Curaçao
8,4
8,9 Algemene ervaring
7,9 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,4 Veilig
8,3 Natuur
9,4 Stranden
9,2 Klimaat

Curaçao

door Lana Leach

Chillen doe je op de Antillen! Curaçao vormde samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk. Het eiland is al ruim zesduizend jaar bewoond door Arawak indianen, maar kent veel Nederlandse invloeden. Alleen dan wel voorzien van een tropisch tintje.

Niet-Nederlanders roemen Curaçao: een van de best bewaarde geheimen van de Caraïben. Wij zelf kennen het eiland met de kleurrijke koloniale gebouwen uit de geschiedenisboeken. We beseffen nauwelijks nog dat het een fantastisch vakantieparadijs is. En juist voor ons is de cultuur van het eiland bovendien extra interessant.

Blue Curaçao

De C van de ABC eilanden ligt slechts 56 kilometer boven Venezuela. Het eiland heeft 160.000 inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van de Antillen. Het felblauwe likeurtje Blue Curaçao is in de rest van de wereld echter bekender dan het eiland.

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het bijna het hele jaar goed toeven op Curaçao. Wie van taxfree shoppen, casino's, uitgaan, watersport en het strand houdt, is helemaal op zijn plek op het eiland.

Cultureel eiland

Curaçao is echter vooral op cultureel gebied het interessantste eiland van de Nederlandse Antillen. In hoofdstad Willemstad vind je veel oud-Nederlandse gebouwen. De Nederlanders hebben op Curaçao een tropische versie van Nederland gebouwd.

De Arawak indianen waren al veel eerder op Curaçao dan de Nederlanders. Zij bereikten het eiland al ruim 6000 jaar geleden.

Tot aan het eind van de vijftiende eeuw hadden zij het rijk voor zich alleen. Toen voer Columbus echter de Cariben binnen en zette ook de latere Nederlandse Antillen op de kaart.

West-Indische Compagnie

Amerigo Vespucci en de Spaanse kolonisten volgden. Ze verlieten het eiland echter al snel. Er was weinig goud en zoetwatervoorzieningen waren ook al spaarzaam.

De West-Indische Compagnie greep haar kans. Curaçao werd een belangrijke handelspost vanwege haar natuurlijke haven. De WIC bouwde forten op het eiland alsof haar leven er van afhing. De grootschalige slavenhandel maakte het eiland berucht.

Na de kolonisatie raakte het eiland economisch in de problemen. De vondst van olie voor de kust van Venezuela luide echter een nieuw tijdperk in. Shell werd de grootste werkgever op het eiland. En in tegenstelling tot veel andere eilanden in de omgeving hoefde Curaçao zich toeristisch niet te ontwikkelen.

Status aparte

Je kunt de oude landhuizen en forten nog steeds bezoeken. In de kastelen kun je tegenwoordig vaak een hapje eten. Ze zijn omgetoverd tot chique restaurants. In de straten en op de pleintjes vind je interessante musea en leuke marktjes.

Rond Willemstad staan bovendien nog wat windmolens, als markeringen van de Nederlandse invloed op het eiland. Curaçao heeft tegenwoordig overigens een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dat het eiland nog wel bij Nederland hoort, maar een grote mate van autonomie bezit.

Divi divi bomen

Het eiland is zestig kilometer lang en niet breder dan elf kilometer. De Christoffelberg is met 375 meter de hoogste top van het eiland. De westkust heeft prachtige stranden. En je zwemt er nog altijd in relatieve rust in het helder blauw water, waarin je altijd de bodem kunt zien.

De binnenlanden kenmerken zich door woestijnachtige landschappen met cactussen en de typische Caribische divi divi bomen. Deze bomen nemen vaak rare vormen hebben aan door de stevige wind.

Ook vind je in de binnenlanden nog overblijfselen van oude koloniale plantages, sommigen zijn zelfs uitgeroepen tot nationale parken.

Wat is er te doen op Curaçao?

 • Wandel door de tropische versie van Nederland: Willemstad. Herken de typisch Nederlandse architectuur en wandel over de Konining Emma brug die Punda met Otrabanda verbindt.
 • Bezoek de oude landhuizen en forten op het eiland. Bijvoorbeeld Fort Amsterdam. Het is gebouwd in 1634 en beschermde de haven van Curaçao tegen piraten en andere vijanden.
 • Relax op een van de vele stranden die het eiland rijk is. Geen zin in zand overal? Bij Mambo beach kun je genieten van de zon op gigantische witte strandbedden. Blijf vooral hangen, want 's avonds barst hier een Caribisch feest los.
 • Geen last van hoogtevrees? Rijd dan met de auto over de duizelingwekkend hoge Koningin Juliana brug. Het is de brug die je vanuit Willemstad hoog in de lucht ziet.
 • Wandel over de handelskade in Punda en bezoek de kleurrijke floating market. Hier meren Venezolaanse vissersboten aan om hun catch of the day te verkopen.
Like deze pagina

Meer Curaçao

Reviews Curaçao

Relax and explore (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Robbert de Schepper op 20 juni 2017

Curaçao is een must see, huur een auto en reis alle stranden af. Ieder strand is anders, heeft een andere sfeer en is stuk voor stuk prachtig. Vergeet zeker je duikbril niet want het onderwater leven is prachtig!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • altijd warm
 • Vriendelijke mensen
 • Prachtig
 • Super
 • Chill
 • Nederlands

Minpunten Curaçao

 • Duur
Ultieme tip: Playa Piskado -> Schildpadden Playa Cas Abao -> Prachtig
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Thuiskomen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Inge Vissia op 12 juni 2017

Prachtig eiland, veel ongerepte natuur! Vriendelijke inwoners en fantastische stranden. Je kunt er fantastisch duiken, met of zonder gids. De duikscholen bieden prima opleidingen! Ook veel vakantieappartementen beschikbaar.

Pluspunten Curaçao

 • Veel eetgelegenheden

Minpunten Curaçao

 • Geen
Ultieme tip: Kijk eens op rian-appartementen.com. Rust , een zwembad in een tropische tuin met lieve honden, katten en een schildpadfamilie , volledig en gezellig ingerichte appartementen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gastvrij (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Anja van der Gaarden op 06 juni 2017

Gastvrije bewoners, veel bezienswaardigheden, zon, zee, strand en vooral rustig aan!!! Je kunt er heerlijk en gevarieerd eten. Het slavenmuseum moet je gezien hebben. Het Christoffelpark (onder begeleiding van een natuurgids) is zeer de moeite waard. Heerlijke baaien waar je prachtig kunt snorkelen. En je kunt gewoon Nederlands praten :-).

Ultieme tip: Lions Dive Beach Resort is voor ons the place to be!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Klein paradij (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Daisy Smallegoor op 02 juni 2017

Ik was toen op reis gegaan met mijn vriend, en dit was mijn eerste vliegreis. Toen we aankwamen op curaçao was het natuurlijk heerlijk tropisch warm, niet te vergelijken met Nederland. De lucht was altijd blauw, het water had zo'n mooie blauw groene kleur en de stranden waren wit. Het was echt een paradijs of aarde. Ondanks het een klein eiland is, zijn er genoeg dingen te doen. Je kan bijvoorbeeld snorkelen, duiken, grotten bezoeken waar slaven zijn geweest, naar een klein ander eilanden varen ( wat klein curaçao wordt genoemd) wat ook erg mooi is. Je kan er wakeboarden en natuurlijk shoppen in Willemstad met die mooie gekleurde huisjes. Het eten is ook echt fantastisch, als je dan de toeristische plekken vermijd. Ondanks alle mooie plekken, heerst er ook veel armoede. Veel onafgemaakte huizen, vuil en zwerfdieren. Dit zie je niet overal op t eiland, maar als je het eiland probeert te verkennen en een beetje rondreist zul je dit vast tegenkomen.

Pluspunten Curaçao

 • Aardige mensen
 • Hele rustige sfeer
 • Lekker eten
 • Mooi weer
 • Mooie stranden

Minpunten Curaçao

 • Op sommige plekken veel toeristen
 • Zwerfdieren
 • vuil
Ultieme tip: Als je van mooie stranden houdt of van zwemmen moet je naar de grote knip of kleine knip gaan. Dat zijn de mooiste stranden van curaçao.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Orkaanseizoen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Malonne de Groen op 31 mei 2017

Curacao, wat een prachtig land. Van de pontjesbrug en slenteren in willen tot op het strand liggen en duiken. Er is van alles te doen. Iedereen die we hier ontmoet hebben was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Verschillende tips gekregen van locals over bezienswaardigheden en actitiviteiten. Bij café copa cabana hebben we het heerlijke gerecht carnistoba op, dit is een specialiteit, zeker een aanrader. Wij verbleven op het park van Coral Estate met een gehuurd huisje. Mooi park alleen de weg er naartoe is niet best en het ligt een eindje van de weg af. Doordat er in die periode een orkaan langs raasde hebben we weinig kunnen zien van het zeewater en helaas ook voor het duiken was de zee te wild. Zeker de moeite om bij salina di la kok flamingo's te gaan spotten. Ook het christoffelpark is prachtig, dit is een natuurpark met verschillende uitkijkpunten en grotten. De Jan-thiel baai is prachtig maar ook erg toeristisch. Als je een minder toeristisch strand wilt zien raad ik je aan om een auto te huren (die kan je altijd goed gebruiken) en rond te gaan rijden, vergeet ook zeker de grote en kleine knip niet.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • aardige locals
 • mooie natuur
 • prachtige stranden

Minpunten Curaçao

 • op sommige plekken slechte wegen
Ultieme tip: Café copa cabana was een gezellig café waar we heerlijk gegeten hebben, zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zon, zee en strand (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rianne Wernsen op 30 mei 2017

Ik ben helemaal niet zo'n 'zon, zee, strand' type, maar daar heeft Curaçao verandering in gebracht. Er zijn hier zoveel verschillende stranden die stuk voor stuk prachtig zijn. Ontzettend erg genoten en zeker nog eens terug!

Pluspunten Curaçao

 • Prachtige stranden
 • Nederlands sprekend

Minpunten Curaçao

 • Duur
Ultieme tip: Snorkelen! Er zwemmen zoveel mooie vissen (en op sommige plekken ook schildpadden!!) dat snorkelen echt een beleving is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Nederlands party- en relax-eiland (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Judith Bles op 17 mei 2017

Curacao heeft van alles op één eiland. Natuurlijk een azuurblauwe zee met witte stranden, maar ook kun je je vakantie combineren met een goede hike op de Christoffelberg. Het eiland staat bekend om de Nederlandse stagiaires en daarom dus ook een party-eiland. Curacao heeft een vrolijke en gezellige vibe wat eigenlijk een stukje Nederland in de zon is met een Antilliaans tintje.

Pluspunten Curaçao

 • Nederlands
 • Makkelijk begaanbaar
 • Partyeiland

Minpunten Curaçao

 • Scheiding tussen toeristen en locals
 • niet al te veilig
Ultieme tip: Ik denk dat een tripje naar Klein Curacao wel echt erbij hoort. Verder vind ik sowieso Mambo Beach wel een goede hang out.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Geweldig echt een vakantie om in weg te dromen en om nooit te vergeten. (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Nynke Weijs op 16 mei 2017

Een heerlijk strand met een prachtige sfeer, veel te beleven zoals met dolfijnen gezwommen. En Willemstad bezocht, geslapen in een heerlijk hotel (lion dive beach resort) een mooie locatie lekker warm, echt prachtig.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • warmte
 • cultuur
 • locatie

Minpunten Curaçao

 • vliegreis
Ultieme tip: Geniet van het moment dat je der bent en relax doe alles wat je wilt doen maar vooral geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stage ziekenhuis curacao (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Daphne Boosman op 14 mei 2017

Curacao is een erg mooi eiland , zwemmen met dolfijnen was erg leuk. Playa lagun is een leuk strand waar je met geluk schildpadden kan spotten. Verder kun je bij het wilhelminaplein erg goedkoop eten.

Pluspunten Curaçao

 • aardige locals
 • mooi weer
 • nederlands kunnen praten

Minpunten Curaçao

 • geen
Ultieme tip: Playa lagun! Slavernij museum, beklimmen van de top van de Christoffelberg
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ellen de Levie op 13 mei 2017

Prachtig eiland. De mensen zijn er vriendelijk. Wij hebben een auto gehuurd, omdat het openbaar vervoer niet zo goed is. De natuur is prachtig; ruige rotsen, mooie stranden. Wij vonden de grote knip heel leuk. Willemstad met de pontjesbrug is ook heel gezellig.

Pluspunten Curaçao

 • aardige mensen
 • mooie natuur
 • heerlijk klimaat

Minpunten Curaçao

 • slechte wegen
 • lange vlucht
Ultieme tip: Ga uiteten bij cafe plein wilhelmina. Goedkoope en lekker!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxen kan je goed op Curaçao (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ester Remans op 12 mei 2017

Zon, veel verschillende parelwitte stranden en een azuurblauwe zee... de ingrediënten voor een relaxte vakantie. En huur een auto zodat je het eiland rond kan touren en iedere dag weer een ander strandje kan pakken....Ik zeg doen.

Pluspunten Curaçao

 • Het is erg Relaxt op Curacao

Minpunten Curaçao

 • Alles is in Nederlands
 • Zelfs AH is er
 • Op iedere kaar staan Frikandelle en Krokette
Ultieme tip: Goed eten bij de Buurvrouw, mooie plek aan zee bij restaurant Karakter.
Aangeraden voor: Stellen

Curaçao 2017 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Megan Weidema-Haksteeg op 10 mei 2017

Curaçao is een erg divers en mooi eiland. Er is voor ieder wat wils. Of je nu wilt hiken in een national parc of shoppen op Jan Tiel, duiken of zonbaden. Het eiland hebben wij ervaren als zeer kindvriendelijk.

Pluspunten Curaçao

 • Divers
 • Mooi
 • Warm
Ultieme tip: Huur altijd een auto en ga richting Westpunt, hier vind je de meest lokale zaakjes, mooiste en meer rustige stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Curacao (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Edith Smit - Vlegels op 09 mei 2017

Op 30 mei 2016 getrouwd op Curacao. Deze ervaring zullen we nooit vergeten! En wat een vriendelijke bevolking. Waanzinnige tijd gehad!! Via marktplaats de accomodatie Blou Blou gevonden. Top bungalow gerund door Nederlanders. Ze zorgden voor het vakantiegevoel!!

Pluspunten Curaçao

 • klimaat

Minpunten Curaçao

 • geen
Ultieme tip: Auto huren en het eiland over!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Rust, zon en relaxen (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Hans Jacobs op 08 mei 2017

Het was alsof het een sprookje was een paradijs op aarde vertoeven in het Jan Thiel ressort de omgeving het snorkelen en het duiken, zwemmen met de dolfijnen. Het kon niet op, van de ene verassing naar de andere een echte aanrader.

Ultieme tip: Ga duiken en zwemmen met de dolfijnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige duik- en snorkelspot (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Karen Mulders op 08 mei 2017

Curacao is een mooi land. We zijn er op huwelijksreis geweest. Willemstad is leuk om een dagjete bekijken en de drijvende markt te bezoeken. De meeste toeristen blijven daar in de buurt hangen. Wij zijn echter naar Westpunt gegaan en daar gaan duiken. Wat een mooie onderwaterwereld is Curacao rijk zeg. Ik kan daarom iedereen aanraden daar een aantal keer een goede duik te nemen in het water. Neem wel genoeg zonnebrand mee, want je verbrand bij het leven. Ook in het water kun je het beste met T-shirt aan gaan snorkelen. Overdag is een hoedje op bijna een must om hoofdhuidverbranding tegen te gaan. En een goede anti-mug voor de avonduren is ook geen overbodige luxe. Maar verder hebben wij een topvakantie gehad. De mensen daar zijn ontzettend behulpzaam en spreken veelal ook Nederlands of Engels. En behalve de onderwaterwereld zijn er genoeg andere dingen te bekijken. Zoals de struisvogelboerderij met restaurant (en de meest grappige gids ever) of een safari over het eiland, zodat je ook de ongerepte natuur kunt bewonderen. Of de Hato Caves. Genoeg te doen dus. We hebben ons erg vermaakt. Vooral dus met duiken. Zonder duikinteresse of strandhobby ben je er wel na een week uitgekeken. Het is en blijft een klein eiland.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • aardige locals
 • mooie onderwaterwereld
 • goed weer
 • lekker zonnig

Minpunten Curaçao

 • Felle zon
 • muggen
 • verbrandingsgevaar
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Thuiskomen in de tropen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Els van der Wal-Ruigrok op 08 mei 2017

Heerlijk eiland, vriendelijke mensen en veel te zien. Bijvoorbeeld alle strandjes aan de ene kant van het eiland, maar ook de ruige kust aan de andere kant. Ook het Christoffelpark is de moeite waard. Verder nog de struisvogelfarm of de kruidentuin van Dina Veere. Verder natuurlijk Willemstad met zijn verschillende wijken, de pontjesbrug en de drijvende markt enzovoort. Gezellige terrassen waar het goed toeven is.

Pluspunten Curaçao

 • aardige mensen
 • gewoon Nederlands spreken

Minpunten Curaçao

 • lange vlucht van 10 uur
Ultieme tip: Wij logeren meestal in Willemstad zelf, vinden wij gezellig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een tropisch stukje thuis (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Reinier Haasnoot op 07 mei 2017

Curacao is een (ei)land met veel mogelijkheden. Met diverse mooie baaien waarin je heerlijk kunt snorkelen en duiken. Ook op het eiland zelf is genoeg te zien en doen. Vogels in alle kleuren spotten, wandelen door de straatjes van Willemstad (neem vooral een kijkje in het schitterend gerestaureerde Ottrabanda) en lekker Caribisch eten. Het is een eiland waar je lekker actief kunt zijn, maar ook heerlijk kunt relaxen. De vriendelijke bewoners geven je het gevoel van een tropisch stukje thuis!

Pluspunten Curaçao

 • Klimaat
 • Natuur
Ultieme tip: Snorkelen tussen de schildpadden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Flamingo's komen van Bonaire eten in Curacao (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Jadranka Siranovic op 07 mei 2017

Voormalige zoutpannen van het Landhuis Jan Kok in het dorp St. Willibrordus zijn naast alle mooie stranden zeker de moeite waard om te bezichtigen. Daar kan je prachtige flamingo's zien in nog mooiere natuur. Deze flamingo's broeden op Bonaire en komen naar deze plek op Curacao om te eten. Zo mooi om te zien. Als je een beetje geluk hebt kan je ze van heel dichtbij zien.

9,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • het water is altijd warm
 • prachtige stranden
 • vriendelijke mensen

Minpunten Curaçao

 • vogels die vissen vangen terwijl jij lekker zwemt
 • parkeren in Willemstad
Ultieme tip: Eet een overheerlijke struisvogelbiefstuk op de struisvogel boerderij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wonen op een tropisch eiland (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Angela Mekes op 07 mei 2017

Juli 2015 heb ik de stap gezet om te gaan wonen op een tropisch eiland. In Nederland alles opgezegd en achter me gelaten en met 1 koffertje richting Curacao om daar een nieuw avontuur aan te gaan. Het is hier genieten van het zonnetje, het fijne sfeertje, het ontmoeten van nieuwe mensen, het ontdekken van een nieuwe taal en nieuwe culturen, het kunnen leven in je eigen taal maar met een tropische twist.

8,8
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • Baaitjes
 • Strandfeestjes

Minpunten Curaçao

 • Poko Poko
 • Verplicht rustig aan doen
Ultieme tip: De belangrijkste tip is om met een autootje op pad te gaan, de weg naar westpunt te rijden en bij zoveel mogelijk mooie kleine baaitjes even het uitzicht in je op te nemen!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Joyce Smith op 07 mei 2017

Alweer vijf keer op Curaçao geweest. Het is er altijd warm met een heerlijk windje. Voeten in het zand meteen drankje......volop genieten. Er is voor ieder wat wils. Cultuur, watersport, lekker eten en drinken.

Ultieme tip: Strand bij Coral State. Lunchen bij Karakter.

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors