Curaçao
8,5
8,9 Algemene ervaring
8,1 Beziens­waardigheden
7,8 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,4 Veilig
8,3 Natuur
9,5 Stranden
9,3 Klimaat

Curaçao

door Lana Leach

Chillen doe je op de Antillen! Curaçao vormde samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk. Het eiland is al ruim zesduizend jaar bewoond door Arawak indianen, maar kent veel Nederlandse invloeden. Alleen dan wel voorzien van een tropisch tintje.

Niet-Nederlanders roemen Curaçao: een van de best bewaarde geheimen van de Caraïben. Wij zelf kennen het eiland met de kleurrijke koloniale gebouwen uit de geschiedenisboeken. We beseffen nauwelijks nog dat het een fantastisch vakantieparadijs is. En juist voor ons is de cultuur van het eiland bovendien extra interessant.

Blue Curaçao

De C van de ABC eilanden ligt slechts 56 kilometer boven Venezuela. Het eiland heeft 160.000 inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van de Antillen. Het felblauwe likeurtje Blue Curaçao is in de rest van de wereld echter bekender dan het eiland.

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het bijna het hele jaar goed toeven op Curaçao. Wie van taxfree shoppen, casino's, uitgaan, watersport en het strand houdt, is helemaal op zijn plek op het eiland.

Cultureel eiland

Curaçao is echter vooral op cultureel gebied het interessantste eiland van de Nederlandse Antillen. In hoofdstad Willemstad vind je veel oud-Nederlandse gebouwen. De Nederlanders hebben op Curaçao een tropische versie van Nederland gebouwd.

De Arawak indianen waren al veel eerder op Curaçao dan de Nederlanders. Zij bereikten het eiland al ruim 6000 jaar geleden.

Tot aan het eind van de vijftiende eeuw hadden zij het rijk voor zich alleen. Toen voer Columbus echter de Cariben binnen en zette ook de latere Nederlandse Antillen op de kaart.

West-Indische Compagnie

Amerigo Vespucci en de Spaanse kolonisten volgden. Ze verlieten het eiland echter al snel. Er was weinig goud en zoetwatervoorzieningen waren ook al spaarzaam.

De West-Indische Compagnie greep haar kans. Curaçao werd een belangrijke handelspost vanwege haar natuurlijke haven. De WIC bouwde forten op het eiland alsof haar leven er van afhing. De grootschalige slavenhandel maakte het eiland berucht.

Na de kolonisatie raakte het eiland economisch in de problemen. De vondst van olie voor de kust van Venezuela luide echter een nieuw tijdperk in. Shell werd de grootste werkgever op het eiland. En in tegenstelling tot veel andere eilanden in de omgeving hoefde Curaçao zich toeristisch niet te ontwikkelen.

Status aparte

Je kunt de oude landhuizen en forten nog steeds bezoeken. In de kastelen kun je tegenwoordig vaak een hapje eten. Ze zijn omgetoverd tot chique restaurants. In de straten en op de pleintjes vind je interessante musea en leuke marktjes.

Rond Willemstad staan bovendien nog wat windmolens, als markeringen van de Nederlandse invloed op het eiland. Curaçao heeft tegenwoordig overigens een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dat het eiland nog wel bij Nederland hoort, maar een grote mate van autonomie bezit.

Divi divi bomen

Het eiland is zestig kilometer lang en niet breder dan elf kilometer. De Christoffelberg is met 375 meter de hoogste top van het eiland. De westkust heeft prachtige stranden. En je zwemt er nog altijd in relatieve rust in het helder blauw water, waarin je altijd de bodem kunt zien.

De binnenlanden kenmerken zich door woestijnachtige landschappen met cactussen en de typische Caribische divi divi bomen. Deze bomen nemen vaak rare vormen hebben aan door de stevige wind.

Ook vind je in de binnenlanden nog overblijfselen van oude koloniale plantages, sommigen zijn zelfs uitgeroepen tot nationale parken.

Wat is er te doen op Curaçao?

 • Wandel door de tropische versie van Nederland: Willemstad. Herken de typisch Nederlandse architectuur en wandel over de Konining Emma brug die Punda met Otrabanda verbindt.
 • Bezoek de oude landhuizen en forten op het eiland. Bijvoorbeeld Fort Amsterdam. Het is gebouwd in 1634 en beschermde de haven van Curaçao tegen piraten en andere vijanden.
 • Relax op een van de vele stranden die het eiland rijk is. Geen zin in zand overal? Bij Mambo beach kun je genieten van de zon op gigantische witte strandbedden. Blijf vooral hangen, want 's avonds barst hier een Caribisch feest los.
 • Geen last van hoogtevrees? Rijd dan met de auto over de duizelingwekkend hoge Koningin Juliana brug. Het is de brug die je vanuit Willemstad hoog in de lucht ziet.
 • Wandel over de handelskade in Punda en bezoek de kleurrijke floating market. Hier meren Venezolaanse vissersboten aan om hun catch of the day te verkopen.
Like deze pagina

Meer Curaçao

Reviews Curaçao

Paradijs (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Kyra Offermans op 31 december 2017

Curacoa je kunt er tot rust komen. Heerlijk genieten van de witte stranden en de mooie en rustgevende onderwater wereld. Wil je tocj wat actiever zijn? Dat kan natuurlijk ook! Ga hiken in het natuurreservaat of maak een ritje op een struisvogel hahaha. Huur een auto en verken zelf het eiland en al haar verborgen stranden.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto en ga zelf het eiland verkennen en ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Trip naar Curaçao (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Renee Keijzer op 11 december 2017

De mooiste plekken van curaçao zijn alle baaien, maar in het speciaal playa Lagun en Porta Mari. Bij Porto Mari is het water zo blauw en mooi en er is een steiger ver in het water waar je op kan liggen. Het nationaal park is leuk om naartoe te gaan en het slavenmuseum in Willemstad is aan te raden.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • aardige mensen
 • nederlandse taal
 • mooiezee
 • lekkereten
 • snorkelen

Minpunten Curaçao

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: De trip naar klein curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Vakantie Curaçao (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Rocio Platier op 10 december 2017

Heerlijk genoten in een mooi resort waar alles op en top geregeld was. Prachtige stranden en heerlijk weer. Vooral in deze periode wanneer het in Nederland erg koud is. Aardige mensen die je graag proberen te helpen waar nodig.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • stranden
 • klimaat

Minpunten Curaçao

 • insecten
 • guldens ipv euro
Ultieme tip: Buiten het vakantie seizoen gaan zijn er minder toeristen dus lekker rustig
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Heerlijk eiland om te kunnen ontspannen (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marco Binnekamp op 10 december 2017

Geweldig eiland, volop plekken om lekker te kunnen relaxen en te kunnen zwemmen/snorkelen. Ook zijn er een hoop uitstapjes te maken, waardoor je aan twee weken eigenlijk al te weinig hebt om alles te kunnen zien.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Dag naar Klein Curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Mijn stageperiode (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Christina Mendes op 09 december 2017

Wat een prachtig eiland is Curaçao toch. Maar het is nog mooier als je er een tijdje woont. Ik heb daar een half gewoond voor mijn stage.

Witte stranden, goeie cocktails, altijd lekker weet en niet te vergeten een prachtige cultuur! Ik ben op 1 oogopslag verliefd geworden op dushi korsou.

9,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Vriendelijke mensen
 • Altijd goed weer
 • Het leeft
Ultieme tip: Een gave ervaring: zwemmen met schildpadden bij Playa Grandi, westpunt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Mijn geweldige tijd op het eiland Curaçao. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lindy Kivits op 09 december 2017

Een eiland waar je kunt genieten, ontspannen, nieuwe mensen leert kennen, feest kunt vieren, bruin kunt worden, stil kunt staan bij het rijke en arme gedeelte, cultuur kunt snuiven, alle stranden kunt af gaan, de waterwereld kunt ontdekken, lekker kunt eten bij verschillende restaurantjes, kunt zwemmen in de helderblauwe zee, de pontjesbrug in het echt kan bewonderen, over de immens hoge Julianabrug kunt rijden (uitzicht over punda/otrabanda), de papiamentse taal kunt leren en nog veel meer. En dat allemaal met sin stress (geen stress). Geen twijfel, gewoon doen. Dit eiland is zeker de moeite waard.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Je kunt in 2 weken heel het eiland zien!

Minpunten Curaçao

 • De lonen liggen laag
 • Boodschappen in verhouding duur
Ultieme tip: Huur een auto en ga langs alle Westpunt (lokale) stranden. Richt je niet alleen op het commerciele gedeelte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Heerlijk (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Annick Paulusse op 08 december 2017

De stranden richting het Westpunt zijn onwijs mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ga met de lokale busjes voor een paar gulden op pad en zie veel van de omgeving! In Willemstad is het heerlijk vertoeven, de drijvende markt in de wijk Punda is het ook zeker waard om eens langs te lopen en heerlijk om fruit te halen! Ook het lokale 'Plasa Bieu' is aan te raden om een keer te gaan lunchen.
Huur een autootje als je het hele eiland wilt zien en makkelijk van A naar B wilt rijden. Anders is het met de lokale busjes ook heel goed te doen!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • snorkelen
 • locals
 • sfeer
 • stranden
 • alles
Ultieme tip: Strandjes op Westpunt bezoeken! De Grote Knip of Lagun.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk vakantie-eiland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Danielle van Sloten op 04 december 2017

Oké, het was de warmste maand van het jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk gesnorkeld en veel plekken gezien. Tugboat Beach is een goede plek. Ook Zanzibar is een aanrader! Heerlijk eten voor weinig geld! We hebben 2x zelf gekookt, maar dat was geen succes! Download een offline map van Curaçao, dat is ideaal. Je hebt wel veel WiFi op het eiland, maar werkt niet altijd even snel. Voor de rest is het voor herhaling vatbaar! We gaan zeker nog een keer terug!

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem je snorkelspullen mee en huur een auto. De mooiste snorkelplek vonden wij Tugboat Beach.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colourful Korsou (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Melanie Den Hoed op 03 december 2017

Curacao is een fantastische bestemming! De mensen, de prachtige baaien en de kleurrijke huisjes maken deze bestemming onvergetelijk! En hoe makkelijk is het om te communiceren in je eigen taaltje? Ga er op uit en ontdek Curacao!

Pluspunten Curaçao

 • gastvrije locals
 • mooie baaien
 • kleurrijke huisjes

Minpunten Curaçao

 • bijna overal betaal je voor een bedje op het strand
Ultieme tip: Bezoek het strandje Cas Abao dit is een ontzettend heldere zee waar je met prachtige vissen kunt snorkelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Curacao was super (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Merle Hondeveld op 28 november 2017

Curacao is een super mooi eiland alleen zat bij ons het weer niet mee. Er kwam toevallig net een orkaan boven Curacao langs. Maar hebben hierdoor wel alle mooi plekjes kunnen bekijken. Een auto is daar zeker handig!

Pluspunten Curaçao

 • mooie stranden
 • altijd warm

Minpunten Curaçao

 • septmber kans op slecht weer
Ultieme tip: Ga helemaal naar het Zuiden van het eiland. Daar zit een vissersplek waar veel vis gevangen wordt. Dat is namelijk de plek om zeeschildpadden te zien.
Aangeraden voor: Stellen

Een heerlijke vakantie, op een heerlijke plek (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Frans Van Krieken op 26 november 2017

Playa San Juan Willem stad the natural Curaçao restaurant karakter Willie wood in sint Williebrord supermarkt jumbo land huis Daniel restaurant jaanchees in het noorden van het eiland heel leuke eigenaar.

Ultieme tip: Vliegen met KLM

Paradijselijk Curaçao (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Els Theboss op 26 november 2017

Wat een paradijselijk eiland. Heerlijke mensen de rust. Temperatuur. De schoonheid van de natuur en zijn prachtige stranden. Bezienswaardigheden. Zo veel te beleven. Vond de kracht van het water bij Shete Boka geweldig. Vandaar deze foto. Genoten dus. Geweldig.

Pluspunten Curaçao

 • Aardige locals
 • Mooie stranden
 • Natuur
 • Paradijs op aarde

Minpunten Curaçao

 • Ken ik niet
Ultieme tip: 1 goede tip is.. Er zeker een keer heengaan.. Het zelf beleven als je ooit de kans krijgt..
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Curacao (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Brian Vijber op 22 november 2017

Je kan eigenlijk het hele jaar door Curacao bezoeken, het is er altijd warm! De temperatuur zit altijd rond de 30 – 35 graden en ’s nachts koelt het maar weinig af. Airco op je hotelkamer is dan ook geen overbodige luxe! Gelukkig waait het vrij veel, dus het voelt minder warm aan dan het is. Het eiland is bijzonder mooi, rustig en sfeervol. De mensen zijn vriendelijk, open en hebben diverse achtergronden. Curaçao heeft Nederlandse, Spaanse, Europese, Afrikaanse en meer invloeden. De officiele taal die in Curaçao wordt gesproken is Papiamento en Nederlands. Uitgaan op Curaçao is een combinatie van live dansmuziek, stijlvolle bars en een positieve vibe. Dit alles speelt zich voornamelijk in de aangenaam warme buitenlucht. De muziek die gedraaid wordt, geeft een mooie afspiegeling van de diversiteit in cultuur op het eiland: Je hoort Engels, Spaans, Portugees en het eigen Papiamento in veel verschillende muzikale genres voorbij komen. De mooiste stranden van Curaçao zijn kosteloos voor iedereen toegankelijk. Deze stranden zijn gelegen in het westelijke deel van het eiland. Als foodie op Curacao kun je je hart ophalen. Er zijn overal leuke restaurants en je kunt er ontzettend lekker eten. Het nadeel van zoveel aanbod, is natuurlijk dat het soms moeilijk is om te kiezen. Een auto is wel echt een must op het eiland als je de fijne plekjes tenminste wilt ontdekken.

Pluspunten Curaçao

 • Aardige mensen
 • Warme weer
 • Lekker eten
 • Nightlife

Minpunten Curaçao

 • Slechte wegen
 • Slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Een auto huren en rond cruisen
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cactuseiland (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Jose Van Den Berg Schnitfink op 21 november 2017

Leuk eiland. Auto gehuurd om rond te rijden. Het hele eiland bestaat uit cactussen. Mooie kleine strandjes en heerlijk eten. Mooie appartementen en hotels. Willemstad moet je natuurlijk gezien hebben. Altijd een lekkere temperatuur.

6,4
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
5 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • strand
 • zon
 • eten

Minpunten Curaçao

 • best prijzig
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Een ontspannen vakantie (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Eric Joosten op 20 november 2017

Wil je een een ontspannen bestemming ga dan naar Curacao. Huur een auto en bezoek, Westpunt, Punda, de kliffen Sheta Boka, de Knip, Porta Marie of Klein Curacao. Wat zeker niet moet missen is stadswandeling door Willemstad, maar het meest leuke is toch wel het snorkelen in de diverse leuke strandjes en het genieten van de Zon.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • christoffelpark
 • azuurblauwezee
 • klein Curacao

Minpunten Curaçao

 • er zijn geen minpunten
Ultieme tip: Maak een snorkeltour met een heerlijke BBQ
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

curacau (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Rob Mens op 19 november 2017

In de Baay playa aboe. Na het nuttigen van een lokaal biertje en na het genieten van wat zich allemaal afspeelde op deze Playa aboe liepen we moe maar voldaan naar onze auto.
We liepen onder de flamboyant door, daar hoorde ik het brommen van een grote hommel.
Ik herkende het geluid als dat van een kolibrie, turend door de zoeker van mijn camera die altijd paraat staat volgde ik het geluid. Na een paar seconde zag ik de kolibrie van bloem naar bloem gaan.
Na een paar shots was ik tevreden, hij stond er op. Dit wat mijn derde keer dat ik op bezoek was op Curacao. Helemaal te gek als je zo'n foto kunt maken.

Ultieme tip: Er zijn veel mooie baaien op Curacao. Huur een auto en leef je uit. Gegarandeerd dat je blij verrast zult worden. Bij playa Grandie met de schildpadden zwemmen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Genieten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Pien Hollemans op 19 november 2017

Curacao, is echt genieten de mooie natuur. Snorkelen, de rust. Het hele eiland is per auto mooi te ontdekken. De bootjesbrug het slavenmuseum. De drijvende markt winkels en lekkere restaurantjes het aanleggen van cruiseboten.

Pluspunten Curaçao

 • zon
 • , zee
 • natuur
Ultieme tip: Als je naar curacao gaat moet je echt bij jaanchie’s op westpunt gaan eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 jaar daar gewoond (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Stephanie Bucktrout op 19 november 2017

De mooiste plekken op Curacao zijn voor mij de Grote Knip heerlijk om te gaan zwemmen bij deze prachtige baai. Wanneer je op je rug gaat drijven hoor je regelmatig de geluiden van de dolfijnen onder water. Een nadeel is dat er wel altijd iemand bij de handdoek moet blijven, zodat je zeker weet dat er niks gestolen word. Playa Forti een echte aanrader om te gaan snorkelen. Er wonen 2 reuze schildpadden in de baai, met veel geluk spot je ze.
Cabana is heerlijk om te gaan loungen wanneer je dicht bij het centrum wilt blijven. Ook Saint Tropez is een kleine luxe ervaring met heerlijke ligbedjes, genoeg schaduw en een klein zwembad, maar overtreffelijke lunches. Curacao heeft voor ieder dagje iets anders ontspannends in de aanbieding. Wil je een avondje gaan dansen raad ik De Heeren aan op donderdag avond. Ephrim J en zijn Antilliaanse Band komt daar wekelijks optreden. Om een hapje te gaan eten zijn er veel restaurants waar je dat kan doen voor een kwalitatief goede prijs. Restaurant de Gouverneur is een aanrader. Je hebt de mogelijkheid te tafelen in de tropische buiten tuin. Of voor op de veranda, waar je de handelskade kunt zien met de gekleurde huisjes. Maar ook in de seizoenen de Enorme Cruiseships ziet wegvaren terug de oceaan op. Ga je voor vis raad ik Fishalisious aan en voor de beste steak van t eiland El Gaucho. Deze restaurants zijn wel een stuk duurder maar je krijgt ook waar voor je geld. Wil je het eiland ontdekken kun je natuurlijk een auto huren en zelf op ontdekking gaan. Een scooter raad ik echter niet aan, vanwege het slechte wegdek is het erg gevaarlijk. Ook kun je ervoor kiezen een tour te nemen met Irie Tours zij laten je de mooiste stukjes van het eiland zien en vertellen iets over de historie. Het Kur Hulanda Museum is erg indrukwekkend. Een echte aanrader dan ook. Verder mag een dagje Klein Curacao niet ontbreken dit is een ervaring om nooit meer te vergeten <3

Pluspunten Curaçao

 • warmte
 • azuurblauwe zee
 • zon

Minpunten Curaçao

 • criminilateit
 • echt op je spullen letten
 • supermarkt is duur
Ultieme tip: De busjes rijden niet op tijd. He zijn de kleine busjes van max 8/10 personen. Hand opsteken als je mee wilt. Makkelijk te doen vanuit t centrum na bv Mambo & Cabana. 5 min
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Geweldig! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nicole Kuilder op 19 november 2017

Geweldig eiland om een keer gezien te hebben. Veel bezienswaardigheden en een mooie onderwater wereld. Een auto is een must, als je dit niet doet ben je erg beperkt, omdat alles over het gehele eiland verspreid ligt.

Pluspunten Curaçao

 • prachtige zee
 • genoeg bezienswaardigheden
 • leuke restaurantjes

Minpunten Curaçao

 • Het was er erg warm
 • duur
 • skechte wegen
Ultieme tip: Huur en auto en rijdt hiermee het hele eiland over. Ga ook eens van de verharde weg af. Je ziet dan veel meer!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Vakantie (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Joke Verhoef op 14 november 2017

We zijn hier twee keer geweest een geweldig eiland vriendelijke mensen en mooie baaien en genoeg te ontdekken we komen zeker terug. Willemstad is geweldig: de beweegbare brug vooral in donker met de lichtjes.

Ultieme tip: Gewoon auto huren, dan kom je genoeg moois tegen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors