Misol Ha & Agua Azul Misol Ha & Agua Azul
6,5
8,0 Algemene ervaring
5,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
6,0 Wildlife

Misol Ha & Agua Azul

door Willeke van Doorn

Bij de ene waterval klettert het water vanaf dertig meter steil naar beneden, terwijl iets verderop turquoise water in trappen naar beneden stroomt. Hop een middag van het ene waterspektakel naar het andere bij Misol Ha & Agua Azul.

Zowel Misol Ha en Agua Azul liggen vlakbij de populaire ruïnes van de Mayastad Palenque. Combineer een bezoek aan beide watervallen tijdens je vakantie in Mexico en zwem onder deze waterstromen in de jungle van de Mexicaanse staat Chiapas.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 48 reizen naar Mexico

Agua Azul

De Agua Azul is de drukbezochtste waterval van de twee. Fel turquoise water stroomt over een afstand van twee kilometer via verschillende trappen naar beneden. In het droge seizoen kleurt het water dat via de trappen van de waterval naar beneden valt verschillende kleuren blauw wat prachtige beelden oplevert.

In het regenseizoen, tussen juli en oktober, verdwijnen de prachtige kleuren uit de waterval en verandert Agua Azul in een troebele bruine waterstroom. De kleur van de waterval is dan minder mooi, maar de Agua Azul wint door de grote regenval wel aan kracht en valt met een enorme snelheid naar beneden.

Misol Ha

Aqua Azul ligt op 64 kilometer rijden vanuit Palenque. Op weg naar de turquoise watervallen maak je een tussenstop bij Misol Ha. Vanaf dertig meter valt het water van de rivier Tzaconeja langs steile rotsen naar beneden. Loop achter de waterval langs of neem een duik in het meer eronder.

Vanuit Palenque ga je mee op een georganiseerde dagtour naar Miso Ha en Agua Azul. Met de bus rijd je vanuit de Mayastad in één dag naar beide watervallen. Het nadeel van deze tours is dat je vaak maar kort de tijd hebt om van de watervallen te genieten.

Vooral de tussenstop bij Misol Ha is vaak kort, waardoor je geen tijd hebt om een duik te nemen in het frisse water onder de rivier. Heb je wel zin in een duik onder Misol Ha of in het turquoise water van Agua Azul? Huur dan zelf een auto en rijd op je eigen tempo naar deze twee schitterende watervallen tijdens je rondreis door Mexico.

Reizen Mexico

Reviews Misol Ha & Agua Azul

Misol Ha in de regenperiode (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mariska Rietveld op 13 november 2017

In de reisbeschrijving stond dat er prachtige turquoise gekleurde poelen zouden zijn. Echter in in september is het water bruin. Door de vele regenval, is het water bruin gekleurd. Niet heel aantrekkelijk om te zwemmen. Kleine tegenvaller, maar wel een mooie omgeving.

6,5
8 Algemene ervaring
5 Mooi
7 Bereikbaarheid
6 Wildlife
Ultieme tip: Vermijd de regenperiode.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors