Priester zegent met waterpistool

Priester zegent met waterpistool

door Nina Bergh

28 februari 2013

In de Mexicaanse stad Saltillo zegent priester Humberto & Alvarez gelovigen sinds kort met een waterpistool. Het is een poging om van het stoffige imago van de katholieke kerk af te komen en meer mensen aan de kerk te binden.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

De veertigjarige Mexicaanse priester is vastbesloten de klassieke misvieringen een nieuwe wending te geven. Daarom heeft hij zijn oude priestergewaad ingeruild voor kleurrijke kostuums met afbeeldingen van superhelden. De verhalen van onder andere Batman, Spiderman en Superman geeft hij een katholieke twist door te laten zien dat ze allemaal vechten voor vrede en tegen het kwaad. In zijn preken vergelijkt hij de bekende superhelden regelmatig met klassieke Bijbelse figuren.

Groot succes

De controversiële tactiek van de priester blijkt succesvol en jongeren vinden massaal de weg naar zijn kerk. De aanpassingen zijn nodig om de jongere doelgroep te bereiken meldt de kerkdienaar. Álvarez zijn collega's staan achter hem en menen dat het goed is voor de toekomst van de katholieke kerk. Toch is er ook kritiek. Vooral de conservatieven kerkgangers protesteren tegen de 'verkleutering van de kerk'.

De originele instrumenten van priester Álvarez worden alleen ingezet bij het jeugdige publiek. Bij diensten voor volwassen trekt hij gewoon zijn traditionele gewaad aan en blijft zijn waterpistool thuis.

Bekijk hieronder de Spaanse beelden van de priester en zijn waterpistool.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors