Sumidero Canyon Sumidero Canyon
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Sumidero Canyon

door Willeke van Doorn

In een speedboot raas je over het water van de Grijalva rivier die door de Sumidero Canyon kronkelt. Je verdraait bijna je nek als je omhoog kijkt langs de soms wel duizend meter hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof in het Sumidero Canyon National Park.

De Sumidero Canyon is een kilometerslange kloof in de Mexicaanse staat Chiapas die je niet wilt missen tijdens je rondreis in Mexico. Vanaf het nabijgelegen plaatsje Chiapa de Corzo vertrekken boottochten naar de Sumidero Canyon waar je krokodillen spot, watervallen in de vorm van een kerstboom ziet en een van de grootste stuwdammen van Mexico passeert.

ZELF NAAR Sumidero Canyon?

Bekijk alle 15 reizen naar Sumidero Canyon

Sumidero Canyon National Park

Deze indrukwekkende kloof, een van de diepste van Mexico, ligt in het gelijknamige Sumidero Canyon National Park. Huur een auto en rijd over de top van de rotswanden langs vijf adembenemende uitzichtpunten recht langs de rand van de klif.

Je kijkt vanaf de uitkijkpunten in het Sumidero Canyon National Park honderden meters naar beneden de kloof in waar je het water van de Grijalva rivier ziet glinsteren. Op sommige plekken is de Sumidero Canyon maar liefst een kilometer diep wat voor huiveringwekkende uitzichten zorgt.

Sumidero Canyon tour

Hoewel het uitzicht bovenop de Sumidero spectaculair is, is het misschien nog wel mooier om de Sumidero Canyon vanaf het water te zien. Vanuit een boot zie je de talloze verschillende vogels die tussen de rotswanden vliegen en de wel vierhonderd krokodillen die in het rivierwater zwemmen. Sommige krokodillen halen een lengte van zes meter.

Boottochten door de Sumidero Canyon vertrekken vanuit Chiapa de Corzo. In twee uur tijd neemt een Sumidero Canyon tour je mee over de kilometerslange Grijalva Rivier. Onderweg spot je krokodillen die vlak naast je boot drijven en passeer je opmerkelijke watervallen.

Arbo de Navidad

De Arbo de Navidad - oftewel de kerstboom - is zonder twijfel het meest opvallend. Het water van deze waterval klettert naar beneden over een rotswand die bedekt is met mos. Het groene mos groeit in de vorm van een kerstboom over de rots wat de waterval haar naam geeft.

Na het zien van de Arbo de Navidad vaar je verder over de rivier tot aan de Chicocasén dam. Deze kunstmatige stuwdam voorziet een groot deel van het land van energie. Na een twee uur durende tocht keer je weer terug naar het beginpunt van de tour in Chiapa de Corzo.

Deze oude koloniale stad in Chiapas ligt aan de noordoever van de Grijalva wat het een ideale uitvalsbasis maakt voor een bezoek aan de Sumidero Canyon tijdens je vakantie in Mexico.

Reizen Sumidero Canyon

Meer Sumidero Canyon

Reviews Sumidero Canyon

Super mooie boottocht door de Sumiderokloof (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Chantine Van Oostende van Heijningen op 17 november 2019

Het was een super ervaring om met de boot door de Sumidero-kloof te varen. Je kwam ogen tekort om al het moois te zien. De schitterende hoge muren van 200 tot ongeveer 1000 meter hoog. Veel mooie vogels en krokodillen gezien. Ben heel blij dat we deze tocht hebben gemaakt.

Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors