El Salvador

El Salvador

door Charlotte de Vries

Langs de Stille Oceaan liggen zwarte zandstranden en mosgroene regenwouden tegen een dramatische achtergrond van vulkanen. Welkom in El Salvador. Een klein land dat met haar waanzinnige natuur een grote impact heeft op veel reizigers.

Maar El Salvador heeft nog meer op haar kaart staan dan natuurschoon. Langs de wereldberoemde Ruta de Las Flores proef je de lekkerste koffie ter wereld. Bij Tazumal en Joya de Cerén imponeren eeuwenoude Mayaruïnes je. En in de hoofdstad San Salvador feest je tot diep in de nacht. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van El Salvador.

ZELF NAAR El Salvador?

Bekijk alle 2 reizen naar El Salvador

De mooiste bezienswaardigheden van El Salvador

Begin je reis door El Salvador bij de hoofdstad. San Salvador is niet de meest charmante hoofdstad van Midden-Amerika, getekend door uitlaatgassen, armoede en wapens. Maar het uitgaansleven is belonend en je regelt er leuke uitstapjes.

Maak vanuit San Salvador een trip naar de oude Mayastad Joya de Cerén of Santa Ana en Tazumal. Santa Ana heeft een schitterende koloniale binnenstad en ligt vlakbij de enorme piramide van Tazumal, waar de Maya's hun slachtoffers verbrandden. Na een paar lange dagen rust je uit op de zwarte vulkaanstranden van La Libertad en El Zonte. Hier surf je op de beste golven van El Salvador.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

El Salvador's ongerepte natuur

Vlakbij Santa Ana ligt ook het Cerro Verde National Park. Drie enorme vulkanen schilderen het jungle-achtige landschap van dit natuurpark. Samen met een gids wandel je langs toekans en kolibri's naar de zwarte krater. Meer dieren spot je in het noordelijke Montecristo Trifinio National Park. Kleurige vlinders, miereneters en wilde zwijnen zie je onder andere in deze weelderige jungle.

De lekkerste koffie van El Salvador

Voeg wat kersverse koffie toe aan je wandelingen door de jungle en je reis door El Salvador is compleet. De Ruta de Las Flores begeleid je door het regenwoud naar bloeiende koffieplantages en stadjes als Juayúa en Apaneca. In Juayúa proef elk weekend allemaal lokale lekkernijen tijdens een eetfestival. In Apaneca overnacht je in een oude koffieplantage en word je wakker van de allerlekkerste koffiegeur in El Salvador.

Like deze pagina

Reizen El Salvador

Meer El Salvador

Specialisten El Salvador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors