St. Lucia Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!
6,4
6,0 Algemene ervaring
6,0 Beziens­waardigheden
5,0 Steden of plaatsen
7,5 Locals
4,0 Veilig
7,5 Natuur
6,0 Stranden
9,0 Klimaat

St. Lucia

door Charlotte de Vries

St. Lucia is één van die Caribische schilderijtjes. Tropisch regenwoud, goudgele stranden en kleurige vissersdorpjes sieren het druppelvormige eiland dat ongeveer drie keer zo groot is als Texel. In de hoofdstad Castries snuffel je rond op een fleurige markt en op het beroemde strand van Rodney Bay luier je uren bij elkaar. Pak je koffer en puf uit op St. Lucia.

St. Lucia is tweezijdig. Moderne en luxe resorts tekenen het hagelwitte Rodney Bay in het noorden, terwijl het zuidelijke stadje Soufrière te midden van authentieke plantages en de fotogenieke Pitons ligt. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van St. Lucia.

De mooiste bezienswaardigheden van St. Lucia

De tweezijdigheid van St. Lucia valt direct op in Castries. Koloniale gebouwen, gekleurde huisjes en moderne flats vormen het straatbeeld. Steek een kaarsje aan in de schitterende kathedraal, haal vers fruit op de centrale markt of rust uit op het nabijgelegen Labrellote Bay.

Voor een echte Caribische sfeer bezoek je het iets noordelijkere Anse-la-Raye. Dit rustige vissersstadje trekt alles uit de kast op Seafood Friday. Elke vrijdag geniet je van een verse vismarkt en feest je mee met de locals.

St. Lucia: bergen en regenwoud

Een ander stadje dat je niet mag missen is Soufrière. Dit kleurige stadje is omringd door oude suikerplantages, weelderig regenwoud en de twee iconische Pitons. Vanaf een hoogte van ongeveer 750 meter duiken deze mosgroene, puntige bergen regelrecht in de kristalheldere zee.

De tropische stranden van St. Lucia

En dan wordt het tijd om je tenen lekker in het zand te nestelen. Dat kan het allerbeste bij het goudgele Reduit Beach, aan Rodney Bay. Vanaf hier maak je ook een leuk uitstapje naar de oude forten van Pigeon Island.

De kite- en windsurfers gaan helemaal naar het zuiden, naar Sandy Beach. Langs dit rustige strand zijn de golven altijd goed, en vaak alleen voor jou.

Meer St. Lucia

Reviews St. Lucia

De pracht van St Lucia. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Niels van Baekel op 19 november 2017

Mijn verwachtingen van St Lucia waren hoog. Ik droomde al heel lang van walvissen zien en dichtbij nijlpaarden komen. Beiden was hier gemakkelijk te organiseren/realiseren.

Hippotour:
Wij hadden de hippo sunset tour, een absolute aanrader! De zon onder zien gaan terwijl er 10 nijlpaarden op 10 meter afstand dobberen was prachtig om te zien.

Whale watching:
Mooiste wat ik ooit gezien heb.
Van vrij dichtbij walvissen en dolfijnen gezien. Onwijs indrukwekkend. Je wordt nat, misschien wat koud, maakt flinke klappen op het water, maar dat is het allemaal dubbel en dwars waard!
Juli/augustus/september is het juiste seizoen om dit te doen (2 jaar hiervoor was ik hier eind november en had ik geen geluk).

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten St. Lucia

 • Warmer omdat het aan de kust ligt
 • Veelzijdig

Minpunten St. Lucia

 • savonds niet veel te doen ivm wilde nijlpaarden op straat
Ultieme tip: Elephant coast guesthouse (NLe eigenaren, hele lieve mensen). iSimangaliso wetland parc Cape vidal beach Restaurant: Brasa.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige rondreis door Zuid-Afrika van Kaapstad tot Johannesburg (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Barbara Berna Rouwenhorst-Wormskamp op 10 december 2016

St Lucia ligt in de iSimangaliso Wetlands in het Zuidoosten van Zuid-Afrika. Via een brug kwamen we in het centrum en zagen we vele winkeltjes. Het is redelijk toeristisch. We hebben een boottocht gemaakt om nijlpaarden te zien en dat was prachtig. Deze dieren zien er rustig uit, maar zijn levensgevaarlijk snel. We hebben onderweg ook krokodillen en diverse vogels gezien. Het is een enorm groot binnenmeer. Genoeg fotomomenten. In het dorp zelf loop je het risico om ook nijlpaarden tegen te komen als het donker wordt. Oppassen dus.

Een bezoek aan Cape Vidal is echt een aanrader. Wij hadden helaas niet veel tijd meer, maar we hebben een deel van het park gezien, dat grenst aan de oceaan. Zowel strand met allerlei schelpen en zeediertjes bewonderd als ook allerlei grotere dieren, waaronder giraffen, zebra's, impala's en ga zo maar door.

Vanuit St Lucia kun je gemakkelijk zelf naar het Hluhluwe–Imfolozi Park rijden en daar met eigen auto op safari gaan. Het park is behoorlijk groot en heeft een prachtig glooiend landschap en was onze eerste kennismaking met een safari. De eerste majestueuze dieren die we binnen vijf minuten tegenkwamen waren giraffen. Ik vind het prachtige statige dieren. Wat zijn ze groot. Daarna zagen we onder andere zebra's, impala's, bavianen, neushoorns, gnoes, wrattenzwijnen en ga zo maar door. Midden in het park is ook een hide-out. Waar je beschut bij een waterplaats van dichtbij dieren kunt spotten, zonder dat de dieren jou zien.

Toen we de officiële uitgang voorbij waren, zagen we naast de doorgaande weg een paar giraffen drentelen. Het bleek dat ze naar de rest van de kudde wilden aan de overkant van de drukke weg en dat durfden ze niet echt. De andere dieren stonden echt op ze te wachten en nadat ze verenigd waren, liepen ze samen verder. Wat een prachtige ervaring aan het einde van onze eerste safari-dag. We hadden alle tijd om te observeren, foto's te maken en te genieten.

Pluspunten St. Lucia

 • Heel veel dieren
 • bij de zee
 • veel parken

Minpunten St. Lucia

 • redelijk toeristisch in het dorp zelf
Ultieme tip: Wij hebben heerlijk gegeten in restaurant Ocean Sizzler. Het was er gezellig druk en ze hebben een hele uitgebreide menukaart. Het eten was heerlijk en de bediening vriendelijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eens maar nooit meer (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Eveline Detmers op 02 oktober 2016

St. Lucia wordt omschreven als de parel van het Caraïbisch gebied maar maakt die naam absoluut niet waar. Het is er vies, armoedig en crimineel. Het hotel in Souffriere had gewapende bewakers en iedere avond werd iedere gast gebeld of die veilig was terug gekomen. Ik reis alleen en ben nog nooit bang geweest; hier dus wel. Doordat het niet veilig was om alleen rond te zwerven heb ik niet veel van de omgeving gezien.

4,4
3 Algemene ervaring
3 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
6 Locals
1 Veilig
6 Natuur
3 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten St. Lucia

 • Weer
 • goedkoop

Minpunten St. Lucia

 • Crimineel
 • Veel verslaafden
 • Slechte bereikbaarheid tussen verschillende plaatsen
Ultieme tip: Ga hierheen met een georganiseerd gezelschap.
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors