Curaçao Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!
8,5
8,9 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,6 Veilig
8,2 Natuur
9,5 Stranden
9,3 Klimaat

Curaçao

door Lana Leach

Chillen doe je op de Antillen! Curaçao vormde samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk. Het eiland is al ruim zesduizend jaar bewoond door Arawak indianen, maar kent veel Nederlandse invloeden. Alleen dan wel voorzien van een tropisch tintje.

Niet-Nederlanders roemen Curaçao: een van de best bewaarde geheimen van de Caraïben. Wij zelf kennen het eiland met de kleurrijke koloniale gebouwen uit de geschiedenisboeken. We beseffen nauwelijks nog dat het een fantastisch vakantieparadijs is. En juist voor ons is de cultuur van het eiland bovendien extra interessant.

Blue Curaçao

De C van de ABC eilanden ligt slechts 56 kilometer boven Venezuela. Het eiland heeft 160.000 inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van de Antillen. Het felblauwe likeurtje Blue Curaçao is in de rest van de wereld echter bekender dan het eiland.

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het bijna het hele jaar goed toeven op Curaçao. Wie van taxfree shoppen, casino's, uitgaan, watersport en het strand houdt, is helemaal op zijn plek op het eiland.

Cultureel eiland

Curaçao is echter vooral op cultureel gebied het interessantste eiland van de Nederlandse Antillen. In hoofdstad Willemstad vind je veel oud-Nederlandse gebouwen. De Nederlanders hebben op Curaçao een tropische versie van Nederland gebouwd.

De Arawak indianen waren al veel eerder op Curaçao dan de Nederlanders. Zij bereikten het eiland al ruim 6000 jaar geleden.

Tot aan het eind van de vijftiende eeuw hadden zij het rijk voor zich alleen. Toen voer Columbus echter de Cariben binnen en zette ook de latere Nederlandse Antillen op de kaart.

West-Indische Compagnie

Amerigo Vespucci en de Spaanse kolonisten volgden. Ze verlieten het eiland echter al snel. Er was weinig goud en zoetwatervoorzieningen waren ook al spaarzaam.

De West-Indische Compagnie greep haar kans. Curaçao werd een belangrijke handelspost vanwege haar natuurlijke haven. De WIC bouwde forten op het eiland alsof haar leven er van afhing. De grootschalige slavenhandel maakte het eiland berucht.

Na de kolonisatie raakte het eiland economisch in de problemen. De vondst van olie voor de kust van Venezuela luide echter een nieuw tijdperk in. Shell werd de grootste werkgever op het eiland. En in tegenstelling tot veel andere eilanden in de omgeving hoefde Curaçao zich toeristisch niet te ontwikkelen.

Status aparte

Je kunt de oude landhuizen en forten nog steeds bezoeken. In de kastelen kun je tegenwoordig vaak een hapje eten. Ze zijn omgetoverd tot chique restaurants. In de straten en op de pleintjes vind je interessante musea en leuke marktjes.

Rond Willemstad staan bovendien nog wat windmolens, als markeringen van de Nederlandse invloed op het eiland. Curaçao heeft tegenwoordig overigens een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dat het eiland nog wel bij Nederland hoort, maar een grote mate van autonomie bezit.

Divi divi bomen

Het eiland is zestig kilometer lang en niet breder dan elf kilometer. De Christoffelberg is met 375 meter de hoogste top van het eiland. De westkust heeft prachtige stranden. En je zwemt er nog altijd in relatieve rust in het helder blauw water, waarin je altijd de bodem kunt zien.

De binnenlanden kenmerken zich door woestijnachtige landschappen met cactussen en de typische Caribische divi divi bomen. Deze bomen nemen vaak rare vormen hebben aan door de stevige wind.

Ook vind je in de binnenlanden nog overblijfselen van oude koloniale plantages, sommigen zijn zelfs uitgeroepen tot nationale parken.

Wat is er te doen op Curaçao?

 • Wandel door de tropische versie van Nederland: Willemstad. Herken de typisch Nederlandse architectuur en wandel over de Konining Emma brug die Punda met Otrabanda verbindt.
 • Bezoek de oude landhuizen en forten op het eiland. Bijvoorbeeld Fort Amsterdam. Het is gebouwd in 1634 en beschermde de haven van Curaçao tegen piraten en andere vijanden.
 • Relax op een van de vele stranden die het eiland rijk is. Geen zin in zand overal? Bij Mambo beach kun je genieten van de zon op gigantische witte strandbedden. Blijf vooral hangen, want 's avonds barst hier een Caribisch feest los.
 • Geen last van hoogtevrees? Rijd dan met de auto over de duizelingwekkend hoge Koningin Juliana brug. Het is de brug die je vanuit Willemstad hoog in de lucht ziet.
 • Wandel over de handelskade in Punda en bezoek de kleurrijke floating market. Hier meren Venezolaanse vissersboten aan om hun catch of the day te verkopen.

Meer Curaçao

Reviews Curaçao

Vakantie Curaçao (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Helma Louwrenssen op 31 januari 2022

Wij zijn naar Curaçao geweest in mei 2012 was een mooie vakantie wij verbleven in een all inclusief hotel lekker eten verschillende restaurants mooie avonden met live muziek we verbleven in suncape direct aan zee

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Curaçao

 • geen min punten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie Curaçao (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Helma Louwrenssen op 18 oktober 2021

We hebben een hele fijne vakantie gehad op Curaçao jammer dat het weer zo snel voorbij was we hebben veel gezien ook gezellig een dagje naar Willemstad geweest met de bus via het hotel ook zijn wij naar de dolfijnen show geweest dat was heel mooi we hebben ook veel gewandeld en veel gezien

Pluspunten Curaçao

 • altijd lekker weer

Minpunten Curaçao

 • ik herken geen minpunten
Ultieme tip: S'avonds laat niet alleen over straat heen gaan
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Curacao is geweldig. (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Peter Verdult op 03 januari 2020

Curacao gaat het allemaal een tandje minder snel, je kan daar echt onthaasten, mensen zijn erg vriendelijk, er is veel te zien, je kan gemakkelijk alles met een auto of met taxi busje aanrijden, je kan gewoon Nederlands praten, een woord geweldig.

Ultieme tip: Blue lagune en struisvogelfarme en Hemingsways op Mambo beach(zondag avond)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Curaçao klein maar fijn (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Ingrid Schipper op 04 december 2019

Curaçao is een heerlijk eiland met altijd prachtig weer. De zee is helder blauw en aangenaam om in te zwemmen. Tenminste aan de rustige zeekant. Zwemmen met zeeschildpadden is een must do en een onvergetelijke ervaring. Jammer is dat je alles per auto moet ontdekken. Fietsen is niet te doen ivm chaotische verkeerssituaties en criminaliteit. Maar laat je daardoor niet onthouden om ooit een bezoekje te brengen! Alleen wat zomer- en zwemkleding in je handbagage en een hotelletje in downtown Willemstad en je reis kan beginnen.

Pluspunten Curaçao

 • Relaxte sfeer en uiteten is niet duur.

Minpunten Curaçao

 • Criminaliteit en de vele zwerfhonden
 • Vliegreis is lang
Ultieme tip: Eten bij brakkeput Mei Mei inclusief een salsales is erg leuk.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Inessa Elemans op 28 november 2019

Mooi eiland met veel dingen te doen. Je kan er je rust vinden, maar er is ook altijd wel een feestje of iets te doen. Leuke restaurants en barren. Er is ook een mooie natuur en je kan er leuke wandelingen maken. Er zijn veel goede hotels en resorts.

Pluspunten Curaçao

 • mooie stranden
 • meeste mensen spreken nederlands
 • goede restaurants

Minpunten Curaçao

 • niet heel groot
 • sommige plekken onveilig
Ultieme tip: Huur een auto en bezoek elke dag een ander strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Therapy (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Maartje Dommisse op 26 november 2019

Helder blauwe zee, tropische vissen, witte stranden, heerlijke temperaturen, elke avond leuke feestjes, gezellige mensen. Ik kan niets bedenken waar ik niet gelukkig van werd tijdens mijn vakantie naar Curacao.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Nederlandse taal
 • Mooie stranden
 • Leuke feestjes
Ultieme tip: Beklimmen van de Cristoffelberg!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Curaçao (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Brigitte Polet op 26 november 2019

Curaçao prachtig eiland met een mooie natuur. Ontzettend vriendelijke en goedlachse mensen. Vele vogels en reptielen bovendien een onderwaterparadijs. Heerlijk gerechten met zuid Amerikaanse en creoolse invloeden. Bon bini Korsou

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • weer
 • zon
 • eten
 • natuur

Minpunten Curaçao

 • de cruiseboten
Ultieme tip: Neem je snorkel mee
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie vakantie (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Ineke Lammers op 26 november 2019

Curacao wordt vaak gezien als een paradijs en dat is ook echt zo met de onderwaterwereld. Snorkelen of duiken moet je absoluut doen en verder kun je er heerlijk op het strand liggen. Voor de mooie stadjes moet je er niet naar toe gaan, veel gebouwen zijn een beetje vervallen of niet echt mooi. Daarnaast kun je heerlijk eten (wel lastiger als je vega eet) en heb je aan mambo beach hele leuke tentjes waar je een drankje aan het water kan doen!

7,4
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Onderwaterwereld
 • klimaat
 • eten

Minpunten Curaçao

 • steden
 • prijzig
 • toerisme
Ultieme tip: Snorkelen of duiken op een van de mooie stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijke vakantie (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Tecla van Geffen op 23 november 2019

Heerlijke vakantie gehad in een gastvrij land. Vriendelijke mensen en een geweldige locatie Lions dive and beach resort. Rondreis met een kleine bus organisatie was zeer de moeite waard! De natuur is niet spectaculair, maar het Sea Aquarium vlak naast ons resort was wel de moeite waard

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
6 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Aangeraden voor: Stellen

Uitzicht vanaf het water (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sheariah Janzen-Nirk op 22 november 2019

Curacao is een prachtig eiland. Een eiland van liefde, een eiland van vreselijk lekker eten en een eiland van cultuur. De locals zijn uiterst erop ingesteld dat je een bijzondere tijd hebt op het eiland waar de dagen voorbij vliegen en het water nooit koud is.

Pluspunten Curaçao

 • vriendelijke mensen
 • uiterst lekker eten
 • veel cultuur
Ultieme tip: Eet waar de locals ook eten. Het nationale eten van Curacao valt niet te missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk eiland! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Eric Oomens op 21 november 2019

Heerlijk eiland met een waanzinnig lekker klimaat. Er staat altijd een lekker windje waardoor de temperatuur goed uit te houden is. Tip : huur een auto en verken alle prachtige baaien doe Curaçao rijk is. De sfeer, de mensen en het eten gaan er voor zorgen dat je hier zeker nog eens terug gaat komen. Tot gauw Curaçao!

Pluspunten Curaçao

 • heerlijk klimaat
 • mooie baaien met prachtig blauw water
 • mooie onderwater wereld dus ideaal voor snorkelen en duiken

Minpunten Curaçao

 • Het vliegtuig terug naar Nederland;-)
Ultieme tip: Ga zeker naar Playa Lagun, een prachtige baai waar het nog niet al te druk is met een goed restaurant boven op een rots waar je heerlijk kunt eten met mooi uitzicht over deze baai.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Eye opening (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Stevie Peerenboom op 21 november 2019

Of je nu op zoek bent naar ruige natuur, een perfect klimaat, bountystranden, ontspanning, heerlijk eten, een kleurrijke cultuur of historische bezienswaardigheden: Curaçao heeft het allemaal!
Het westen van het eiland vind ik de mooiste regio van Curaçao: wild, puur, ruig en onaangetast. Omring jij jezelf graag zoals ik met natuur en sta je open voor een beetje avontuur dan moet je zeker deze kant op.
Een must is Klein Curacao opzoeken, dat ligt op zo’n anderhalf uur varen en is een piepklein, onbewoond eiland met spierwitte stranden. Het is leuk om een boottocht te maken met alles inbegrepen, snorkelen bbq enz en hier een dag te spenderen. Je komt hier vooral voor zon, zee en strand.
Bezoek Bountystrand Cas Abou definitief het mooiste strand van Curaçao
Verdwaal in de straatjes van Otrabanda in Willemstad. De Carribische vormen een regenboog aan kleuren. Het ene huis is statig en oogt perfect. Het andere huis is vervallen, afgebladderd en daarom misschien nog wel perfecter. Vergeet je camera niet!
Laten we Pietermaai niet vergeten, vroeger wilde je er niet dood gevonden worden, was er heel veel criminaliteit en drugs in omgang. Inmiddels is het omgetoverd tot een artistiek, sfeervol buurtje. Prachtig opgeknapte huizen, kleurrijke graffiti, hippe eettentjes, mooie hotels, andere hotspots (Rock beach is super!) en bruisende evenementen: Pietermaai is een must visit!
En dan hebben we het toeristische Jan Thiel strand nog. Dit is een aaneenschakeling van leuke plekjes op het strand. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je hier terecht voor ontspanning, heerlijk eten, duiken, snorkelen, dansjes wagen en mooie zonsondergangen bewonderen met een lekker cocktailtje in je hand.
Vergeet het strand Porto Mari niet en als laatste, Eat like a local!
Curaçao kent genoeg plekken om heerlijk te eten, maar het leukste vind ik de plekjes waar je eet zoals de locals do.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
6 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Ik raad iedereen aan om een auto te huren. Dan kom je werkelijk overal! Er is zoveel moois te zien en te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Lions Dive Hotel in Curacao (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Anneke van Stroe op 18 november 2019

Heerlijk chill eiland met prachtige stranden en mooie onderwater wereld. Het Lions Dive hotel is een heerlijke plek om te verblijven! Ontbijten met je voeten in het zand. Ook zwemmen met dolfijnen een ervaring om nooit te vergeten! En het klimaat is altijd heerlijk!

Pluspunten Curaçao

 • stranden!

Minpunten Curaçao

 • Criminaliteit
Ultieme tip: Verblijven bij Lions Dive en zwemmen met dolfijnen!
Aangeraden voor: Gezinnen

Super! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Hagar Safwat op 18 november 2019

Curaçao is zeker een land die je gezien moet hebben, ik zou zo graag terug gaan, we hebben zo genoten. Het is een klein eiland maar er is zoveel te zien en te beleven. Klein Curaçao is een onbewoond eiland die je zeker gezien moet hebben.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • het weer is altijd mooi
 • de locals zijn aardig
Ultieme tip: De grote knip, klein Curaçao
Aangeraden voor: Vriendengroep

Fantastische huwelijksreis naar Curacao (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Anita Dolstra op 18 november 2019

Op het Kunuku Aqua Resort geweest. Met auto verschillende plekken bezocht. Struisvogels gespot op de Ostrich Farm. Nationaal Park Shete Boka bezocht met zijn prachtige kust kant waar het water tegen het eiland opspat. Met de auto door het Christoffelpark gereden. Met de Seaworld Explorer de onder waterwereld bekeken. Een bezoekje aan Mambo Beach gebracht. De flamingo's gespot. En op Playa Piskado gezwommen met de schildpadden. En met de Mermaid naar Klein Curaçao gevaren en daar een fantastische bounty dag gehad. Een prachtige vakantie met zijn 4n.

Pluspunten Curaçao

 • Altijd mooi weer

Minpunten Curaçao

 • Zwerfhonden
Ultieme tip: Huur een auto dan zie je veel meer van de mooie plekken die Curaçao te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rustgevend (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Jordy Brokmann op 18 november 2019

Curacao geeft je net dat stukje rust wat je nodig bent naar een jaar hard werken! Elke locatie is uniek snorkelen kan hier dan ook geweldig. De witte stranden en de blauwe zee laten je dan ook voelen alsof je in een droom bent.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • aardige locals
 • rust
 • perfecte tempratuur
 • nederlandse taal

Minpunten Curaçao

 • je bent een auto nodig
Ultieme tip: Huur een auto en bekijk zoveel mogelijk van het eiland! Op 1 plek blijven is echt jammer omdat er zoveel mooie plekken zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Jolande Rijlaarsdam op 18 november 2019

We zijn er met onze kinderen naar toe geweest. We zijn ons hart verloren aan het eiland de mensen de manier van leven .PUUR genieten. Binnekort gaan we weer terug. Vorige keer zaten we op het morena ecco resort de tuinmannen de schoonmaaksters de koks iedereen is zo leuk met de kinderen alrijd een brede lach op ieders gezicht je voelt je er echt gelijk welkom

Pluspunten Curaçao

 • de mensen
 • het weer
 • de omgeving

Minpunten Curaçao

 • ik vind dat de locals meer migen verdienen ten opzichte van de buitenlanders
Ultieme tip: Tinto heerlijk restaurant aan de jan thiel beache. En huur een boot onze kapitein kon ons alles vertellen over het eiland wat een ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Curacao (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Imke Hebben op 18 november 2019

Curacao is een heerlijk eiland om te relaxen. Twee weken even helemaal niks doen. Genieten van zon, zee, strand, lekker eten en het uitgaansleven! Wil je toch actief zijn, dan is er genoeg te doen op het gebied van watersport. Ook de Christoffelberg beklimmen is een aanrader! Verder kun je er rondtoeren met de auto en genieten van de mooie verborgen plekjes!

Pluspunten Curaçao

 • mooie stranden
 • lekker eten
 • relaxte sfeer

Minpunten Curaçao

 • klein eiland
Ultieme tip: Ga naar het verlaten resort 'Santa Martha'. De Santa Martha Baai hierbij is prachtig! Het uitkijkpunt op weg naar deze baai is één van de mooiste plekjes van Curacao!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Eerste vakantie met onze kleine meid (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Shirley de Vries op 18 november 2019

Ik vind de Grote Knip erg opgeknapt vergeleken met vroeger. Het eiland lijkt wel drukker en duurder geworden. De mensen zijn echter nog altijd even vriendelijk! Het blijft een eiland met altijd lekker weer en mooie stranden!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Geweldige stranden
 • Aardige locals
 • vaak verzekerd van mooi weer

Minpunten Curaçao

 • duur geworden
Ultieme tip: Brakkeput Mei Mei op vrijdagavond bezoeken. Dan is het Red Snapper Night en kun je er heerlijk eten met live muziek. Geweldige ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Fantastisch (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Tess Van Sulten op 17 november 2019

Curaçao is een mooi, relaxed, sfeervol eiland. Ik voelde me er erg thuis en de mensen ware super tof en vriendelijk. Het eiland op zich is best droog, maar de stranden daar zijn fantastisch mooi! Het is vooral een vakantie om lekker bij te komen of om natuurlijk een gezellig feestje mee te pakken! Ook als je alleen zou gaan, ontmoet je snel veel leuke mensen aangezien het eiland niet zo groot is en de meeste openstaan voor een leuk contact!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • sfeer
 • helpende mensen
 • temperatuur
 • vriendelijkheid

Minpunten Curaçao

 • prijzig
Ultieme tip: Het eiland is niet heel groot, dus als je er een langere tijd gaat verblijven, is het misschien ook leuk om een uitstapje naar klein Curaçao, Aruba of Bonaire te maken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors