Costa Rica
8,8
9,1 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
6,9 Steden of plaatsen
8,2 Locals
8,6 Veilig
9,9 Natuur
9,4 Stranden
8,9 Klimaat

Costa Rica

door Charlotte de Vries

Costa Rica is een land voor avonturiers. Ongeveer een kwart van Costa Rica is bekleed met een onaangetast, beschermd regenwoud. Met een kajak of te paard ontdek je de dichtbegroeide jungle en spot je kaaimans, luiaarden en apen. Je tuurt in de rokende krater van een vulkaan, surft op supertubes en snorkelt langs kleurig koraal. Costa Rica houdt je altijd bezig.

Costa Rica is ontzettend veilig en vriendelijk. Locals laten je met een trotse glimlach de mooiste bezienswaardigheden van het land zien. Zoals het Tortuguero National Park, waar het krioelt van de zeeschildpadden, panters en krokodillen. Ontdek Costa Rica!

De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica

Na een lange vlucht kom je aan in de hoofdstad San José. Je knapt snel op van een heerlijk bakje koffie. De stad is namelijk omringd door koffieplantages. Maar de drukke, lawaaierige stad heb je snel bekeken wanneer je de prachtige omgeving ziet. Zoals de mistige jungle van het Monteverde National Park.

Vlakbij Monteverde staat ook de 1.670 meter hoge vulkaan Arenal. Een dikke rookpluim stijgt op uit deze vernietigende actieve vulkaan.

Natuurparken in Costa Rica

Richting het zuiden liggen de populaire kustparken Manuel Antonio National Park en Corcovado National Park. In Corcovado vind je het laatste oorspronkelijke tropische regenwoud van Midden-Amerika. Het is vochtig, dichtbegroeid en vol met apen, ara's, kikkers en krokodillen. National Geographic noemde Corcovado niet voor niets de meest intense plek op aarde.

Stranden en surfen in Costa Rica

Aan de kust liggen ook een aantal fenomenale surfplekken. De meest bekende zijn de hippieachtige badplaats Montezuma en Mal País, vissersplaats Playa Tamarindo en feeststad Jacó. Zoek je liever een rustigere surfplek op, fiets dan naar de afgelegen stranden van Puerto Viejo de Talamanca. Ervaren surfers wachten op de subertubes in Santa Teresa.

Ben je meer geïnteresseerd in wat zich onder de golven afspeelt? Langs het onaangetaste koraalrif van Isla del Coco duik je met dolfijnen, schildpadden en walvishaaien. Het avontuur van Costa Rica houdt niet op.

Like deze pagina

Reizen Costa Rica

Meer Costa Rica

Reviews Costa Rica

Adembenemende natuur (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Adri den Hartogh op 03 maart 2017

Rondreis gemaakt in 2012, drie weken met four wheel drive auto, wat een fantastisch land met een prachtige natuur en bijzonder vriendelijke bewoners. Fauna en flora zijn in dit midden Amerikaanse land adembenemend. Dit land was van alle landen die we bezocht hebben toch wel erg bijzonder.

Pluspunten Costa Rica

 • Vriendelijkheid bevolking

Minpunten Costa Rica

 • Manuel Antonio veel toeristen
Ultieme tip: Probeer het hele land te verkennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Colourful! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Elise Aaftink op 23 januari 2017

Costa rica het land van de vele dieren en planten! Geweldig mooie natuur, vriendelijke mensen, veel variatie in eten. Zo ontzettend veel bijzondere dingen in dit adembenemende land mogen zien!
Tijdens deze reis ook een stukje Panama en Nicaragua meegepakt, zeker de moeite waard!

Pluspunten Costa Rica

 • veilig
 • vriendelijk
 • geweldig

Minpunten Costa Rica

 • de taal
Ultieme tip: De Canopy tour, raften en de hanging bridges.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pura vida (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sien Uijens op 15 januari 2017

Prachtige natuur en wild life en mensen. Zo relaxed daar dus volop genieten een pracht aan kleur en diversiteit. Wij hebben hier veel dieren gespot dolfijnen walvissen heeel veel vogels en vlinders in de mooiste kleuren.

Pluspunten Costa Rica

 • natuur
 • locals
 • wildlife

Minpunten Costa Rica

 • wegbewijzering
Ultieme tip: Een goede navigatie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Relaxen op Playa Preciosa na twee dagen klauteren door de jungle (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Carlies Bervaes op 11 december 2016

Na een half jaar in Costa Rica gewoond en gereisd te hebben, kan ik zeggen dat mijn ultieme ervaring de tweedaagse hike in het Corcovado Park is. De prachtige natuur met de mooiste wilde dieren om je heen is een avontuur op zich. Het gevoel hebben dat je als een van de eerste de jungle ontdekt in plaats van de duizendsten zoals in andere parken met bestrate hikepaden. Costa Rica heeft veel verschillende klimaten waarbij ik adviseer om een rondreis te maken, hierbij wordt vaak het zuidwesten van Costa Rica vergeten, waar juist een uniek klimaat is en hierdoor de natuur indrukwekkend is. Mijn ideale reis in Costa Rica zou beginnen in San Jose, doorreizen naar Arenal, hierna de kust verkennen van het Caribische gedeelte en daarna de lange tocht beginnen naar het zuidwesten van Costa Rica. Een pitstop maken in het dal van de bergen waar de unieke Quetzal zeker gespot kan worden. Na de stop doorrijden richting Puerto Jimenez en hier de Corcovado-tour beginnen. Om de ultieme reis af te ronden gaat de reis naar het gebied Guanacaste. Rijd langs de kust en stop vooral bij het surfdorpje Dominical en het toeristisch oord Jaco voor een rust-of eetpauze! Na Guanacaste is het tijd om terug naar de hoofdstad te gaan en in het vliegtuig alle indrukken te laten bezinken. Costa Rica is een geweldig land, met een geweldige natuur. De bevolking is erg behulpzaam en zal je verblijf zo aangenaam mogelijk maken! Costa Rica is een must om gezien te hebben in je leven!

Pluspunten Costa Rica

 • Natuur
 • dierenrijk
 • klimaat
 • aardige mensen
 • unieke omgeving
 • duurzaamheid

Minpunten Costa Rica

 • duur
 • slecht bereikbare steden
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is het zuidwesten van Costa Rica te bezoeken. Dit biedt unieke natuur, cultuur en dierenrijk. En eet taco's bij restaurant Pura Vida in Puerto Jimenez!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Regenwoud van Midden-Amerika (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Ella Van der Lugt op 11 december 2016

Bezoek het park Tortuguero per boot/kano. Je kan daar een grote hoeveelheid dieren en vogels spotten. Ga naar La Fortuna-Monteverde, daar zijn de mooiste nevelbossen van Costa Rica. Ben je in het goede seizoen, dan kan je op het strand van Samara Playa Carrillo het uitkomen van de eieren van de zeeschildpadden meemaken. Kortom, in Costa Rica kom je als natuurliefhebber aan je trekken.

Pluspunten Costa Rica

 • aangename temparatuur
 • veel natuur
 • veel vogels

Minpunten Costa Rica

 • lange wachttijden bij de grens
 • cafe/eetgelegenheden sluiten vroeg
Ultieme tip: Neem een goede camera mee met de juiste lenzen voor veraf en voor heel dichtbij. En neem regenkleding mee!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super mooi land met bijzondere dieren (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Elise Aaftink op 19 november 2016

Super mooi land met hele bijzondere dieren. Heeeeeeel veel gekleurde kikkertjes en vogels in alle kleuren en maten! Een dikke vette aanrader vooral in combinatie met Panama en Nicaragua!!!!! Hele mooie drie landenreis.

Pluspunten Costa Rica

 • zon zee en jungle

Minpunten Costa Rica

 • helemaal niks
Ultieme tip: Alle jungles!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De diversiteit van Costa Rica (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Marloes Fröling op 17 november 2016

Voor een half jaar stage was ik in 2012 vertrokken naar Costa Rica. Ondanks dat het uitermate spannend was om voor zo'n lange tijd van huis te zijn, heeft Costa Rica ook mijn hart gestolen. Doordat het land een van de meest ontwikkelde landen van Centraal-Amerika is, komt het heel gemoedelijk over. De mensen zijn vriendelijk, de sfeer is prettig en er blijft nog genoeg avontuur over. Ik verbleef zes maanden bij organisatie 'Cloudbridge' dat zich in het zuidelijk gebergte bevond, in het nationaal park Chirripó. De berg Cerro Chirripó van 3819 meter heb ik beklommen en deze reis ernaartoe werd een groot overwinningspunt, met een prachtige beloning qua uitzicht toen ik op de top stond. Dit nationale park is rijk aan watervallen en primair oerwoud, met vele duizenden soorten planten en dieren. Het zien van de Quetzal-vogel was een van de hoogtepunten. De wandelingen die ik heb gemaakt brachten me elke keer weer naar iets nieuws en ondanks het vele geklauter, heb ik hier het meest van genoten.
Naast het zuidelijk gedeelte van het land ben ik ook nog voor een korte periode in het noorden geweest, waar ik vulkanen heb mogen bekijken en een zipline door het oerwoud heb kunnen doen. Tijdens de zes maanden heb ik ook de buurlanden Nicaragua en Panama bezocht, die op hun beurt ook heel veel kwaliteiten bezitten, maar Costa Rica bleef voor mij het mooist.
De laatste week van mijn verblijf heb ik de westkust nog bezocht, wat een fijne afsluiting van mijn reis was.
Costa Rica is een ontzettend divers land dat ontzettend veel mogelijkheden met zich mee brengt voor natuurliefhebbers. Meer dan dertig procent van Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied! Elke regio heeft zijn eigen kwaliteiten en avonturen die ik nog lang niet allemaal heb kunnen bewonderen. Ik ga zeker nog een keer terug!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • Prima OV
 • diverse natuurgebieden

Minpunten Costa Rica

 • de kust gebieden zijn erg toeristisch
 • toeristische gebieden vaak duur
Ultieme tip: Het beklimmen van Cerro Chirripó is de beste tip die ik kan meegeven. Het is een lange en misschien ook zware tocht, maar zeker de moeite waard als je bij de top bent aangekomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op zoek naar avontuur en natuur? COSTA RICA! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Geert Jansen op 11 november 2016

Speciaal aan Costa Rica is de biodiversiteit. Die is daar het hoogst van heel de wereld. Aan de ene kant van het land vind je het rainforest, aan de andere kant dryforest. Vriendelijke mensen, lekker eten, prachtige natuurparken. Spaans is de voertaal, maar met Engels kun je ook overal terecht.

Pluspunten Costa Rica

 • vriendelijke locals
 • prachtige natuur
 • meeste biodiversiteit ter wereld
 • rainforest dryforest

Minpunten Costa Rica

 • sommige wegen zijn slecht berijdbaar maar wel te doen
Ultieme tip: Bezoek eens een lokale koffieboer in plaats van de commerciële. Bijvoorbeeld Café de Monteverde in Monteverde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Costa Rica (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Jose Hogendoorn op 30 oktober 2016

Mij vriend en ik besloten vorig jaar om onze lang gekoesterde wens om een mooie verre rondreis te maken in vervulling te laten gaan. We hadden geen betere bestemming kunnen kiezen dan Costa Rica! Wat een prachtig land, vriendelijke mensen en wat hebben we mooie dingen gezien en gedaan. Ondanks dat het regenseizoen zou moeten zijn hebben we heerlijk weer gehad en hadden wij geen last van de drukte van het hoogseizoen.
Hoogtepunten waren voor ons het regenwoud van El Arenal, het spotten van walvissen, dolfijnen en schildpadden aan de Pacifische kust en de activiteiten in de nevelbossen van Monteverde. Zoveel verschillende dieren en klimaten, deze reis heeft erg veel indruk gemaakt en we hopen dan ook ooit nog eens terug te kunnen gaan. Een absolute aanrader!

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • weer
 • natuur
 • dieren

Minpunten Costa Rica

 • duur
Ultieme tip: Zorg dat je niet op 1 plek blijft, maar huur een auto en trek erop uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Natuur met een wauw-factor (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Esther Klok op 09 oktober 2016

Een spectaculaire natuur! De planten- en dierenwereld is extreem mooi. Op korte afstanden vind je hele wisselende landschappen. Van regenwoud tot vulkaan, van onderwaterwereld tot zwavelbaden, van aap tot walvis.

Pluspunten Costa Rica

 • Veilig
 • vriendelijk
Ultieme tip: Corcovado en Cano Island mag je niet missen. Hotel Jinetes de Osa is dé thuisbasis om dit alles te gaan bezoeken. Personeel is zeer betrokken en eten PERFECT.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overweldigende natuur! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Claske van der Spek op 09 oktober 2016

Costa Rica is een prachtig land! Je staat er geregeld midden tussen de wilde dieren. Je raakt er zelfs zo verwend dat je het al bijna (met de nadruk op bijna, het blijft een wonderlijke ervaring!) niet meer bijzonder vindt dat de apen je vanaf de reling aan zitten te staren terwijl je zwemt. Of dat er een grote leguaan bij je voeten zit aan de ontbijttafel om te kijken of hij ook een hapje mee kan pikken. Het land heeft zeker ook zijn nadelen, erg duur en je moet voor alles betalen, ook als je de natuur in wil. Het is niet een van de veiligste landen dus alleen over straat in het donker wordt niet aangeraden. Maar verder is het zeker een bezoek waard! Je kan daar dingen ervaren die je niet snel ergens anders krijgt. We hadden het geluk om een schildpad eieren te zien leggen op het strand, heel bijzonder. De brulapen sprongen geregeld over ons hoofd in de takken van de bomen en de locals zijn er erg vriendelijk!

Pluspunten Costa Rica

 • vriendelijke locals
 • prachtige natuur
 • dichter bij de dieren

Minpunten Costa Rica

 • heel duur
 • voor alles moet je betalen
Ultieme tip: Ga het woud in en ervaar!
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Moet je hebben ervaren!! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Roosmarijn Leideman op 08 oktober 2016

De stranden van Costa Rica zijn heel erg bijzonder! Je loopt vanuit de jungle over een twintig meter lang strand zo een warme zee in. Een geweldige ervaring om op deze plek om te surfen. Daarnaast kan je ook genieten van al het uitzicht en het contrast tussen de jungle en de oceaan. Als je geluk hebt zie je ook een paar pelikanen overvliegen.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Maak een rondreis! Costa Rica is zo divers en rijk aan prachtige natuur dat moet je hebben gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa-Rica: prachtige natuur en wildlife (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sien Uijens op 06 oktober 2016

Kan heel kort zijn, fijne behulpzame relaxte mensen, prachtige natuur, flora en fauna overweldigend kortom een geweldige tijd gehad met als hoogtepunt Corcovado National Park. Ook de sanitaire voorzieningen waren prima!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • erg vriendelijke behulpzame mensen
Ultieme tip: Corcovado NP en Tortuguero NP en verder alle tours met gids waren erg goed, de gidsen zijn erg begaan met de natuur en weten er erg veel van.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Crocodile Man Tour (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Patrick Gijsbers op 05 oktober 2016

Een van de meest aanjagende en ontzagwekkende dieren in de natuur zijn wellicht de krokodillen. In Costa Rica komt naast de kleine brilkaaiman de Amerikaanse krokodil voor. Een krokodil welke met gemak 5 meter lang kan worden. Bij de bekende krokodillenbrug in Tarcoles liggen altijd een stuk of 30 exemplaren.

Maar naast het bekijken van deze krokodillen van de brug kan je nog dichter bij ze komen via de Crocodile Man Tour in Tarcoles dicht bij Jacó. Je gaat op de boot en komt met de boot op slechts enkele meters van deze indrukwekkende dieren vandaan. Naast krokodillen heb je ook de kans om allerlei andere dieren te zien zoals watervogels en andere reptielen. Mocht je 1,5 uur de tijd hebben. Ga zeker hier langs.

Pluspunten Costa Rica

 • Prachtige natuur
 • Fantastische inwoners
 • Als spaanstalig land ook goed met Engels te doen
 • Uitstekend eten
 • Relatief veilig
 • Geschikt voor bijna iedereen

Minpunten Costa Rica

 • Veel excursies zijn vaak aardig aan de prijs
 • In het hoogseizoen kan het erg toeristisch zijn
 • Weinig cultuur
Ultieme tip: Ga in het laagseizoen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kiekeboe! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Joost van Wel op 05 oktober 2016

In Bijagua, een rustig dorpje nabij het Tenorio Parque Nacional, staat een heerlijk Guesthouse. Rio Celeste Backpackers genaamd. De eigenaars doen hun uiterste best om je verblijf geweldig te maken. Ons bezoek aan de Rio Celeste, bekend om haar helderblauwe water, viel enigszins tegen doordat regenval voor een bruine rivier zorgde. We hoopten zó op het mooie blauw! Gelukkig wachtte er die avond iets anders moois.

In de tuin van het Guesthouse bevond zich een vennetje waar de zoon van de eigenaar ons 's nachts kikkers kon laten zien. Vanachter een blad kwam een groene makker tevoorschijn. Kiekeboe!

Pluspunten Costa Rica

 • Wonderschone natuur
 • Wildlife
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Costa Rica

 • Prijzig
Ultieme tip: Manuel Antonio Parque Nacional. Neem zwemspullen mee want dit park heeft een schitterend strand! Een gids is niet nodig want de dieren zijn gemakkelijk te vinden en de bewonderen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Natuurlijk! (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Tineke Punter op 04 oktober 2016

Huur een 4x4 en ga ervoor. Wij hebben van tevoren in Nederland een 4x4-training gevolgd en dat is ons goed van pas gekomen. Je hebt er alles: gebergte met prachtige bergkammen en-passen, vulkanen, moerassen en mangroves, oost-en westkust elk met hun eigen karakter. Lekker rijden en zo nu en dan eens een boot-tripje doen, dat is fantastisch. Prachtige fauna, en je moet echt leren spotten tussen de weelderige flora; je rijdt/vaart/loopt voorbij en ziet niks terwijl honderden ogen jou in de gaten houden. Een gids (af en toe) is geen overbodige luxe. Wij zijn vogelaars (hobby) en zijn dus op zoek gegaan naar de Quetzal, de nationale vogel van Costa Rica. En we hebben ze gevonden in de Cierra de los Muertos! Prachtig! Een mannetje en een vrouwtje. In november regent het nog wel veel, tenminste toen wij er waren. Draag rubberlaarzen, kaplaarzen, als je gaat wandelen; die komen meer van pas dan degelijke wandelschoenen (als je schoenmaat groter is dan 43, neem ze dan vanuit Nederland mee). San José vonden wij een beetje tegenvallen, minder koloniaals dan verwacht, en een beetje te koud voor 'de eeuwige lente' die onze reisgids ons beloofd had. Neem de tijd en als je je goed voorbereidt, dan haal je er heel veel zo niet alles uit.

Ultieme tip: Ga naar Corcovado National Park!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Pura Vida! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Danny van der Meijden op 03 oktober 2016

Costa Rica is een divers land. Vulkanen, mooie landschappen, dieren. Ik ben er nu 2 maal geweest en ik kan het land alleen maar aanraden. Bezoek de Volcán Arenal, Volcán Poas, Volcan Irazu en Volcan Turrialba. Ga dieren spotten in het Parque Nacional Corcovado, Parque Nacional Manuel Antonio, Monteverde (waar je ook over de hangbruggen kunt lopen en canopy kunt doen), Parque Nacional Cahuita. Bezoek het Sloth Sanctuary in Cahuita en zie zeeschildpadden eieren leggen op het strand in Tortuguero. Bekijk de waterval Catarata Rio Fortuna. Slaap in een Tipi midden in de jungle nabij Dominical en doe de kikkertour met de eigenaren van Tipi Jungla. Ga ook op pad met The Bug lady in Drake Bay. En als je nog meer tijd over hebt, bezoek dan ook Parque Nacional Rincon de la Vieja, Parque Nacional Piedras Blancas en Parque Nacional Tapanti. Spot de Quetzal nabij Parque Nacional Los Quetzales. Kortom: er is zoveel te doen en te zien. Je moet het echt met eigen ogen aanschouwen.

Pluspunten Costa Rica

 • Prima zelf te rijden
 • Veel dieren spotten
 • Afwisselende landschappen

Minpunten Costa Rica

 • Sommige plekken zijn behoorlijk prijzig
 • Enkele plaatsen zijn vrij toeristisch
Ultieme tip: Mijn bovengenoemde tips zijn allemaal aan te raden, maar echt fantastisch was om de zeeschildpadden eieren zien te leggen op het strand van Tortuguero!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch: wat een mooi land (bezocht in september 2008)

Review geschreven door Jan Stad op 02 oktober 2016

De hele vakantie hebben we het erg naar onze zin gehad in dit prachtige land met z'n vriendelijke mensen. Dit land doet veel voor het behoud van dier en natuur. Het heeft mij heel veel dieren laten zien: van gifkikker tot panter. Ben ook in het Oosten geweest maar zoveel als ik hier heb gezien was voor ons de ultieme vakantie. Natuurliefhebbers moeten naar Tortuguero gaan en een goed fototoestel meenemen. Top! Heel veel wild en groen.

Minpunten Costa Rica

 • Misschien het regenseizoen
Ultieme tip: Probeer er zelf op uit te gaan via tips van een reisbureau. Is een stuk goedkoper en hou je weer geld over om andere dingen te bezoeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica estaba súper (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Lisa Verburg op 02 oktober 2016

Costa Rica was een droom die uitkwam! De mensen, de natuur, het eten en alles wat erbij kwam kijken! Ik heb het voorrecht gehad een half jaar in Costa Rica te mogen wonen, en ik heb me deze gehele periode ontzettend thuis gevoeld!

Pluspunten Costa Rica

 • de locals!

Minpunten Costa Rica

 • relatief duur
Ultieme tip: Leer de locals kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Patricia Bosters op 02 oktober 2016

Costa Rica is zeker de moeite waard eens te bezoeken. Lekker een rondreis zodat je veel ziet van dit veelzijdige land. Er is zoveel leuks doen! Doe vooral een Canopy Tour en ga op zoek naar de luiaard en Tucan in het Manuel Antonio Park!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

 • natuur

Minpunten Costa Rica

 • Prijzig
Ultieme tip: Canopy Tour en Manuel Antonio Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors