Cozumel Cozumel

Cozumel

door Willeke van Doorn

Duik of snorkel langs één van de mooiste koraalriffen ter wereld, bezoek eeuwenoude Mayaruïnes verstopt in de jungle en kijk vanuit de watertoren uit tot ver over de Caraïbische Zee. Welkom in het paradijselijke Cozumel!

Recht tegenover Playa del Carmen op het Mexicaanse vasteland ligt het eiland Cozumel. Helder turquoise water vol kleurrijk koraalrif en tropische vissen omringen dit Caraïbische eiland aan de Mexicaanse kust. Dankzij haar prachtige stranden, geweldige duiklocaties en indrukwekkende Mayaruïnes is Cozumel één van de populairste bestemmingen voor een vakantie in Mexico.

ZELF NAAR Cozumel?

Bekijk alle 6 reizen naar Cozumel

Duiken en snorkelen op Cozumel

Duikliefhebbers opgelet! De Franse reiziger en onderzoeker Jacques Cousteau zei het begin jaren zestig al: Cozumel is een van de mooiste plekken op aarde om te duiken en te snorkelen. Het warme water aan de kust van Cozumel is kraakhelder en de kleurrijke onderwaterwereld nodigt uit om ontdekt te worden.

Aan de westkant van Cozumel vind je de beste duiklocaties op het eiland. Hier duik of snorkel je in het Mesoamerican Reef, een gigantisch rif dat qua grootte alleen onder doet voor het Great Barrier Reef in Australië.

Een van de populairste plekken om te duiken en snorkelen op Cozumel is het Chankanaab National Park. Hier duik je niet alleen zij aan zij met kleurrijke vissen, maar zwem je ook met dolfijnen. Uitgeput van je duikavontuur ontspan je in een hangmat aan het strand met uitzicht op de golvende zee.

Cozumel: de bezienswaardigheden

Hoewel duiken en snorkelen de belangrijkste attracties zijn in Cozumel hoef je geen duikliefhebber te zijn om te genieten van een vakantie op het Caraïbische eiland. Huur een auto in San Miguel, het enige dorp op het eiland, en ontdek de rustigere delen van het eiland.

Begin je roadtrip in Cozumel in het noorden van het eiland bij het park Punta Sur. Klim naar de top van de rood-wit gestreepte vuurtoren Punta Molas en kijk uit over Cozumel en de blauwe zee die het eiland omringt. Onderweg naar het meest noordelijke punt van het eiland waar de vuurtoren staat, passeer je de Mayaruïnes van El Castillo Real.

San Gervasio

Voor wie geïnteresseerd is in de tijd van de Maya's zijn ook de ruïnes van San Gervasio een bezoek waard. Hier vind je een tempel gewijd aan Ixchel, de godin van de vruchtbaarheid, die vaak werd bezocht door vrouwelijke pelgrims.

San Gervasio ligt tussen het dorp San Miguel en de oostkust van het eiland in. Vervolg je reis op Cozumel naar de stranden in het oosten. Terwijl duikers en dagjesmensen de stranden aan de westkust vullen, vind je hier nog afgelegen witte zandstranden.

Vakantie op Cozumel

Terwijl je geniet van de zon op een van de uitgestorven stranden in het oosten, is het moeilijk voor te stellen dat enkele tientallen kilometers verderop gigantische cruiseschepen aanmeren op Cozumel. Het Caraïbische eiland is een van de bekendste vakantiebestemmingen in Mexico en verwelkomt dagelijks duizenden toeristen.

Hoewel de westkant van het eiland en het plaatsje San Miguel erg toeristisch zijn, is Cozumel een onmisbare stop tijdens een rondreis door Mexico. Duikfanaten kijken hun ogen uit in het op één na grootste koraalrif ter wereld, zonaanbidders ontspannen op de heerlijke stranden en avonturiers trekken de jungle in het binnenland in.

Het toeristische, ontwikkelde deel van Cozumel beslaat slechts zes procent van het eiland, er valt dus nog genoeg te ontdekken op dit pareltje in de Caraïbische Zee!

Reizen Cozumel

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors