Beste reistijd Mexico

Beste reistijd Mexico

Wat is de beste reistijd voor Mexico?

Mexico is eigenlijk het hele jaar door goed te bezoeken. Maar de temperatuurverschillen tussen zomer en winter zijn vrij groot. De wintermaanden tussen november en februari zijn met name in het centrale en noordelijke deel van Mexico best fris.

De zuidelijke helft van het land kan tussen mei en september, de Mexicaanse zomer, erg warm zijn. Bovendien zijn de zomermaanden juli en augustus tevens de maanden waarin de Mexicanen vakantie vieren. Het kan dan erg druk zijn in de kustplaatsen.

Datzelfde geldt voor de maanden december en januari wanneer wederom veel Mexicanen vakantie in eigen land vieren, maar wanneer ook veel buitenlandse toeristen naar de Mexicaanse kustgebieden afreizen.

Rond Pasen zijn de Mexicanen vrij en deze week trekken ze er ook op uit in eigen land. In deze drukke perioden schieten de prijzen omhoog en is het overal erg druk. De beste reistijd is dus per persoon verschillend.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors