Drinken: tequila, sangrita en warme chocolademelk

Drinken: tequila, sangrita en warme chocolademelk

door Lana Leach

Mexico is tequila. Tequila is Mexico. Ruim tachtig procent van alle tequila in de hele wereld komt uit de Jalisco provincie.

Tequila

Je likt het zout van je hand, drinkt het shotje tequila weg en bijt in de zure citroen. Dit wereldberoemde sterke drankje wordt in het gebied rond Santiago de Tequila geproduceerd, in de Mexicaanse staat Jalisco. Het wordt gemaakt uit het sap van de agave tequilana, een stekelige plant.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

Wanneer je tequila bestelt, krijg je meestal de blanca of Plata versie. Dit is de ongerijpte en heldere versie. Daarnaast zijn er nog drie andere types tequila, die allemaal langer gerijpt zijn en daardoor een andere kleur hebben.

Sangrita

Tomaat, sinaasappel, citroen, uien, pepers en kruiden. Een sangrita, niet te verwarren met een sangria, is een alcoholvrij drankje waarmee je tequila kunt wegspoelen.

De felrode sap is in Mexico voorgemixt verkrijgbaar. Maar de verse varianten hebben veel meer smaak. Al kunnen de ingrediënten erg verschillen. In veel barretjes kun je een Mexicaanse Vlag bestellen. De drie shotglaasjes hebben de kleuren van de vlag en zijn gevuld met premium tequila, limoensap en sangrita.

De sangrita drink je na een shotje tequila om je smaakpalet te vereffenen. Het is zoet, pittig en hartig in een slok, maar bovenal is het verzachtend.

Hot chocolate

Warme chocolademelk is het drankje van de Maya's en Azteken. De Maya's waren ruim 2000 jaar geleden het eerste volk dat een drankje maakte van de bonen van de cacaoplant.

De Mexicaanse versie is heel anders dan de warme chocolade die wij hier in de wintermaanden drinken. Het is meestal gemaakt van pure cacao en het smaakt pittig en een beetje bitter.

Ben je een chocoladeliefhebber? Dan mag je Calle Mina in Oaxaca niet missen. In deze straat huizen de beste chocoladeverkopers van het land. En de chocomelk (con agua) is hier op haar best.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors