme tip: Lago Atitlan. Het meer dat iedereen heeft moeten zien in zijn leven...
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Guatemala (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Lotte Reijers op 05 juni 2017

Geweldig land! Erg leuke, gezellige stadje zoals Flores en Antiqua. Daarnaast is de bevolking erg aardig. De vulkanen en het gebergte zijn zo mooi dat het soms onwerkelijk is. Helaas moet je de Spaanse taal wel goed beheersen.

Pluspunten Guatemala

 • betaalbaar
 • gezellig
 • vulkanen

Minpunten Guatemala

 • je moet spaans spreken als je van plan bent alleen te reizen
Ultieme tip: Pacaya vulkaan beklimmen. Dit is een actieve vulkaan. Je hebt hier ook een klein winkeltje genaamd The Lava Store. Echt een must om te zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Guatemala (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Maickel Grunwald op 21 mei 2017

Guatemala is de verrassing in Centraal-Amerika. Ik was eigenlijk op reis in Mexico en besloot om ook even de grens over te steken. Resultaat was dat mijn vakantie Mexico een vakantie in Guatemala is geworden. Heb vrijwel al mijn tijd in dit prachtige land doorgebracht. Je kunt er alle kleuren en geuren vinden. Van de azuurblauwe wateren tot de groenste wouden. Het is een adembenemend mooi land!

7,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • adembenemend mooi
 • maya
 • eten
 • cultuur
 • niet duur
 • locals
 • diversiteit

Minpunten Guatemala

 • wapens
Ultieme tip: Als je geen Spaans spreekt, leer tenminste een openingszin zodat je het ijs kunt breken met de locals. Want het zijn mooie mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In één woord; TOP! (bezocht in mei 2006)

Review geschreven door Minke Smits op 08 april 2017

In ruim drie maanden heb ik een groot gedeelte van Midden-Amerika mogen bezoeken en dit gebied voor altijd in mijn hart gesloten. Een topper eerste klas was ons bezoek aan Guatemala! Wat een fantastisch land met super vriendelijke mensen, kleurrijke dorpen, schitterende natuur en nog echt authentieke plekken. Een geweldig land en een dikke aanrader voor iedere (ietwat avontuurlijke) reiziger!
Een gratis tip: Laat je in de zeer vroege ochtend ophalen om naar Tikal te gaan. Vervolgens loop je met een ervaren gids in het donker door deze bijzondere ruïnestad naar tempel IV, die je beklimt. Bijna aan de top neem je plaats en wacht je tot dat het regenwoud rondom je wakker wordt. Een fantastisch spektakel om het regenwoud wakker zien te worden, maar gebruik vooral je oren.

Pluspunten Guatemala

 • zeer vriendelijke bevolking
 • hele behulpzame bevolking
 • goedkoop en gemakkelijk reizen
 • kleurrijk
 • fotogeniek
 • authentiek
 • schitterende natuur
 • goed te combineren met omliggende landen

Minpunten Guatemala

 • criminaliteit i.v.m. de heersende armoede
 • lang niet iedereen spreekt Engels
Ultieme tip: Bezoek Tikal buiten de toeristentijden om, door bijvoorbeeld in de vroege ochtend al te gaan en het regenwoud wakker te zien worden vanaf tempel IV.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Levensveranderende reis (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jet van Fessem op 19 maart 2017

Afgelopen zomer ben ik, als vijftienjarige, naar Guatemala gegaan met een organisatie, om hier vrijwilligerswerk te doen en om hier en daar culturele uitstapjes te maken. Het was de allermooiste reis die ik ooit hebt gemaakt, en dat komt onder andere door een aantal plekken die ik heb bezocht. Daarnaast zijn de mensen ontzettend gastvrij en vriendelijk, en iedereen is er fantastisch gekleed in Maya-kleding. Dit maakt alles gelijk een stuk kleuriger en vrolijker! De hostels waar ik sliep waren overigens heel erg netjes, en qua eten hoef je niet bang te zijn dat je alleen maar bruine bonen krijgt voorgeschoteld.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • betaalbaar
 • vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • prima slaapplekken

Minpunten Guatemala

 • je moet goed letten op je spullen
 • veel zwerfhonden
 • veel rommel op straat
Ultieme tip: Maak een trip per boot, naar de verschillende dorpjes rondom lago de Atítlan.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Guatemala (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Carlijn Zoetmulder op 23 januari 2017

In Guatemala rondgereisd met een vriendin. Het is een prachtig land met een kleurrijke en heel eigen cultuur met mooie afwisselende natuur. Aanraders zijn Antigua, de grottentocht in Semuc Champey, Tikal. Verrassend leuk: streetfood eten in Guatemala City en even blijven hangen in Flores, het stadje waaruit Tikal vaak bezocht wordt. In Tikal zijn we vlak voor sluitingstijd het park ingegaan en hebben we de sunset gezien vanaf een van de tempels met bijna niemand in het park, magische ervaring!

Pluspunten Guatemala

 • authentieke cultuur
 • , natuur
Ultieme tip: Semuc Champey.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

prachtig land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Zoë Vangangelt op 22 januari 2017

Guatemala is echt het mooiste land wat ik tot nu toe heb gezien. De kleuren, de natuur, de bewoners... prachtig! Ik heb met een groep vrijwilligerswerk gedaan en rondgereisd en dit was een geweldige ervaring.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • gezellig
 • bewoners zijn super aardig
 • indrukwekkend
Ultieme tip: De hot springs zijn zeker een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vulkanen klimmen in Guatemala (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Iris Jolink op 12 november 2016

Houd je van actief? Natuur en bergen? Ga dan één of meerdere vulkanen op in Guatemala!
Guatemala heeft vele vulkanen die je zelf of met een georganiseerde tour kunt beklimmen.
Een van de meest speciale ervaringen is toch wel de nacht doorbrengen op vulkaan Acatenango, bij de stad Antigua.
Met een tent en slaapzakken klim je in vijf uur naar de top. Het is een zware klim, vooral met een backpack vol met campinggear en flessen water op je rug.
Maar oh, we beloven je: het is het zwoegen waard!
Het is ongelofelijk magisch om onder miljoenen sterren te slapen, terwijl de naastgelegen vulkaan Fuego de hele nacht lava spuwt.
De volgende ochtend is misschien nog wel specialer. Het moment dat de zon opkomt en langzaam de gigantische aarde om je heen verlicht. Zo'n zeldzaam moment dat iedereen stopt met praten en alleen maar kijkt.

Vulkaan Acatenango dus. Je kunt zelf gaan en je eigen kampeerspullen meenemen, maar je kunt ook op elke straathoek in Antigua een tour boeken mét gids en campgear vanaf achttien dollar.
Neem wel een muts mee want het is heel koud daarboven!!

Ultieme tip: Heb je niet zo'n groot budget? Neem dan de lokale chicken-bussen om rond te reizen. Heel goedkoop en een onvergetelijke ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Daphne Streekstra op 31 oktober 2016

Wat een leuk land is dit. Heb als deel van een rondreis door Midden-Amerika ook Guatemala bezocht. De echte chiken busses zijn een hele ervaring. Verder heb je lekker eten, goede afwisseling tussen cultuur en natuur en vooral hele lieve mensen. Voeg daar een homestay in Lago Atilan en een geweldige partyavond in Antigua aan toe en de ervaring is compleet.

Pluspunten Guatemala

 • Toffe bevolking
 • goedkoop
 • afwisselend

Minpunten Guatemala

 • diefstallen
 • armoede
Ultieme tip: Dansen tot diep in de nacht in Antigua.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan Tikal (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Bart Nys op 12 oktober 2016

Tikal: is zeker de moeite waard om te bezoeken. Logeer vlakbij zodat je 's morgens als eerste binnen kunt bij de opening van het park. Wakker worden met de geluiden van de jungle. (Tikal Inn)
Antigua: Mooi authentiek stadje, met veel handwerk. Je moet niet denken aan enkel de typische dingen, ook handgeweven sneakers.

Pluspunten Guatemala

 • Lekker eten
 • verstaanbaar spaans
 • vriendelijke mensen

Minpunten Guatemala

 • Vliegen op Guatemala city is duur
Ultieme tip: Bezoek Livingston en drink een coco loco
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beautiful Guatemala (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sanne Van Rijssen op 11 oktober 2016

Guatemala is geweldig! Veel plekken zijn nog zo puur. Lago de Atitlan, San Cristobal, Antigua, Flores... Allemaal aanraders voor een meerdaags bezoek! De mensen zijn prachtig en aardig, vooral de Maya-cultuur is goed vertegenwoordigd en het authentieke eten is heerlijk! Backpacken door Guatemala is het meest ideaal; vervoer is prima te doen en overal meer dan voldoende keuze uit leuke hostels/hotels. Veel medereizigers, maar het voelt nooit massaal. Ik zou Guatemala iedereen aanraden, hoop zelf nog eens terug te mogen.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • betaalbaar
 • ,natuur
 • locals
 • backpackers proof
 • cultuur

Minpunten Guatemala

 • leer Spaans
Ultieme tip: Earth Lodge bij Antigua Guatemala. Een echte parel; slapen in een boomhut... uitkijkend over Antigua.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Guatemala (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Manon Van cranenbroek op 09 oktober 2016

Januari 2015 heb ik een maandje door Guatemala gereisd, een van de tot nu toe mooiste landen waar ik ben geweest (en dat zijn er inmiddels best wel wat). Guatemala is een heel veelzijdig land, met prachtige meren, ontelbare vulkanen en enorme jungles waar de Inca-ruïnes boven de bladeren omhoog rijzen. ik heb Guatemala ervaren als een veelzijdig land met mooie stadjes/dorpjes, prachtige natuur en een rijke historie waar de bevolking erg trots op is. Er valt hier ook van alles te doen, van het bezoeken van koffieplantages tot het beklimmen van de vulkanen om gloeiend magma 's nachts te kunnen aanschouwen, of tot rust te komen tijdens een retraite aan het meer Atitlan. Kortom, er valt hier van alles te beleven en is zeker een bezoekje waard!

Ultieme tip: Doe de Sunrise-trip als je de ruïnes in Tikal gaat bezoeken. Je waant je gegarandeerd ergens in een prehistorisch tijdperk, erg indrukwekkend!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een maand rondtrekken door Guatemala (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Tim Van Gelder op 08 oktober 2016

Guatemala is het land van de Maya's.
Je ziet ze overal in het land. Zeer vriendelijke en mooie mensen met hun kleurrijke klederdracht. Vooral Antigua, de oude hoofdstad, en de markt van Chichicastenango zijn aanraders.
Lekker chillen bij het Lago de Atitlan waar je vele rugzaktoeristen aantreft.
Ook in Xela (Quetzaltenango) is veel te zien, hoewel dit meer een grootstad is. Xela is de nog vaak gebruikte naam die de Maya's aan de stad gaven. Later veranderden de Spanjaarden het in Quetzaltenango, maar Xela is nog steeds de meest gebruikte.
Guatemala is gewoon een echte aanrader. Goedkoop en nog niet super toeristisch.
Ook Livingston, een stad aan de Caraïbische kust, is een must. De voornamelijk zwarte bevolking verwelkomt je met open armen op de ritmes van reggae. Het ligt niet ver van de grens met Belize en het is er betaalbaar.
Zeker een keer hun Tapadosoep proberen. Heerlijk lekker met allerlei groenten en vis erin. 1 Bord is goed voor een maaltijd.
Wat je uiteraard ook moet bezoeken is Tikal en Uaxactun. 2 Sites met Mayatempels.
Sommigen zijn helemaal begroeid, maar de meesten zijn goed zichtbaar en op sommigen mag je op.
Ook Flores is een hele leuke, weliswaar toeristische plek, om andere backpackers te ontmoeten.

Pluspunten Guatemala

 • Aardige locals
 • Goed betaalbaar
 • Lekker eten
 • Mooie natuur
Ultieme tip: Semuc Champey met zijn trapsgewijze rivier en onderwatergrot. Maar heb respect voor de omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassend Guatemala (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Inge van den Broek op 04 oktober 2016

Guatemala was voor mij een totaal onbekend land. Nog nooit had ik er naar gekeken of iets over gelezen. Nu ik er geweest ben, snap ik niet waarom.
Dit land heeft zoveel mooie en veelzijdige dingen te bieden! Van leuke stadjes tot ruige jungle en een uitbarstende vulkaan.

Flores is een leuk (schier)eilandje in het meer Péten. Heel kleurrijk en mooi gelegen in het meer. 's Avonds ontpoppen er zich allemaal eetkraampjes aan de kade waar je heerlijk kunt eten voor een zeer klein prijsje! Ook is er nog een klein eilandje naast het grote eiland, waar je ook kunt overnachten! Het is iets duurder, maar wel heel fijn en rustig!

Vanuit Flores kan je makkelijk naar Tikal. Mega hoge Maya-ruïnes steken boven de wilde jungle uit. Toekans vliegen daar rond en 's nachts word je wakker gebruld door de brulapen.
Je kan daar op de camping overnachten in een hangmat met een insecten-net. Fantastische ervaring!

Na een lange rit in meerdere busjes kom je terecht in Semuc Champey; prachtige, in het midden van de natuur gelegen, blauwe waterpoelen. Hier kan je heerlijk zwemmen en genieten van een gratis visspa-treatment. Vergeet niet de hike naar boven (El Mirador) voor het mooie uitzicht over de waterpoelen! Het is even een flinke klim, maar enorm de moeite waard!

Lake Atitlan... Prachtig en genieten! Hier kan je makkelijk een week verblijven. Lekker genieten van de lekkere eettentjes, zwemmen in het meer, je kan een kajak huren, omliggende dorpjes bezoeken en zo af en toe nog een feestje meepakken.

Maar als je in Guatemala bent moet er uiteraard een vulkaan beklommen worden. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar ik raad de Acatenango aan. Hier overnacht je op de berg met spectaculair uitzicht en 's ochtends vroeg nog een hele zware hike naar de top voor de zonsopgang! En niet te vergeten 's avonds de uitbarstingen waar je het lava uit de vulkaan ziet gespuugd worden.

Uiteraard heeft Guatemala ook andere leuke steden, zoals Antigua, maar ik ben voor de natuur gegaan!

Pluspunten Guatemala

 • Super vriendelijke mensen
 • goedkoop
 • mooie natuur
 • jungle
 • veelzijdig
Ultieme tip: Ook al denk je niet fit genoeg te zijn om de Acatenango te beklimmen; doe het toch! Het is een geweldige overwinning en je wordt beloont met een spectaculair uitzicht!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Midden Amerika (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Esmee Bente Mirou op 03 oktober 2016

Als allereerst was Guatemala niet eens in mij opgekomen om heen te reizen. Toen ik op internet een vrijwilligersbaantje zag aan de kust van Guatemala bedacht ik mij om gewoon eens iets geks te doen en ervoor te gaan. Ik heb tot op de dag van vandaag geen enkele fractie spijt. Na mijn werk ben ik door een deel van Midden Amerika gaan reizen. Guatemala is en blijft echt mijn nummer een. Wat een onwijs mooi land. De mooiste plek vond ik Semuc Champey met zijn watervallen, heerlijk in gezwommen. Ook Lake Atitlán is een echte topper! Veel hippiefeestjes en onwijs gezellige stadjes rondom het meer. Ook niet te vergeten is de Maya-cultuur in de bekendste stad Antigua. Kleine, super lieve mensjes met veel gekleurde kledij.

Pluspunten Guatemala

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • backpackers

Minpunten Guatemala

 • geen
Ultieme tip: The lake Atitlan Semuc Champey Antigua
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi vrouwtje uit Guatemala je raakt opslag verliefd!! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Gerrine van den Hul-Ebbers op 03 oktober 2016

Ik moet hier kort iets vertellen over Guatemala & Belize, maar ik zou niet weten hoe!
Er zijn zo veel mooie dingen om te bekijken en om te zien!
Maar als ik dan toch wat moet benoemen zou ik zeker de markt Chichicastenango aanraden, je kijkt je ogen uit. Voor iedereen is er wat te beleven. Hou je van de mensen, het eten de tradities dan moet je hier zeker heen!
Tikal is ook super mooi de jungle en de Maya tempels.
En wat zeker een hoogtepunt was is zwemmen in Semuc Champey.
De plaatjes op Google zijn reëel als je daar heen gaat kan je net zo'n mooie foto maken als op Google.
En daar zwemmen is heerlijk!!
Kortom het is niet in een paar woorden te beschrijven het is een super mooi land en ik zou zeggen ga er een keer heen om het zelf te ervaren!

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hike vulkaan Acatenango (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Julia van Rooij op 29 september 2016

Guatemala, het land van de kleuren, lieve mensen en vele mogelijkheden.
Zelf heb ik er helaas te weinig tijd door kunnen brengen. Het is zo'n groot land met zo veel monumenten en natuurgebieden die je wilt zien. Mocht je op bezoek gaan, neem dan minimaal een maand om het allemaal te kunnen ontdekken. Mijn hoogtepunt in Guatemala was zeker het natuurspektakel van Volcan de Fuego. Na een lange uitputtende zware hike hebben wij geslapen op de oude vulkaan 'Acatenango' met het lawaai van de actieve vulkaan op de achtergrond. 's Ochtends zijn we vroeg opgestaan om naar de top van Volcan de Acatenango te lopen en het lava in het donker tijdens zonsopgang te kunnen bewonderen. Echt een aanrader, maar check van tevoren wel even de weersvoorspellingen!

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • Betaalbaar
 • Veel mogelijkheden
 • Backpackersvriendelijk

Minpunten Guatemala

 • Lange reistijden
Ultieme tip: De hike mét sleepover op Volcan de Acatenango! Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het kost wat moeite, maar je wordt beloond met het uitzicht en geluid van de actieve vulkaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors