Costa Rica
8,7
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,1 Steden of plaatsen
8,2 Locals
8,5 Veilig
9,9 Natuur
9,1 Stranden
8,3 Klimaat

Costa Rica

door Charlotte de Vries

Costa Rica is een land voor avonturiers. Ongeveer een kwart van Costa Rica is bekleed met een onaangetast, beschermd regenwoud. Met een kajak of te paard ontdek je de dichtbegroeide jungle en spot je kaaimans, luiaarden en apen. Je tuurt in de rokende krater van een vulkaan, surft op supertubes en snorkelt langs kleurig koraal. Costa Rica houdt je altijd bezig.

Costa Rica is ontzettend veilig en vriendelijk. Locals laten je met een trotse glimlach de mooiste bezienswaardigheden van het land zien. Zoals het Tortuguero National Park, waar het krioelt van de zeeschildpadden, panters en krokodillen. Ontdek Costa Rica!

De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica

Na een lange vlucht kom je aan in de hoofdstad San José. Je knapt snel op van een heerlijk bakje koffie. De stad is namelijk omringd door koffieplantages. Maar de drukke, lawaaierige stad heb je snel bekeken wanneer je de prachtige omgeving ziet. Zoals de mistige jungle van het Monteverde National Park.

Vlakbij Monteverde staat ook de 1.670 meter hoge vulkaan Arenal. Een dikke rookpluim stijgt op uit deze vernietigende actieve vulkaan.

Natuurparken in Costa Rica

Richting het zuiden liggen de populaire kustparken Manuel Antonio National Park en Corcovado National Park. In Corcovado vind je het laatste oorspronkelijke tropische regenwoud van Midden-Amerika. Het is vochtig, dichtbegroeid en vol met apen, ara's, kikkers en krokodillen. National Geographic noemde Corcovado niet voor niets de meest intense plek op aarde.

Stranden en surfen in Costa Rica

Aan de kust liggen ook een aantal fenomenale surfplekken. De meest bekende zijn de hippieachtige badplaats Montezuma en Mal País, vissersplaats Playa Tamarindo en feeststad Jacó. Zoek je liever een rustigere surfplek op, fiets dan naar de afgelegen stranden van Puerto Viejo de Talamanca. Ervaren surfers wachten op de subertubes in Santa Teresa.

Ben je meer geïnteresseerd in wat zich onder de golven afspeelt? Langs het onaangetaste koraalrif van Isla del Coco duik je met dolfijnen, schildpadden en walvishaaien. Het avontuur van Costa Rica houdt niet op.

Like deze pagina

Reizen Costa Rica

Meer Costa Rica

Reviews Costa Rica

Costa Rica met kids (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Judith Bulthuis op 14 oktober 2017

In augustus 2017 zijn wij met vrienden en hun kinderen naar Costa Rica geweest. Met z'n achten in een busje het land doorkruisd. Wat een prachtig land! We hebben heel veel verschillende dieren gezien, tot grote vreugde van de kinderen want daar hadden ze erg op gehoopt.

Pluspunten Costa Rica

 • aardige locals
 • betaalbare horeca
 • prachtige natuur
 • veel dieren
 • korte reisafstanden
 • veel variatie
 • geen malariagebied
 • het land besteed veel zorg aan veiligheid

Minpunten Costa Rica

 • doordat het zo vochtig is voelt alles steeds wat viezig aan...kleren en kamers
 • excursies zijn duur
 • hoge entreeprijzen
 • tijdverschil
Ultieme tip: Ik vond Cahuita het hoogtepunt van de reis; mooi strand, daarachter jungle en dus dieren, leuke straat met gezellige restaurantjes en fijne sfeer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondreis Costa Rica (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Benthe Vollenbrock op 07 september 2017

Costa Rica is een heel exotisch land met extreme natuur. De natuur lijkt wel 'exploded', de jungle is gigantisch groot en heel groen. Het is alsof het nooit stopt met groeien. In Costa Rica hebben wij een rondreis gedaan met de auto, wij zijn begonnen in Tortuguero waar we midden in de jungle sliepen. Hier hebben wij ook apen gezien en schildpadden. Het land ligt tussen de Grote Oceaan en het Caraïbisch gebied in. Aan de kust van het Caraïbische gebied hangt een hele relaxte en laid-back sfeer. Bij de Grote Oceaan is het water kouder en de zee iets wilder, hier kan je heel goed surfen. Zeker een aanrader voor de surfies! Vanwege onze jetlag stonden wij elke ochtend om 6 uur op en gingen wij om 22 uur slapen. Dit is een tip voor andere reizigers omdat de zon vroeg opkomt en ook weer vroeg ondergaat, op deze manier haal je echt het meeste uit je vakantie. Costa Rica was echt een ongelofelijk mooie ervaring, de natuur zoals je die daar hebt zie je nergens anders. Pura vida!

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • natuur
 • schildpadden
 • strand
 • zee
 • puur
 • dieren
 • jungle
 • surf

Minpunten Costa Rica

 • duur
 • verre vliegreis
Ultieme tip: De canopy tour bij de vulkaan. Deze is op het midden van het eiland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land om nog eens naar terug te gaan (bezocht in november 2008)

Review geschreven door Clement Castricum op 22 juli 2017

Costa Rica heeft een geweldige flora en fauna. Alleen al de vele speciale kikkertjes die je er kunt zien is al
voldoende reden om er eens naartoe te gaan. De mensen zijn er vriendelijk en er zijn mooie (eco)resorts. De actieve El Arenal vulkaan is een bijzonderheid op zich. Vooral in de avonduren kun je de lava naar beneden zien stromen. De vele natuurparken zijn een bezoek waard en bevatten ook vele dieren die er (gelukkig) vrij kunnen rondlopen /-vliegen. Jamaicaanse invloeden zijn niet weg te denken uit dit prachtige land.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • natuur
 • schoonheid
 • flora
 • fauna
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Wow dat is dichtbij! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Claske van der Spek op 30 juni 2017

Wat ik het meest bijzondere van Costa Rica vond is dat de dieren en zo veelzijdig aanwezig zijn en ook zo dichtbij komen. Je moet niet raar opkijken als je een leguaan naast je huisje ziet zitten en je een huisvleermuis hebt die je iedere avond op de buitenmuur kan begroeten. En de gekko's rennen vrolijk over je binnenmuren heen en weer, heel handig tegen de muggen. Maak een wandeling in het bos en kom luiaards en apen tegen die je vanaf de bomen aan staren. Prachtige toekans die boven je hoofd rond vliegen en laten we de rode gifkikkertjes niet vergeten.
Zit je lekker te relaxen aan het zwembad, lopen de apen over de muur heen en weer. Ga je ontbijten, zit de leguaan aan je voeten te bedelen om wat fruit. Oftewel een land dat je qua dieren echt gezien wilt hebben!

Pluspunten Costa Rica

 • dieren van dichtbij
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Geboorte (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Claske van der Spek op 30 juni 2017

In het donker met zijn allen achter een gids aan, struikelend de weg zoeken tussen de bomen door. Je hoort meerdere gidsen naar elkaar roepen in het Spaans, geen idee wat ze zeggen. We staan een tijdje stil, lopen weer een stukje en dat herhaald zich tot dan eindelijk het verlossende woord komt.

Ze hebben een schildpad gevonden. In stilte lopen we achter de gids aan, we hebben strikte regels gekregen aan het begin. Ik kan merken dat de spanning stijgt in de groep. Wanneer ik de schildpad dan echt op het strand zie overtreft het mijn verwachtingen. Prachtig om zo'n groot zeedier op het land bezig te zien met het maken van een nest.

We volgen in stilte het hele proces. Het maken van een kuil met zijn vinnen, een moeizaam langdurig proces. Het leggen van de witte zachte eitjes, die je naar beneden ziet vallen. En de zware taak om het gat weer dicht te maken. Je merkt dat het de schildpad na al die inspanning veel moeite kost om nog door te gaan. Eindelijk is ze klaar en keert ze vermoeid, met langzame tred, weer terug naar de zee. En ik keer terug uit Costa Rica met een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Pluspunten Costa Rica

 • prachtige natuur
 • dieren

Minpunten Costa Rica

 • duur
 • toeristisch
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica met het openbaar vervoer (bezocht in november 2005)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 27 juni 2017

Op voorstel van de buren gaan we met z'n vieren naar Costa Rica. Een paradijs voor natuurliefhebbers. We besluiten alles per openbaar vervoer te doen en hoewel alles vertrekt en terugkeert naar de hoofdstad San Jose, is het prima te doen. We zien de schildpadjes uitkomen op het strand wat een geweldig gezicht is. We verblijven in kleine hotelletjes, B&B's etc. en dat bevalt prima. Met een reisgids in de hand zien we zowel de bekende toeristische plekken als leuke kleine en minder bekende uithoeken. De flora en fauna van het land is adembenemend en ik ben helemaal weg van de kleine gifkikkertjes met hun schitterende kleuren, de talloze vlinders en nog heel veel andere dieren. Overal groeit er fruit. De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk. Is er dan echt geen minpuntje? Jawel, de regen. Het regent er heel erg vaak. Maar daarom groeit alles er ook zo weelderig. We duiken bij Drake Bay en onze buurvrouw regelt zelfs dat we een paar dagen op het onderzoekscentrum in Corcovado kunnen verblijven. We zien de El Arenal en luieren in de Baldi Hotsprings. Terwijl mijn reisgenoten een tocht door de bomen maken blijf ik extra lang in de kolibrietuin die ik dan helemaal voor mij alleen heb. Een mooie compensatie voor mijn hoogtevrees. Zelfs het heel toeristische Café Britt is best de moeite waard. Kortom, Costa Rica is heel goed op eigen gelegenheid te doen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Ga op eigen gelegenheid. Op het centrale plein in San José is bij de lokale VVV een boekje met bustijden te krijgen. Het openbaar vervoer brengt je op de meeste plaatsen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kleur! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Daan Daan op 22 juni 2017

Costa Rica! Een geweldig, kleurrijk land met vriendelijke mensen. Eén met de prachtige natuur: wandelen, paardrijden, jungle flight, varen en ga zo maar door. De reisafstanden zijn niet groot, dat maakt reizen door Costa Rica relaxed. Pura Vida is het pure leven (=genieten!).

Pluspunten Costa Rica

 • Natuur

Minpunten Costa Rica

 • Ga niet in de regentijd
Ultieme tip: Lekker eten op het strand van Samara, waar de plaatselijke bevolking muziek maakt!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Gran experiencia! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Romy van Grondelle op 08 juni 2017

Wij zijn zelf door midden/zuid amerika getrokken waarbij Costa Rica en Belize de meest fantastische indrukken hebben achtergelaten! Voor mensen die van natuur houden is dit een echt aanrader.. Het heerlijke eten, de lieve mensen, prachtige regenwouden, alles klopt!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Genieten in groen Costa Rica (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Annelot Scholten op 05 juni 2017

Costa Rica is een fantastische bestemming voor reizigers die van geweldige natuur houden. Hierbij wel een van onze hoogtepunten, het geweldige gebied rondom​ El Arenal. Hier kun je mooie wandelingen maken, waaronder de wandeling naar het kratermeer Cerro Chato. Een flinke wandeling met onderweg geweldige uitzicht op de vulkaan El Arenal. Na de wandeling kun je genieten in een van de vele warmwaterbronnen. Zeker een bezoek waard!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Veelzijdig landschap
 • goed te bereizen met huurauto
 • veel wildlife
 • aardige locals
 • veel natuurparken
Ultieme tip: Ga in gesprek met de locals. Zij weten vaak de mooiste plekjes die niet in de reisgids staan beschreven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur en voor ieder wat wils; van jonge backpacker tot aan pensionaris (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Sarah Leijendekker op 03 juni 2017

Wat een fantastisch land, wat een rijke natuur en uiteraard rijke kust (letterlijk Costa Rica) en wat een aardige mensen. Het strand grenst aan het met palmbomen bezaaide land, met middenin bergen en vulkanen, watervallen in de jungle en een rijke, groene natuur. Ik ben als backpacker 3 weken in Costa Rica geweest en heb o.a. super veel wildlife gezien en geraft in de mooie natuur. Het land biedt tal van mogelijkheden: surfen, hiken, strandwandelingen of gewoon lekker bakken, duiken, de jungle in, maar je hebt ook resorts (maar daar kan ik niets over zeggen). Oftewel: voor ieder wat wils.

8,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • geweldige natuur: flora en fauna

Minpunten Costa Rica

 • Sommige plaatsen zijn erg toeristisch
Ultieme tip: Rancho Burica: where the bad road ends and the good life begins. Er heerst rust, is niet toeristisch en heeft een ontzettend fijne vibe. Je hebt zowel jungle als zee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Dierentuin zonder hekken (bezocht in mei 2006)

Review geschreven door Gwen Leendertse op 02 juni 2017

Mooiste land wat ik ooit bezocht heb. De flora en fauna is overweldigend mooi. De mensen zijn vriendelijk en het eten is verrukkelijk. Zo veel te zien en te beleven dat je er de tijd voor moet nemen om alle indrukken te verwerken.

Pluspunten Costa Rica

 • geweldige natuur
 • prachtige onderwaterwereld

Minpunten Costa Rica

 • let op zakkenrollers in touristische gebieden
Ultieme tip: Reis met de locals, dan hoor en zie je meer dan over de begaande wegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een wereld van verschil! (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Annie Kuiper op 01 juni 2017

Costa Rica een land van uitersten, een concert van A. van Buren en uitgemergelde paarden die grazen langs de weg. Krokodillen, papegaaien en apen alles kun je tegenkomen in het oerwoud tijdens een boottochtje. Costa Rica doet heel veel aan natuurbehoud dat zie je en merk je, helaas is het een arm land.

Pluspunten Costa Rica

 • zee
Ultieme tip: Een excursie maken met de bus gedaan eerst over zandwegen, daarna was er een boottocht over een rivier waar je kon genieten van al het moois van Costa Rica en daarna een treinreis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Merel van Huijstee op 23 mei 2017

Het is een prachtig land waar veel nationale parken te bezoeken zijn. Costa Rica is één van de veiligste landen van Midden-Amerika. Prima te bereizen als twee vrouwen. Er is heel divers wildleven te spotten. Een gids is aan te raden in het Monteverde Cloud Forest Reserve. In andere nationale parken (Manuel Antonio en Cahuita) is geen gids nodig. Het openbaar vervoer is goedkoop en een uitstekende manier om het land te verkennen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • goed en goedkoop openbaarvervoer
 • lekker eten (casados en gallo pinto)
 • vriendelijke locals (Ticos)
 • prachtige natuur en wildlife

Minpunten Costa Rica

 • muggen
 • vochtige hitte
Ultieme tip: Vergeet geen DEET, klamboe en regenjas/poncho!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig, ecologisch Costa Rica (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Josy Bittoun op 22 mei 2017

Costa Rica is in een woord Prachtig. Hét veiligste land van Midden-Amerika. Volledige inzet door de overheid én de bevolking voor ecologisch toerisme. De natuur is zo mooi, dat met geen woorden te beschrijven is. Ongerepte stranden waar je kilometers kan wandelen zonder iemand tegen te komen, natuurreservaten die je plaatselijke fauna en flora laten zien. Dorpen en steden met zeer vriendelijke mensen en mooi en proper onderhouden. Animals and Nature First!

Pluspunten Costa Rica

 • Natuur
 • vriendelijkheid
 • ecologisch
Ultieme tip: Aanrader is om een rondreis te maken. De afstanden zijn zeer goed te doen. Beginnen bij de vulkanen (Arenal) en stilletjes afzakken tot de kustenlijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onverwoest Costa Rica (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Nadine Lucas op 21 mei 2017

La Fortuna is een prachtige vulkaan waar je fantastisch kunt hiken. De extreme hike van 7 uur is een echte aanrader! Zwaar maar echt de moeite waard zorg wel ervoor dat je een gids bij je hebt. Die kan je ook veel meer vertellen over de vegetatie en dieren die jij anders zou missen. In de buurt van La Fortuna op 1 uurtje rijden zit de Cloud Forrest. Je waant je op de route erheen alsof je door Ierland rijdt qua landschappen. De Cloud Forrest is altijd wat mistig en regenachtig. Kortom je zit letterlijk en figuurlijk in de wolken! Hier zullen de kolibries je om de oren vliegen!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Locals zijn trots op hun natuur
 • Alles staat in het teken van natuurbehoud.
 • Hiken
 • Extreme sports
 • ontspanning
 • duiken
 • mangroves
 • vulkanen

Minpunten Costa Rica

 • eten land inwaarts is weinig variabel
 • openbaar vervoer is lastig als je geen spaans spreekt
Ultieme tip: Als je geen last hebt van hoogtevrees dan raad ik aan om de hangbruggen route te lopen en om de ziplines te doen in de Cloud Forrest!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een tripje Costa Rica voor een bezoekje aan een vriendin (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Nicole De Groot op 19 mei 2017

Hoewel ik slechts tien dagen in Costa Rica ben geweest, heb ik twee mooie natuur schoonheden van Costa Rica mogen ontdekken; het prachtige Pacifische strand en de groene jungle. Hoewel San Jose zelf niet echt heel bijzonder is (sterker nog, ik zou er liever niet te lang willen blijven hangen...) is het wel heel makkelijk om zo met de bus naar de leuke plekjes van Costa Rica te reizen. Uvita, een plaats in het zuiden, heeft een adembenemend strand. Je voelt je echt even afgesloten van de moderne wereld en het enige wat je om je heen ziet, is de oceaan en de palmbomen aan de rand van de jungle. Monte verde, een plaats ten noorden ligt van San Jose is, ondanks dat het koeler is, groen en vol met leuke activiteiten (je moet er alleen wel wat geld voor over hebben). De busreis leid je wel over een (brede gelukkig) onverharde weg door de bergen, maar dan heb je ook wat. Overal om je heen is groen te bekennen.

Pluspunten Costa Rica

 • Prachtitge natuur
 • Vriendelijke mensen
 • Rijk aan dieren
 • Over het algemeen lekker weer!

Minpunten Costa Rica

 • San Jose is geen prettige stad
 • Tico Time
 • Regenseizoen
 • Prijzig
Ultieme tip: In Monte Verde moet je zeker langs de hanging bridges en een night tour doen! Super gaaf om eens meegemaakt te hebben.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Esther Boers op 17 mei 2017

Het land bestaat uit heel veel schitterende nationale parken. De aapjes, wasberen, toekans, eekhoorns en kaaimannen kom je tegen tijdens wandelingen of boottochten. De vulkanen zijn mooi en soms ook nog actief. Het land kan je prima met een huurauto zelf bezoeken.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • heel veel natuur.
 • zelfdrive is prima te doen
 • nationale parken

Minpunten Costa Rica

 • relatief duur land
Ultieme tip: - Tortuguero aan de oostkust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

In 1 woord geweldig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Margaretha Kraaijeveld op 11 mei 2017

Heb zo genoten van alles, vooral van de dieren die ik heb gezien. In hun eigen leefomgeving.
De zee /strand en de vriendelijken bevolking, de gast vrijheid. Als ik de kans krijg ga ik ga zeker terug.

Pluspunten Costa Rica

 • de mensen zijn vriendelijk

Minpunten Costa Rica

 • heb ik niet
Ultieme tip: Gewoon genieten van alles.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bijzondere reis (bezocht in februari 2009)

Review geschreven door Kirsten Arentsen op 09 mei 2017

Costa Rica is een prachtig land met adembenemende natuur in zijn vele verschijningsvormen: strand, jungle, vulkanen, je vindt er van alles. Wij zijn met een begeleide reis geweest maar aangezien er weinig wegen zijn is het goed te doen om het land zelf rond te touren in een auto, dan heb je ook meer kans om langer op een mooie plek te blijven. Wij hebben helaas veel in de bus gezeten in de negen dagen dat we er waren. Maar we hebben veel mooie dingen gezien en ook veel verschillende dieren. Het eten is lekker met onder andere vers fruit, pannenkoekjes, rijst met zwarte bonen, vis enzovoort. De mensen zijn er ook erg vriendelijk. Voor wie er nog heen gaat, geniet van je reis!

Pluspunten Costa Rica

 • mooie natuur
Ultieme tip: Hou met je planning rekening met wanneer het regenseizoen plaatsvindt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

14 weekse taalcursus geeft mooiste herinneringen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anouk van der Haar op 09 mei 2017

Maar liefst 14 weken heb ik in Costa Rica door mogen brengen. Wat is het toch een prachtig land en wat zijn de Tico's, zoals de inwoners van Costa Rica worden genoemd, toegankelijk. Het land heeft de prachtigste nationale parken en de mooiste afgelegen stranden waar je, als je geluk hebt, zelfs schildpadden hun eieren kan zien leggen (vandaar mijn foto). De inwoners van Costa Rica doen er alles aan om hun land zo gezond en gelukkig mogelijk te houden en dat is ook zeker te merken als je door het land reist.

Pluspunten Costa Rica

 • Schitterende natuur
 • Aardige locals
 • De vetste canopytours

Minpunten Costa Rica

 • Relatief duur
 • Soms vind je schorpioenen in je schoen
 • Openbaar vervoer kan onduidelijk zijn
Ultieme tip: Bambu Sushi Club in Tamarindo, hier eet je de beste sushi ooit.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors