Curaçao
Gemiddelde waardering
8,4
8,9 Algemene ervaring
7,9 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,3 Veilig
8,0 Natuur
9,4 Stranden
9,4 Klimaat

Curaçao

door Lana Leach

Chillen doe je op de Antillen! Curaçao vormde samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk. Het eiland is al ruim zesduizend jaar bewoond door Arawak indianen, maar kent veel Nederlandse invloeden. Alleen dan wel voorzien van een tropisch tintje.

Niet-Nederlanders roemen Curaçao: een van de best bewaarde geheimen van de Caraïben. Wij zelf kennen het eiland met de kleurrijke koloniale gebouwen uit de geschiedenisboeken. We beseffen nauwelijks nog dat het een fantastisch vakantieparadijs is. En juist voor ons is de cultuur van het eiland bovendien extra interessant.

Blue Curaçao

De C van de ABC eilanden ligt slechts 56 kilometer boven Venezuela. Het eiland heeft 160.000 inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van de Antillen. Het felblauwe likeurtje Blue Curaçao is in de rest van de wereld echter bekender dan het eiland.

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het bijna het hele jaar goed toeven op Curaçao. Wie van taxfree shoppen, casino's, uitgaan, watersport en het strand houdt, is helemaal op zijn plek op het eiland.

Cultureel eiland

Curaçao is echter vooral op cultureel gebied het interessantste eiland van de Nederlandse Antillen. In hoofdstad Willemstad vind je veel oud-Nederlandse gebouwen. De Nederlanders hebben op Curaçao een tropische versie van Nederland gebouwd.

De Arawak indianen waren al veel eerder op Curaçao dan de Nederlanders. Zij bereikten het eiland al ruim 6000 jaar geleden.

Tot aan het eind van de vijftiende eeuw hadden zij het rijk voor zich alleen. Toen voer Columbus echter de Cariben binnen en zette ook de latere Nederlandse Antillen op de kaart.

West-Indische Compagnie

Amerigo Vespucci en de Spaanse kolonisten volgden. Ze verlieten het eiland echter al snel. Er was weinig goud en zoetwatervoorzieningen waren ook al spaarzaam.

De West-Indische Compagnie greep haar kans. Curaçao werd een belangrijke handelspost vanwege haar natuurlijke haven. De WIC bouwde forten op het eiland alsof haar leven er van afhing. De grootschalige slavenhandel maakte het eiland berucht.

Na de kolonisatie raakte het eiland economisch in de problemen. De vondst van olie voor de kust van Venezuela luide echter een nieuw tijdperk in. Shell werd de grootste werkgever op het eiland. En in tegenstelling tot veel andere eilanden in de omgeving hoefde Curaçao zich toeristisch niet te ontwikkelen.

Status aparte

Je kunt de oude landhuizen en forten nog steeds bezoeken. In de kastelen kun je tegenwoordig vaak een hapje eten. Ze zijn omgetoverd tot chique restaurants. In de straten en op de pleintjes vind je interessante musea en leuke marktjes.

Rond Willemstad staan bovendien nog wat windmolens, als markeringen van de Nederlandse invloed op het eiland. Curaçao heeft tegenwoordig overigens een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dat het eiland nog wel bij Nederland hoort, maar een grote mate van autonomie bezit.

Divi divi bomen

Het eiland is zestig kilometer lang en niet breder dan elf kilometer. De Christoffelberg is met 375 meter de hoogste top van het eiland. De westkust heeft prachtige stranden. En je zwemt er nog altijd in relatieve rust in het helder blauw water, waarin je altijd de bodem kunt zien.

De binnenlanden kenmerken zich door woestijnachtige landschappen met cactussen en de typische Caribische divi divi bomen. Deze bomen nemen vaak rare vormen hebben aan door de stevige wind.

Ook vind je in de binnenlanden nog overblijfselen van oude koloniale plantages, sommigen zijn zelfs uitgeroepen tot nationale parken.

Wat is er te doen op Curaçao?

 • Wandel door de tropische versie van Nederland: Willemstad. Herken de typisch Nederlandse architectuur en wandel over de Konining Emma brug die Punda met Otrabanda verbindt.
 • Bezoek de oude landhuizen en forten op het eiland. Bijvoorbeeld Fort Amsterdam. Het is gebouwd in 1634 en beschermde de haven van Curaçao tegen piraten en andere vijanden.
 • Relax op een van de vele stranden die het eiland rijk is. Geen zin in zand overal? Bij Mambo beach kun je genieten van de zon op gigantische witte strandbedden. Blijf vooral hangen, want 's avonds barst hier een Caribisch feest los.
 • Geen last van hoogtevrees? Rijd dan met de auto over de duizelingwekkend hoge Koningin Juliana brug. Het is de brug die je vanuit Willemstad hoog in de lucht ziet.
 • Wandel over de handelskade in Punda en bezoek de kleurrijke floating market. Hier meren Venezolaanse vissersboten aan om hun catch of the day te verkopen.
Like deze pagina

Reizen Curaçao

Meer Curaçao

Reviews Curaçao

Klein-Curacao, een klein onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Delicia L op 21 februari 2017

the caribbean hidden treasure! duiken tussen de zeeschildpadden en dolfijnen , helder water,witte stranden. De onderwaterwereld daar is gewoon geweldig. Bezoek ook andere prachtige stranden zoals Grote/kleine knip, Playa Porto Marie, Daaibooi en Cas Abao beach.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • autentiek eiland
 • lekker weer
 • vriendelijk en hulpzaam mensen
 • als thuis feeling

Minpunten Curaçao

 • automobilisten
Ultieme tip: Dag Trip naar de Paradijs! #kleinCuracao ideaal voor een relaxdag. Alleen te bereiken met de boot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droom van mijn ouders (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Rianne Kersbergen op 31 januari 2017

Wij zijn met het gezin naar curaçao geweest voor het 25 jarige huwelijk van mij ouders. In curaçao hebben wij onze mooiste momenten ooit meegemaakt. Van zwemmen met dolfijnen tot zwemmen met schildpadden en een oceaan vol met vissen.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • top
 • leuk
 • gezellig
 • mooi
 • prachtig
 • droom

Minpunten Curaçao

 • wegen
Ultieme tip: De grote en kleine knip bezoekers, Willemstad etc
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dushi Curacao (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Gianna De Vecchi op 30 januari 2017

Een stay om nooit meer te vergeten ... en ga erop uit.
Maak een tamboe mee in een hofje . Ga vis eten bij mariepompoen . Het zal vast anders heten , maar love the name ..
Dushi Curacao je hebt mijn hart gestolen.
Met je mooie mensen , je prachtige baaitjes , je heerlijke batidoos, en je lekkere sound of music .
Je kleurrijke huizen, je bijzondere kunst , kortom
Mi no por sin bo

Pluspunten Curaçao

 • betaalbaar
 • vriendelijk
 • cultuur

Minpunten Curaçao

 • niets
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zon en warmte (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Dorinda Koster op 29 januari 2017

Onwijs genoten van de natuur, de parken, de stadswandelingen en bovenal van alle geweldige stranden. Ik was op bezoek bij mijn vriendin en die was ook mijn vakantiebegeleidster. Bijna alle stranden bekeken.

Pluspunten Curaçao

 • de gezellige restaurantjes

Minpunten Curaçao

 • niet alle wijken zijn veilig
Ultieme tip: Ga een workshop doen bij mirjam griffioen. Dan kan je een bordje maken op drijfhout. De foto waar ik bij sta heeft zij ook gemaakt. Enig om te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke vakantie en WAUW het was zo mooi! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Anika Reesink op 15 januari 2017

De mooiste plek die ik daar heb gezien is de Knip Baai! Het strand en het water is gewoon ongelofelijk! Verder kun je met mooi uitzicht en lekker eten naar restaurant Gouverneur gaan, voor een balkonplek is reserveren wel handig ;) En s'avonds na het eten is ook in Willemstad vuurwerk te zien! Vooral mooi als je op de brug staat, die ook opengaat wanneer je er gewoon op staat! Erg leuk! Verder zijn er erg arme wijken dus die hebben wij proberen te vermijden met de auto.. (huurauto is wel erg handig als je naar de andere kant van het eiland wilt, bussen zie je buiten de grote steden namelijk niet zoveel..) Als tip zou ik zeggen: geniet er gewoon van en maak veel foto's!

Pluspunten Curaçao

 • Hele vriendelijke mensen!
 • Lekker weer!
 • Prachtige stranden
 • Schoon (zee) water

Minpunten Curaçao

 • Weinig vervoer naar de uiteinden van het eiland
 • Supermarkt is niet heel goedkoop
Ultieme tip: De Knip Baai & Restaurant Gouverneur in Willemstad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een heerlijke winterbestemminh (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jolanda Lommers op 15 januari 2017

Wij hebben gezocht naar rust en dit gevonden in een bungalow op een berg bij St.
Willibrordes. Vanaf deze stek konden we met een huurauto naar elke plek op het eiland. Vanwege de vele regen waren er beroerde wegen naar de stranden.
We hebben veel genoten van de vogels die er nu massaal waren omdat het eiland een groene oase was.
Heerlijk gegeten en gedronken, met daarbij de Nederlandse taal dat was het voor ons helemaal. Top!

Pluspunten Curaçao

 • veelzijdig
 • duiken;
 • zon

Minpunten Curaçao

 • muggen
Ultieme tip: Restaurant Karakter met Roof top zit op een geweldige plek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Curacao (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Inge Verheijen op 05 januari 2017

Wij hadden een villa gehuurd op Papagayo Beach Resort. Mooie grote villa met uitzicht op zee en een volle koelkast toen wij aankwamen (daar betaal je ook voor ;-)). Jan Tiel baai is heel mooi (wel druk). We hebben drie dagen rond getoured met de auto. Aanrader Daai Booi, Klein Curacao en Christoffel park.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Daai Booi Beach
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Curaçao, het blauwe paradijs (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Lotte Derkse op 10 december 2016

Curaçao is een prachtig eiland met een helderblauwe zee en veel witte stranden. Wij zaten in het Lions Dive Resort en dat is zeker aan te raden. Grote hotelkamers, privé strand en genoeg eet- en drinkmogelijkheden. Het is zeker aan te raden om een auto te huren zodat je de mooiste plekjes kan bezoeken zoals de grote en kleine Knip, Cas Abou en Playa Lagune. Het toppunt van de vakantie was klein Curaçao. De bootreis ernaartoe is niet prettig (je vaart tegen de stroming in), maar het is het allemaal waard. Een onbewoond eiland, een helderblauwe zee, een wit strand en kunnen snorkelen met grote schildpadden. Het is net een paradijs.

Pluspunten Curaçao

 • Altijd lekker weer
 • mooie stranden
 • relaxte sfeer

Minpunten Curaçao

 • groot verschil tussen arm en rijk
 • slechte wegen
Ultieme tip: Ga tussen twaalf en drie uur 's middags naar Plasa Bieu om local food te eten. Dit zit in Willemstad en is echt een aanrader!!!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

Regentijd in Curaçao (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Leendert van der Kolk op 10 december 2016

Negen nachten Curaçao, de week voor vertrek nog berichten over het extreme weer en de overstromingen op de eilanden Aruba en Curaçao. Bij aankomst is het benauwd, het is (weer) even wennen aan de warmte en vooral de hoge luchtvochtigheid in deze periode. 's Ochtends wakker worden met een stralende zon, 30 graden op de thermometer en de leguanen 'chillend' in de tuin maakt het een mooie start van de vakantie.
Wij hebben enorm geboft met prachtig, stralend weer. Slechts twee keer een buitje gehad dat overdag viel, vijftien tot twintig minuten regen en daarna was het weer droog en zonnig. Dus, ondanks de regentijd, toch mooi weer! Curaçao was ook veel groener nu dan tijdens mijn vorige bezoek, maar het blijft een vrij kaal en niet bijzonder mooi eiland. Je gaat er heen voor de mooie plekjes; de baaien, strandjes, Willemstad en het unieke 'Holland in de tropen' sfeertje dat er hangt. En natuurlijk dat heerlijke klimaat!

Pluspunten Curaçao

 • Heerlijk klimaat
 • mooie strandjes
 • je hoeft geen talenwonder te zijn

Minpunten Curaçao

 • slecht onderhouden infrastructuur (veel gaten in de wegen)
 • veel stranden waar je moet betalen om er op te mogen (daarnaast nog betalen voor je ligbedje/parasol)
Ultieme tip: Huur een auto en ontdek het eiland, het heeft veel mooie plekken en baaien. Met de maps.me navigatie-app (gratis voor IOS en Android) kan je perfect over het eiland navigeren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Curaçao WAUW (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door John Vos op 07 december 2016

Een heerlijk eiland om maximaal te relaxen. Op Mambo Beach zijn mooie tentjes waar je heerlijk kan eten. Een leuke ervaring was de filmvoorstelling op het strand, lekker languit op een zitzak op een parelwit strand. Wij hadden gekozen voor het all-inclusieve hotel Sunscape Curaçao. Een geweldige plek met gevarieerd eten en zeer betaalbaar.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Vriendelijke bevolking
 • , betaalbaar
 • , tropisch briesje
 • , maximaal relaxen

Minpunten Curaçao

 • Te weinig regen 😜
Ultieme tip: Een bezoek aan het SEAquarium is een echte aanrader. Zwemmen met dolfijnen zoals Max en Lex maar ook het al duikend voeren van de haaien is een super ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een pareltje in het Caraïbisch gebied (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Cees Stassart op 27 november 2016

Curaçao is sinds de komst van vd Valk in de jaren negentig een zeer populaire vakantiebestemming onder vooral Nederlandse toeristen en mede door de vele uitstekende vliegverbindingen is de laatste jaren de belangstelling van Duitsers, Amerikanen en Engelsen enorm gegroeid.
Er zijn prachtige resorts ontwikkeld en ook in het hogere segment zijn er vele opties mogelijk.
Behalve de vele stranden is er voor de veeleisende vakantieganger heel veel te ontdekken op het gebied van natuur en cultuur.
Een wandeling door de historische binnenstad met z'n prachtige architectuur mag je gewoonweg niet missen.
De infrastructuur is prima geregeld en een verkenning van het eiland op eigen gelegenheid is zeer de moeite waard.
De bevolking is zeer vriendelijk en de oorspronkelijker taal is Papiaments maar je kunt er ook prima terecht met Nederlands en Engels.
De gemiddelde temperatuur is 25 graden en ook voor het overwinteren is het ongetwijfeld een uitgelezen plek.
Een aanrader dus voor iedereen!

Pluspunten Curaçao

 • super
 • relaxed

Minpunten Curaçao

 • heimwee
Ultieme tip: De ultieme tip is een paar woorden papiaments te leren dat opent vele deuren en maakt blije gezichten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers

Vakantie Curaçao (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Jean-Bart Bügel op 16 november 2016

Curaçao is erg bijzonder doordat het veel variatie heeft, ik heb een auto gehuurd en heb daar veel profijt van gehad doordat ik hierdoor makkelijk naar de andere stranden konden gaan. Ik ben voornamelijk naar de stranden in het westen geweest en die raad ik erg aan, want die zijn soms mooier dan in het oosten. Verder zijn we naar het noorden geweest en dat was ook erg mooi. Het is wel erg warm als je de hele dag onderweg bent, dus als tip, neem genoeg eten en drinken mee.

Pluspunten Curaçao

 • mooie stranden
 • erg veel variatie in natuur
 • leuke hoofdstad

Minpunten Curaçao

 • in het oosten veel toeristen
Ultieme tip: Het restaurant in Willemstad, de Gouverneur.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbewoond eiland (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Yassine Lamkadem op 15 november 2016

Deze foto heb ik gemaakt op een onbewoond eiland naast Curaçao, genaamd Klein Curaçao. Dit eiland is omringd met spierwitte stranden en een lichtblauwe zee. Voor mij was dit een klein paradijs en zeker een aanrader!

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
nvt Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Snorkelen, met dolfijnen zwemmen, Caribisch nachtleven en tot slot de Nederlandse taal, prijzen en wetgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Paradijs op aarde! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Griet Van Looveren op 09 november 2016

AANRADERS!!!
- De beklimming van de Christoffelberg in het Nationaal Park was fantastisch! Vertrek zo vroeg mogelijk omwille van de hitte en één liter water per persoon is een minimumvereiste! Rijd nadien ook met je auto tot aan de Boka Grandi aan de noordoostkust. Stap uit en geniet van het mooi weids uitzicht!
- De zonsondergangen in de kleinere baaien in het noorden van het eiland waar je stil van wordt! Rustig en weg van het massatoerisme van het zuiden!
- Op ontdekking in de onderwaterwereld!! Duiken naar de koraalriffen met kleurrijke waterdieren rondom je maakt je reis helemaal compleet!

Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Eerste bezoek aan de Antillen (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Iris Dickhoff op 30 oktober 2016

Curaçao is nog een beetje Nederlands en toch ver weg. Heerlijk die warmte, de zon waar je zeker van bent, de zee die altijd aangenaam is, de stoere cactussen, de mooie resorts en de geschiedenis die ineens heel confronterend is

Pluspunten Curaçao

 • Aardige mensen
 • Heerlijk weer
 • zalige zee

Minpunten Curaçao

 • dorre gebieden
 • criminaliteit
Ultieme tip: huur een auto om zo veel mogelijk te zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Curaçao (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nienke Tolkamp op 24 oktober 2016

Ik vind Curaçao een mooie vakantiebestemming. In 2010 en 2011 heb ik hier ongeveer een halfjaar gewoond voor stage in een achterstandswijk met kinderen en jongeren. Arm en rijk leeft naast elkaar, iets wat mensen kunnen vergeten. Het eiland heeft zijn schoonheden, zoals de mooie stranden, de liefdevolle mensen, de gezelligheid. Daarnaast heeft het ook een keerzijde, oftewel de armoede.
Toch vind ik Curaçao een prachtig eiland. Het eiland heeft mooie stranden met een heldere zee, prachtige vissen kun je er spotten en schildpadden niet te vergeten! Ik vind de mensen erg vriendelijk, met name de locals! Je kunt er prachtig snorkelen, genieten van de zonsondergang, heerlijk dansen op het strand.

7,9
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • liefdevolle bevolking
 • mooie stranden
 • mooie natuur

Minpunten Curaçao

 • Slechte wegen
 • armoede
 • veel toeristen
Ultieme tip: Qua restaurant: Karakter, dit is een restaurant aan zee. De stranden bij Westpunt. Verblijven bij locals, dan leer je van de cultuur! De Christoffelberg en klein Curaçao.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Holiday Curaçao (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Alberthe Kwant op 23 oktober 2016

Prachtig land met super mooie stranden. Lokale bevolking erg vriendelijk! Curaçao vonden wij prachtig qua stranden de omgeving zelf vonden wij wat minder mooi. Het eiland is niet groot dus je bent er zo omheen.

8,0
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
1 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • aardige locals
 • mooi weer

Minpunten Curaçao

 • Dor
 • rommelig
Ultieme tip: Huur wel een auto
Aangeraden voor: Stellen

Tour du Curaçao (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door niels witteveen op 15 oktober 2016

Geweldige eerste reis buiten Europa. Voor de reiziger die, zoals ikzelf, grote reisplannen heeft maar om te beginnen eerst een Nederlands sprekend land aandoet, is Curaçao ideaal. Het eiland heeft een prima klimaat, mooie stranden en genoeg natuurschoon en culturele aspecten om er minimaal een maand te vertoeven. De locals zijn meer dan aardig en de vele studenten maakt het leven er, in mijn ervaring, aangenaam. Ik zat middenin Willemstad en elke dag/avond was er wat te beleven. Wel is het dan handig om een vervoersmiddel te hebben, aangezien de mooiste stranden en hotspots toch net wat te ver liggen van het centrum. Al met al een mooie ervaring en een prima begin van mijn reizen. Kom er zeker nog eens terug.

Pluspunten Curaçao

 • strand
 • zee
 • klimaat

Minpunten Curaçao

 • afval
Ultieme tip: Huur een auto, simpel als dat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Curaçao en Klein Curaçao een echte aanrader (bezocht in augustus 2009)

Review geschreven door Isis Hozee op 11 oktober 2016

De Christoffel-berg is een echte aanrader, het dolfinarium is ook heel erg leuk, de westkust is heel erg leuk vanwege het mooie uitzicht, je kunt ook heel veel verschillende, leuke dingen tegen komen zoals kleine hutjes gebouwd door mensen en je kunt er heel veel mooie houtjes sprokkelen. Willemstad moet je zeker gezien hebben, het is een geweldige en gezellige stad. In de avond is het ook heel erg mooi. Een echte aanrader is ook nog Klein Curaçao. Daar kan je met de boot naartoe. Het is een klein eiland maar heel erg leuk. Mooi strand, je kunt er snorkelen en duiken en drinken hebben ze ook op het eiland. Met de boot vaar je maar even. Dus dit zijn echte aanraders. Ik heb namelijk vier jaar in Curaçao gewoond en dat was echt geweldig!!

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • De Christoffel berg
 • De stranden
 • De westkust

Minpunten Curaçao

 • Het drukke verkeer
Ultieme tip: Het Renaissance Hotel. Het is een geweldig en goed hotel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten en relaxen op gastvrij Curaçao (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Brigitte Reinink op 09 oktober 2016

Het doel van mijn vakantie was ontspanning: even helemaal niks. In eerste instantie zou ik alleen gaan maar op het laatste moment kreeg ik toch gezelschap van Janine. De vlucht (tien uur) ging verrassend snel. Het door de douane komen op Curaçao duurde tergend lang... We hadden een prachtige accommodatie direct aan het strand. De ontvangst was super! We kregen direct een kokosnoot met een rietje in de hand gedrukt. We hebben acht dagen enorm genoten van zon, zee, rust en heerlijk eten en drinken.

We zijn een dagje met een catamaran naar Klein Curaçao gevaren alwaar we hebben gesnorkeld en gebarbecued. De flora van Curaçao en Klein Curaçao is niet echt spectaculair. De onderwaterwereld daarentegen!! De mooiste kleurige vissen, zeeschildpadden, vliegende vissen.... Adembenemend!!

We hebben twee dagen het eiland en verschillende strandjes verkend met een auto. Je kunt prima rijden op Curaçao: de wegen zijn goed en de verkeersregels nagenoeg hetzelfde als in Nederland.
Van Willemstad had ik iets hogere verwachtingen qua bezienswaardigheden maar het dagje dat we daar zijn geweest hebben we ons prima vermaakt.

Wat veel indruk op mij heeft gemaakt is de ongelooflijke gastvrijheid van zowel de locals als de jongelui uit Nederland die op het zonnige eiland werkzaam zijn. Vriendelijk, behulpzaam en goedlachs. Ik heb geen één keer het gevoel gehad dat ze wat van ons 'moesten'.

Kortom: wij hebben acht heerlijke dagen gehad op dit mooie, zonnige en blije eiland. Een dikke aanrader voor iedereen. Ik zou er zo weer naar toe gaan!!

Pluspunten Curaçao

 • de enorme gastvrijheid van de mensen
 • de mooie onderwaterwereld
 • het weer

Minpunten Curaçao

 • het lange wachten op het vliegveld
Ultieme tip: Ga een dagje Klein Curaçao doen. Met de catamaran ernaartoe terwijl de vliegende vissen voor de boot uit vliegen en de rest van de dag snorkelen met zeeschildpadden. DOEN!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors