Onderwatermuseum Mexico uitgebreid

Onderwatermuseum Mexico uitgebreid

door Elsemieke Land

21 september 2016

Afgelopen week zijn er nieuwe kunstwerken aan het onderwatermuseum in Mexico toegevoegd. Het Subaquatic Sculpture Museum is sinds 2010 het grootste onderwatermuseum ter wereld, maar blijft groeien. Door de recente update staat de teller nu op 510 sculpturen die verspreid liggen op de zeebodem van het ondiepe Cancun National Marine Park.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

Voor iedereen die is uitgekeken op de standaard musea en niet bang is voor een beetje avontuur, biedt dit onderwatermuseum in Mexico een interessante afwisseling.

Bescherming koraalrif

Oorspronkelijk is het museum in 2009 aangelegd ter bescherming van kwetsbare koraalriffen. De attractie moet duikers en snorkelaars aantrekken en tegelijkertijd weghouden van zwaar beschadigde koraalriffen elders. Door de populariteit van het museum lukt dit aardig. In 2014 verwelkomde de onderwaterattractie een kleine miljoen bezoekers en werden vermoedelijk 700.000 bezoekers weggehouden bij beschadigde koraalriffen.

De kunstwerken

De 510 kunstwerken zijn ontworpen door de Britse beeldhouwer Jason de Caires Taylor. De sculpturen in het onderwatermuseum zijn gemaakt van pH-neutraal marine beton, wat bijdraagt aan het versterken van de natuur. Daarnaast worden dichtbij de beelden koralen geplant en worden de beelden bedekt met koraal, waardoor er na enige tijd een natuurlijke voortplanting ontstaat en de beelden door de natuur worden opgenomen.

De beelden zijn het beste te bekijken met een duikexcursie. Ook snorkelen is een optie. Doordat de kunstwerken slechts tussen de zes en negen meter diep liggen zijn ze ook goed te zien vanaf het wateroppervlak, bijvoorbeeld op een rondvaartboot met glazen bodem.

In de video hieronder krijg je een indruk van het bijzondere museum.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors