Eten: rijkelijk gevulde taco's

Eten: rijkelijk gevulde taco's

door Veerle Witte

Wie aan Mexico denkt, die denkt aan taco's. En dat is niet voor niks. Taco's stammen nog uit de tijd van de Azteken en zijn nog altijd een favoriet gerecht van de Mexicanen.

De Azteken verbouwden vooral maïs, bonen, chilipepers en tomaten. Daarmee maakten ze de bekende tortilla's die ze vulden met gekookte bonen en zelf gemaakte sauzen van chilipepers en tomaten.

Geperst maïs

Tortilla's zijn een soort dunne ronde pannenkoeken van geperst maïs of deeg van tarwemeel die gebakken worden op speciale bakplaten. Beide vormen van de tortilla kunnen om bijna ieder type voedsel gewikkeld worden.

Er zijn vele variaties te vinden op de traditionele taco. Vul je tortilla met kaas, guacamole, sla, kip en zure room. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. De basis zal echter altijd hetzelfde blijven: tortilla's, saus en bonen.

Zelf taco's maken? Met dit recept heb je in een handomdraai heerlijke taco's op tafel staan!

Benodigdheden voor twee personen

• 8 maistortilla's
• 500 gram mager rundergehakt
• 300 gram kidneybonen uit blik
• 400 gram tomaatblokjes uit blik
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 3 knoflooktenen
• 1 fijngesneden kleine wortel
• 3 rode Spaanse pepers, fijngesnipperd
• 1 theelepel fijngehakte koriander
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie
• 1 eetlepel olijfolie
• Zout en peper
• 1 zakje geraspte kaas
• Geneden ijsbergsla
• 1 bekertje zure room

Bereidingswijze

Bak het gehakt in de olijfolie samen met de versgeperste knoflook, de wortel, de helft van de ui en één van de pepertjes en maak op smaak met peper en zout. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de kidneybonen toe. Roer deze door het gehaktmengsel en verwarm alles op laag vuur.

Ondertussen begin je aan de saus. In een steelpannetje breng je een bodempje water met de andere twee pepertjes en één teentje knoflook aan de kook. Laat het vijf minuten koken. Voeg de tomaten toe en laat deze zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Voer de rest van de ui toe en pureer dit samen met het tomatenmengsel. Roer de koriander en de peterselie erdoor en breng ten slotte op smaak met peper en zout.

Verwarm de tortilla's volgens de verpakking en vul ze eerst met het gehaktmengsel en doe daarna de tomatensaus eroverheen. Naar smaak kan je sla, maïs, zure room en geraspte kaas toevoegen.

Like deze pagina

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors