Curaçao
8,5
8,9 Algemene ervaring
8,1 Beziens­waardigheden
7,8 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,4 Veilig
8,3 Natuur
9,5 Stranden
9,2 Klimaat

Curaçao

door Lana Leach

Chillen doe je op de Antillen! Curaçao vormde samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk. Het eiland is al ruim zesduizend jaar bewoond door Arawak indianen, maar kent veel Nederlandse invloeden. Alleen dan wel voorzien van een tropisch tintje.

Niet-Nederlanders roemen Curaçao: een van de best bewaarde geheimen van de Caraïben. Wij zelf kennen het eiland met de kleurrijke koloniale gebouwen uit de geschiedenisboeken. We beseffen nauwelijks nog dat het een fantastisch vakantieparadijs is. En juist voor ons is de cultuur van het eiland bovendien extra interessant.

Blue Curaçao

De C van de ABC eilanden ligt slechts 56 kilometer boven Venezuela. Het eiland heeft 160.000 inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van de Antillen. Het felblauwe likeurtje Blue Curaçao is in de rest van de wereld echter bekender dan het eiland.

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het bijna het hele jaar goed toeven op Curaçao. Wie van taxfree shoppen, casino's, uitgaan, watersport en het strand houdt, is helemaal op zijn plek op het eiland.

Cultureel eiland

Curaçao is echter vooral op cultureel gebied het interessantste eiland van de Nederlandse Antillen. In hoofdstad Willemstad vind je veel oud-Nederlandse gebouwen. De Nederlanders hebben op Curaçao een tropische versie van Nederland gebouwd.

De Arawak indianen waren al veel eerder op Curaçao dan de Nederlanders. Zij bereikten het eiland al ruim 6000 jaar geleden.

Tot aan het eind van de vijftiende eeuw hadden zij het rijk voor zich alleen. Toen voer Columbus echter de Cariben binnen en zette ook de latere Nederlandse Antillen op de kaart.

West-Indische Compagnie

Amerigo Vespucci en de Spaanse kolonisten volgden. Ze verlieten het eiland echter al snel. Er was weinig goud en zoetwatervoorzieningen waren ook al spaarzaam.

De West-Indische Compagnie greep haar kans. Curaçao werd een belangrijke handelspost vanwege haar natuurlijke haven. De WIC bouwde forten op het eiland alsof haar leven er van afhing. De grootschalige slavenhandel maakte het eiland berucht.

Na de kolonisatie raakte het eiland economisch in de problemen. De vondst van olie voor de kust van Venezuela luide echter een nieuw tijdperk in. Shell werd de grootste werkgever op het eiland. En in tegenstelling tot veel andere eilanden in de omgeving hoefde Curaçao zich toeristisch niet te ontwikkelen.

Status aparte

Je kunt de oude landhuizen en forten nog steeds bezoeken. In de kastelen kun je tegenwoordig vaak een hapje eten. Ze zijn omgetoverd tot chique restaurants. In de straten en op de pleintjes vind je interessante musea en leuke marktjes.

Rond Willemstad staan bovendien nog wat windmolens, als markeringen van de Nederlandse invloed op het eiland. Curaçao heeft tegenwoordig overigens een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dat het eiland nog wel bij Nederland hoort, maar een grote mate van autonomie bezit.

Divi divi bomen

Het eiland is zestig kilometer lang en niet breder dan elf kilometer. De Christoffelberg is met 375 meter de hoogste top van het eiland. De westkust heeft prachtige stranden. En je zwemt er nog altijd in relatieve rust in het helder blauw water, waarin je altijd de bodem kunt zien.

De binnenlanden kenmerken zich door woestijnachtige landschappen met cactussen en de typische Caribische divi divi bomen. Deze bomen nemen vaak rare vormen hebben aan door de stevige wind.

Ook vind je in de binnenlanden nog overblijfselen van oude koloniale plantages, sommigen zijn zelfs uitgeroepen tot nationale parken.

Wat is er te doen op Curaçao?

 • Wandel door de tropische versie van Nederland: Willemstad. Herken de typisch Nederlandse architectuur en wandel over de Konining Emma brug die Punda met Otrabanda verbindt.
 • Bezoek de oude landhuizen en forten op het eiland. Bijvoorbeeld Fort Amsterdam. Het is gebouwd in 1634 en beschermde de haven van Curaçao tegen piraten en andere vijanden.
 • Relax op een van de vele stranden die het eiland rijk is. Geen zin in zand overal? Bij Mambo beach kun je genieten van de zon op gigantische witte strandbedden. Blijf vooral hangen, want 's avonds barst hier een Caribisch feest los.
 • Geen last van hoogtevrees? Rijd dan met de auto over de duizelingwekkend hoge Koningin Juliana brug. Het is de brug die je vanuit Willemstad hoog in de lucht ziet.
 • Wandel over de handelskade in Punda en bezoek de kleurrijke floating market. Hier meren Venezolaanse vissersboten aan om hun catch of the day te verkopen.
Like deze pagina

Reizen Curaçao

Meer Curaçao

Reviews Curaçao

Paradise! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lisa Ouwendijk op 18 november 2018

Heerlijk eiland! Echt genoten en met dolfijnen gezwommen!
Echt een aanrader! Alles is heel relaxt en ons hotel was super! We zaten in Kontiki Beach bij Mango Beach. De fullmoon partys zijn ook een aanrader!

Ultieme tip: Klein Curaçao En een snorkeltour
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Ultiem genieten! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Mia Rink op 18 november 2018

Was een heerlijke relaxte vakantie. Ga naar de westpunt. De locale bevolking is super aardig en je kunt er heerlijk eten. Proef de befaamse red snapper bij restaurant boothuis en relax bij papagayo beache jan thiel en geniet van de heerlijke gerechten op je strandbedje. Vriendelijk personeel. Ga shoppen in willemstad. Ga een dagje varen en zwemmen met een dolfijn. Ga schildpadden verkennen en snorkelen. Een heerlijke relaxte vakantie en t hele jaar door warm weer en een heerlijk briesje. Genieten!

Pluspunten Curaçao

 • aardige locals
 • , prachtige stranden
Ultieme tip: Ga naar st tropez in willemstad en geniet van t zwembad drankje en luxe moderne uitstraling. Alle stranden zijn heerlijk. Papagayo beache is ultiem genieten op je strandbedje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Familie vakantie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Martijn Nicolai op 17 november 2018

Curacao tropisch nederlands sprekend eiland in de Carriben! Met veel mooie stranden waar gezwommen geluierd gesnorkeld kan worden... bakken in de zon voor dat krokante laagje met een brightje of polartje in de hand een rose voor moeders en de kids een beker ranja! En je kan niets anders zeggen dat het vakantie is! Voor de actieve mensen de christoffelberg is een must met aansluitend het westpunt met playa kalki bezoeken.. pak een duikfles en ontdek waarom het rif daar alice in wonderland heet. Geniet van prachtige zonsondergangen! Shoppen en cultuur snuiven in Willemstad! Al met al een eiland waar je eens in je leven of misschien wel 3x moet zijn geweest

6,9
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
6 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Eten bij de piratebay ten westen van Willemstad! Zonsondergang beleven met een heerlijke BBQ en band op jet strand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomvakantie op een paradijselijk eiland (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Samentha Umans op 16 november 2018

Curaçao is een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. De parel witte stranden en de azuur blauwe zee zorgen er voor dat je je in een paradijs begeeft. Elke dag zon en je kunt er voor Nederlands spreken ook! De bevolking is vriendelijk en je kunt op de mooiste plekken heerlijk dineren.

Pluspunten Curaçao

 • Gegarandeerd mooi weer

Minpunten Curaçao

 • Niet heel veel natuur
Ultieme tip: Een fijne verblijfplaats is een absolute must voor een ontspannen vakantie. Villa Banda Bou, Kas di Dos en Rayo di Solo te vinden op Micazu.nl zijn echte aanraders!
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Top Curacao (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Marga Te Brake op 16 november 2018

Curacao

Is heerlijk,
Mooi weer vriendelijke mensen.
Relaxed...
Blauw water en witte stranden het bestaat echt.

Prima te dien met deauto die je vrij goedkoop kunt huren.

Je moet er een keer naar toe!!

Heerlijk eten

Minpunten Curaçao

 • oppassen met mensen die iets verkeerds vzn je willen.
Ultieme tip: Jan Thiel en de omgeving
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Droomvakantie (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Michelle Goossens op 13 november 2018

Prachtig eiland! Klein curacao os een echte aanrader. Er is van alles te beleven op het eiland. Ieder strand heeft zijn eigen charme. We hebben hele mooie vissen gezien en schildpadden. Bevolking is erg vriendelijk en alles is heeelijk relaxen.

Pluspunten Curaçao

 • stranden relaxen
 • gastvrij
 • uiteten

Minpunten Curaçao

 • geen
Ultieme tip: Klein curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

rustgevend en toeristisch (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Henk Kroonen op 13 november 2018

Op Curaçao is voor elk wat wils, rust en toerisme wisselen elkaar af. Verlaten plekjes en wilde feesten!! met een huurauto kom je makkelijk over het hele eiland en zie je het meest. De twee totaal verschillende kusten met wilde branding zoals op de foto, en de rustige stranden waar je heerlijk kunt snorkelen.

Ultieme tip: Och dat is moeilijk te zeggen, wij zochten de rust maar de jeugd zal willen feesten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Curaçao (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Anouk Duijts op 12 november 2018

Curacao, een prachtig eiland waar je helemaal tot rust kan komen. De bevolking is altijd heel vriendelijk en helpen je graag. De huizen in Willemstad zijn kleurrijk en bij de stranden zijn vaak goede plekken om te snorkelen.

8,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • prachtig eiland
 • vriendelijke bevolking
 • altijd mooi weer

Minpunten Curaçao

 • toeristisch
 • niet veel te beleven verder
 • armoede
Ultieme tip: Ga maar Willemstad en neem je snorkel mee om te kunnen snorkelen
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Wauw wat geweldig

Review geschreven door Hilda Ausma op 12 november 2018

Heerlijk resort, goed gevarieerd eten, leuke mensen die er werken. Kamers zijn top dagelijks schoongemaakt en als nodig is nieuwe handdoeken. De strandlakens van het resort is wel een leuke extraatje. Om wat te zien buiten het resort en je onafhankelijkheid is een auto wel echt noodzakelijk

Land met mooie witte stranden (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hilda Ausma op 12 november 2018

Curaçao is echt prachtig, de mooie witte stranden met helder water, de vriendelijke mensen op het eiland, de cultuur. Er zijn genoeg dingen te beleven voor jong & oud.
Voor de strandliefhebbers : je hebt te veel mooie strandjes, elke dag een ander.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
6 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • “bijna” altijd mooi weer! heerlikl toch!
 • prachtige stranden
 • een plek om echt tot rust te komen

Minpunten Curaçao

 • als vrouw zijnde ben je niet veilig ‘s avonds op straat
Ultieme tip: Ga echt een dag naar klein Curaçao met mermaid boot trips! Je hebt hoe dan ook een geweldige dag met deze organisatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Exotisch en toch Nederlands (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Astrid van Lieshout op 12 november 2018

Wat een prachtig eiland en vriendelijke bevolking. De natuur is overweldigend en het snorkelen een aanrader. Je hoeft niet een ervaren snorkelaar te zijn om de prachtige vissen in de oceaan te bewonderen en je in een aquarium te wanen. En mocht je het geluk hebben om wat van die gracieuze schildpadden tegen te komen dan is dat een onvergetelijke ervaring.

Ultieme tip: Het natuurgebied aan de noordkant van het eiland niet vergeten.
Aangeraden voor: Gezinnen

Stage bij Sea Turtle Conservation Curaçao (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tineke Kraan op 11 november 2018

De toeristische plekjes op Curaçao zijn natuurlijk iconisch en prachtig. Maar dankzij mijn stage kwam ik op nog mooiere, vrij onbekende plekken. Ik raad iedereen aan om op Curaçao echt op ontdekkingstocht te gaan!

Pluspunten Curaçao

 • Behulpzame mensen

Minpunten Curaçao

 • Veiligheid
Ultieme tip: Sunset Waters bekijken. Een verlaten resort waar je nog steeds de glorietijd kan voelen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Carola van der Burgh op 11 november 2018

Super vakantie op Curaçao gehad. Meerdere stranden bezocht en op weg naar daaibooi even gestopt om de mooie flamingo's te spotten. Mocht je een dag naar Willemstad gaan ga dan ook zeker even naar de overkant van de pontjesbrug om de grote cruises te bewonderen. In het fort zijn ook mooie winkels te zien. Ook een echte aanrader is een verblijf bij Kunuku aqua resort. Al met al wij komen zeker terug!

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • goed weer het hele jaar door.
 • Nederlandse taal.
 • prachtige duiklocaties

Minpunten Curaçao

 • de vele muggen.
 • vroeg donker
Ultieme tip: Huur een auto om de vele mooie stranden te bezoeken. Zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Simply Beautiful (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Eugenie Boon op 11 november 2018

Perfect vacation get away, the sea the sun the food and the people!! Amazing place! The locals are very helpful when you get lost,. No wifi everywhere but you can enjoy your stay by unpluggiging for a while!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • clear blue sea water
 • helpful locals
 • great weather

Minpunten Curaçao

 • no wifi everywhere
 • bit expensive
Ultieme tip: Visit playa Porto Marie to see the pigs on the beach!

Curacao (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Daphne Verlaan op 11 november 2018

Curaçao heeft een reiziger veel te bieden. Zowel de natuur als de cultuur is prachtig. Er is veel te zien op het eiland. Park Shete Boka is een grote aanrader. Net als de ATV/quad tour. Zo zie je nog meer van t eiland.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Shete Boka is prachtig.

Zonnig Curaçao

Review geschreven door Helma van Luunen op 10 november 2018

We hebben een mooie reis naar Curaçao gemaakt. Wij zaten in het hotel aan de Jan Thielbaai, direct gelegen aan het strand. Schitterende omgeving. We hebben uitstapjes gemaakt met een auto. Zo ook Willemstad en de rest van Curaçao ontdekt.

Pluspunten Curaçao

 • Mooi weer
 • veel te zien
 • lekker relax

Minpunten Curaçao

 • locals niet echt vriendelijk
 • criminaliteit duidelijk aanwezig
Ultieme tip: Lees je goed in in wat er op Curaçao te beleven is. Er is genoeg te doen en te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Dushi Curaçao (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Donna van Eldik op 10 november 2018

Curaçao is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Er zijn oneindig veel mooie strandjes, met prachtig helder water zodat je ook vissen en schildpadden kunt zien. Curaçao is mijn home away from home.

Pluspunten Curaçao

 • (bijna) altijd mooi weer

Minpunten Curaçao

 • Drukke wegen
Ultieme tip: Klein Curaçao, boottrip naar een onbewoond eiland met een fel blauwe zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Paradijs (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Kyra Offermans op 31 december 2017

Curacoa je kunt er tot rust komen. Heerlijk genieten van de witte stranden en de mooie en rustgevende onderwater wereld. Wil je tocj wat actiever zijn? Dat kan natuurlijk ook! Ga hiken in het natuurreservaat of maak een ritje op een struisvogel hahaha. Huur een auto en verken zelf het eiland en al haar verborgen stranden.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto en ga zelf het eiland verkennen en ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Trip naar Curaçao (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Renee Keijzer op 11 december 2017

De mooiste plekken van curaçao zijn alle baaien, maar in het speciaal playa Lagun en Porta Mari. Bij Porto Mari is het water zo blauw en mooi en er is een steiger ver in het water waar je op kan liggen. Het nationaal park is leuk om naartoe te gaan en het slavenmuseum in Willemstad is aan te raden.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • aardige mensen
 • nederlandse taal
 • mooiezee
 • lekkereten
 • snorkelen

Minpunten Curaçao

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: De trip naar klein curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Vakantie Curaçao (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Rocio Platier op 10 december 2017

Heerlijk genoten in een mooi resort waar alles op en top geregeld was. Prachtige stranden en heerlijk weer. Vooral in deze periode wanneer het in Nederland erg koud is. Aardige mensen die je graag proberen te helpen waar nodig.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

 • stranden
 • klimaat

Minpunten Curaçao

 • insecten
 • guldens ipv euro
Ultieme tip: Buiten het vakantie seizoen gaan zijn er minder toeristen dus lekker rustig
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors