Villahermosa Villahermosa

Villahermosa

door Willeke van Doorn

Struin door het oude stadscentrum van het verder zo moderne Villahermosa, leer meer over de geschiedenis van de staat Tabasco in het Museo de Historica de Tabasco en bezoek museum slash dierentuin Parque la Venta. Welkom in Villahermosa!

Villahermosa betekent 'mooie stad' in het Spaans. Of de hoofdstad van Tabasco echt de mooiste stad is die je ziet tijdens je rondreis door Mexico valt te betwijfelen. Villahermosa was een slaperig stadje aan de Rio Grijalva totdat in de jaren zeventig van de vorige eeuw grote olievelden ontdekt werden. De economie bloeide op en Villahermosa veranderde in een moderne stad.

ZELF NAAR Villahermosa?

Bekijk alle 9 reizen naar Villahermosa

Villahermosa: de bezienswaardigheden

Villahermosa is daardoor een mengelmoes van oude straatjes met pastelkleurige koloniale gebouwen en hypermoderne winkelcentra en hotels. De wijk Zona Luz in het hart van de stad, die aan de Rio Grijalva ligt, is een van de populairste gebieden in Villahermosa.

In het stadscentrum ligt Casa de los Azulejos. Dit voormalige hotel valt op door haar mix van verschillende architectuurstijlen en huisvest tegenwoordig het Museo de Historica de Tabasco. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de staat Tabasco waar Villahermosa de hoofdstad en grootste stad van is.

Parque la Venta

Maar de voornaamste reden dat veel reizigers Villahermosa bezoeken tijdens een vakantie in Mexico is Parque la Venta. Deze attractie ligt op slechts twee kilometer van Zona Luz en is een park, dierentuin én museum in één.

In Parque la Venta bekijk je bijzondere kunstwerken uit La Venta, een Olmec stad die oorspronkelijk 120 kilometer verderop lag. De Olmecs waren de eerste bewoners van Mexico.

Het opvallendste zijn de levensgrote basalten hoofden. Een kilometer lang pad leidt je langs de verschillende sculpturen. Ondertussen zie je ook jaguars, apen en krokodillen in dit park dat in een tropisch bos ligt.

Palenque

Parque la Venta en Villahermosa zijn makkelijk te bereiken dankzij het grote internationale vliegveld dat bij de stad ligt. Het vliegveld van Villahermosa is tevens de dichtstbijzijndste uitvalsbasis voor reizigers die de ruïnes van Palenque willen bezoeken.

Deze Mayastad ligt op bergen die uitkijken over de Golf van Mexico en bestaat uit vijfhonderd gebouwen op een gebied van vijftien vierkante kilometer. Net als in Parque la Venta en Villahermosa trakteren de ruïnes van Palenque je op een interessant kijkje in de geschiedenis van Mexico.

Reizen Villahermosa

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors