Puebla Puebla

Puebla

door Willeke van Doorn

Aan de voet van de Popocatépetl vulkaan ligt een van de oudste steden van Mexico: Puebla. De stad staat bekend om haar historische binnenstad én de heerlijke keuken. Proef en ontdek Puebla tijdens je rondreis door Mexico!

Puebla werd gesticht in 1531 en heette toen nog Ciudad de Los Angeles, Stad van Engelen. Volgens een oude legende kwamen engelen naar de stad om de bel bovenop de hoogste kathedraal te plaatsen. Haar vele historische gebouwen - Puebla telt wel zeventig kerken - leverde de binnenstad een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO op.

ZELF NAAR Puebla?

Bekijk alle 9 reizen naar Puebla

Puebla: de bezienswaardigheden

Begin je citytrip in Puebla bij de kathedraal, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De kathedraal van Puebla maakt van buiten indruk door haar hoge torens en imponeert eenmaal binnen met het rijkelijke gedecoreerde interieur en prachtig versierde koepelvormige plafond.

De kathedraal ligt ten zuiden van Zócalo, het centrale plein van Puebla. Ooit was Zócalo het toneel van stierengevechten, maar vandaag de dag ziet het straatbeeld er heel anders uit. Straatverkopers met grote kleurrijke ballonnen en eetkraampjes vullen dit plein in het hart van het historische centrum.

De keuken van Puebla

De heerlijke keuken van Puebla is naast het historische stadscentrum alleen al reden genoeg voor een bezoek aan de stad tijdens je vakantie in Mexico. Proef de lokale specialiteit Mole Poblano. Dit is een Mexicaans gerecht waar veel varianten op zijn die allemaal één ding gemeen hebben: de dikke, zoete chocoladesaus die over vlees gegoten wordt.

Probeer de plaatselijke specialiteit bij een van de vele restaurants in de stad of een kraampje op straat. Of sluit aan bij de lange rijen in de overdekte markt van Puebla en proef de dik belegde broodjes en hemelse, zoete desserts.

Popocatépetl vulkaan

Waar je ook bent in Puebla, overal zie je de besneeuwde toppen van de Popocatépetl vulkaan die over de stad uitkijkt. De Popocatépetl is met een hoogte van 5452 meter de op één na hoogste berg van Mexico. Popocatépetl is tevens een van de actiefste vulkanen van het land.

Tijdens de laatste uitbarsting in mei 2016 dwarrelde het as uit de vulkaan neer over Puebla en het verderop gelegen Mexico-Stad. Vanwege de hevige vulkanische activiteit is het niet meer mogelijk om de Popocatépetl vulkaan te beklimmen.

Wil je toch graag een vulkaan beklimmen tijdens je vakantie in Puebla? Hike dan naar de top van de Iztaccihuatl vulkaan. Vanaf deze slapende vulkaan kijk je uit over de veel actievere Popocatépetl en de vallei waar Puebla in ligt.

Reizen Puebla

Meer Puebla

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors