Cuba
8,6
8,5 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
8,7 Natuur
8,5 Stranden
8,4 Klimaat

Cuba

door Charlotte de Vries

Cuba's politieke worstelingen zijn aangrijpend. De revolutie van Fidel Castro en Che Guevara staat in de geschiedenisboeken gegrift. Maar vergeten worden vaak de ongerepte regenwouden en satijnachtige stranden, de jazzklanken van straatmuzikanten en swingende salsacafés.

Cuba loopt over in bezienswaardigheden. Van de oldtimers en gekleurde straatjes in romantisch Havana tot de koraalriffen en haaien in Varadero en Isla de Juventud. En vergeet de ronde bergen, tabakplantages en grotten in de groene Viñales Valley niet. Ontdek hier het échte Cuba.

De gezelligste bezienswaardigheden van Cuba

Twee rijen koloniale huizen strekken in vrolijke kleuren voor je uit. Je slentert door de straat, een sigaar aan je lippen. Een lichtblauwe oldtimer rijdt langs en een groepje saxofonisten verheugt je oren met heerlijke jazzsounds. Welkom in Havana.

Vanuit Havana kan je een trip maken met de Hershey Trein. Op Cubaans tempo geniet je van een reisje langs de Caribische kust en tabaksvelden net buiten de hoofdstad.

Cuba's spectaculaire natuur

In het meest oostelijke gedeelte van Cuba ligt het afgelegen stadje Baracoa. De lieve mensen, heerlijke lokale gerechten en vooral het natuurpark Humboldt maken haar uniek. Spot hier kolibries, wandel door kokosplantages en spring van watervallen.

Nog meer rust ervaar je in Viñales Valley, een groene vallei waar ronde bergtekens uit oprijzen en bloemen- en tabakvelden ver voor je uitstrekken. De ingewikkelde grottenstelsels werden hier vroeger door het leger gebruikt.

Steden in Cuba

Naast Havana zijn er nog een aantal Cubaanse steden die je niet mag missen. Bezichtig het authentieke fort Castillo de San Pero de la Roca en vier carnaval in Santiago de Cuba. Bewonder het grandiose theater in het oude Franse Cienfuegos. Of ontdek het schoolvoorbeeld van een Latijns-Amerikaanse koloniale stad, Trinidad.

Like deze pagina

Reizen Cuba

Meer Cuba

Reviews Cuba

Cuba Cuba (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bram Mertens op 31 december 2017

Geweldig land met heerlijke mensen. Wij kwamen er wel snel achter dat ook met kind all inclusive niks voor ons is, maar het rondreizen (voor zover we dat hebben gedaan in een korte tijd) is ook met kind prima te doen. We hebben gewoon een taxichauffeur gehuurd voor een paar tientjes en die bracht ons de hele dag naar allerlei toffe plekken.
Heerlijk (buiten het resort) gegeten en genoten van de cubaanse sfeer.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • klimaat
 • cultuur
 • mooie natuur

Minpunten Cuba

 • slechte wegen
Ultieme tip: Huur een taxichauffeur en laat je door de locals naar toffe plekken brengen. Zij weten de goede plekken altijd wel te vinden en ga niet voor de standaard trips van reisorganisatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cuba, een bijzondere reis ! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door solange decroix op 19 december 2017

Het is niet zo makkelijk om rond te reizen in Cuba. Neem vooral je tijd. De kusten bij Trinidad zijn mooi en voorzie zeker tijd om hier rustig te vertoeven.
Als je Spaans spreekt heb je zeker een streepje voor. De mensen vertellen je graag over hun leven. En het zijn zeker interessante gesprekken. Wat me frappeerde is dat de Cubanen geen simpel leven hebben. Het verleden speelt hen nog elke dag parten. Verblijven in casa particularis biedt een meerwaarde,vooral voor hen die geen Spaans spreken. Vele eigenaars van deze casas spreken Engels en kunnen je info geven.

Pluspunten Cuba

 • casa particular
 • overnachtingen

Minpunten Cuba

 • Activiteiten zijn meestal te duur
Ultieme tip: Neem je tijd om Havana te bezoeken. Je hebt 'tijd' nodig om de stad echt te ontdekken. Blijf ook 'hangen' in een klein dorp......ontdek de mensen en hun leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers

Trinidad (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marja Hogervorst op 10 december 2017

Wat een bijzonder land, met mooie ongerepte natuur, tenminste als je niet naar de all inclusive resorts rondom Varadero gaat. Hoewel niet iedereen Engels spreekt, lukt het om mooie contacten te leggen met de locals. Boeiend zijn de verhalen over de politieke situatie in hun land. De wegen zijn vaak slecht, het lukt je niet om veel kilometers per dag af te leggen. Wij vonden Baracoa erg verrassend. Ondanks de vele orkanen die hier meermaals hun vernietigende kracht hebben laten zien, wordt steeds weer gewerkt aan de opbouw van de stad.In de grote stad Santiago hadden wij last van de opdringerige bedelaars.

Pluspunten Cuba

 • Natuur
 • eten
 • locals
 • klimaat
 • cultuur
Ultieme tip: Boek vooral casa particularas en dus geen grote onpersoonlijke staatshotels. Veder is in elke stad wel een muziekzaal aanwezig onder de naam La Trova, waar optredens zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie cuba 2017 (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Maren Beljaarts op 09 december 2017

Cuba is een mooi land. Veel natuur. Havana was heel mooi met oude auto. Mooi huizen. We hebben auto gehuurt om rond te reizen en sliepen bij mensen thuis kamers verhuren. De wegen zijn slecht kuilen in de weg. En we hebben keer gehad wilt tanken en bezine was op. Als tip tank als tank half leeg is. Vinales was echt mooi daar paard gereden tussen tabak planage en nog uitleg hoe sigaar wordt gemaakt. Plaats moeilke naam vlak bij trinidad. Zijn naar zee geweest en uitstapje naar flamico bootje meer op waar flamico zitten en pelicanen. En daar krijg je ook wandeling door bosen en zie ook kraben. Bij trinidad in de buurt watervallen zijn echt heel erg mooi ook zwemen waar het staat aangegeven. Trinidad schilders die mooie werken maken. Santa clara. Heb je stambeeld Ce Guevara en zijn museum. Daar ligt begraven. Havana kan je oude auto in rond reiden. De mensen vragen om oude kleding niet meer aan doet zeepjes hotel krijgt is daar schaars zelf als groente. Voor het eten is vooral kip rijst bonen en witten kool komkomer tomaat. En veel pizza. Supermarkt hebben maar een producht als zr al hebben thee een smaak. Mensen staan in de rij als er eiren wordt verkocht. Boter moet er maar net zijn.

7,8
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Neem oude kleding mee. Zeepjes krijgt hotel. Wiffi is beperkt ik had zelf geen berijk. Je voor 1 cuc internet kaart kopen +-1 uur imternet.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Taste of Cuba (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Karin Nijenhuis op 06 december 2017

Prachtig eiland met 3 mogelijke aanvlieghavens. Havana, Varader en Holquin. Havana ligt aan de Golf van Mexico. De noordkust aan de Atlantische Oceaan en het zuiden aan de Caraibische Zee. Geniet van zon, zee en strand, maar ook van natuur, cultuur, de locale en hun muziek.

Pluspunten Cuba

 • Vrolijke locals
 • Prachtig eiland
 • Veelzijdigheid
 • geen criminaliteit

Minpunten Cuba

 • Afhankelijk van fooi
 • Levensonderhoud is duur
Ultieme tip: Huur zelf een auto of met chauffeur en wissel strand met binnenland, steden en dorpen af. Verblijf in een Resort en bij de mensen thuis.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cuba (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Femke Wiegerinck op 05 december 2017

Wat een prachtig en indrukwekkend land! De muziek maakt het zo ontzettend sfeervol, hoe romantische is het om te gaan eten met live muziek van "Despacito". Vriendelijke mensen, een mooie cultuur waarbij je terug gaat in de tijd. Paard en wagen, eettentjes aan de rand van de weg, en ossen op het land. Je kijkt je ogen uit! Niet te vergeten, de natuur in Vinales, zo ontzettend mooi groen. De witte stranden geven ook een WAUW-effect! Kortom: GenotenZ

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • De mooie muziek en gastvrije mensen.
 • De steden Havana en Trinidad je kijkt je ogen uit!
 • De groene natuur in Vinales en de witte stranden.

Minpunten Cuba

 • Niet al het eten is goed je weet niet hoelang het buffet er al staat wij hadden veel mensen met buikgriep
 • Soms slechte hotels zonder water heel vochtig of geen deurklink.
Ultieme tip: Zorg dat je altijd wc-papier bij je hebt! Doe een rondleiding met een local, dit voegt zoveel toe. Het is heel indrukwekkend en leerzaam!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super cuba (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sabine Fens op 04 december 2017

Cuba was geweldig om een keer te beleven! We zijn bij verschillende delen in Cuba geweest. Voor de muziek alleen al is Cuba super! Op elk plein is er wel muziek en staan mensen te dansen. Het was een hele ervaring om nooit meer te vergeten! We hebben daar gedoken en zijn op verschillende plekken geweest. Je kan overal heen met de hop on Hoff bus of in de Amerikaanse auto's. Als je echt meerdere plekken wilt zien is het handiger om zelf een auto te huren. Wees er wel op tijd bij, want ze hebben niet zo veel auto's te leen en voor je het weet is alles al verhuurd.

Pluspunten Cuba

 • betaalbaar
 • zon
 • cultuur

Minpunten Cuba

 • hotels zijn minder
 • eten
Ultieme tip: Ga bij casa slapen. ( bij mensen thuis dan leer je echt de bevolking kennen) en ga naar verschillende plekken toe in Cuba.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Cuba, een bijzonder land (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marjolijn Broekhof op 03 december 2017

CUBA, een bijzonder land. Vriendelijke tevreden mensen, maar ook mensen waarbij je voelt dat ze liever wat onafhankelijker zouden willen zijn. Het communisme zorgt voor een verdeeldheid in het land. Een land met mooie herstelde oude stadscentra, maar ook met verval en armoede. Muziek, dans, kleurrijk, zo'n, sigaren en rum......Cuba een land dat je gezien moet hebben.

Pluspunten Cuba

 • architectuur
 • klimaat
 • cultuur

Minpunten Cuba

 • eten
 • natuur
Ultieme tip: Blijf niet op 1 plek, daar is het land te divers voor.
Aangeraden voor: Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cuba.. een land om van te houden! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Merel Aalten op 03 december 2017

Cuba.. wat een geweldig land! Prachtige steden, adembenemende natuur en zulke bijzondere lieve mensen! Letterlijk op elke hoek van de straat muziek en de rum wat goedkoper is dan water. Voor het eten moet je niet naar Cuba gaan (rijst en bonen), maar voor de mensen en alles wat je te zien krijgt.. zeker wel!

Ultieme tip: Zorg dat je wat cadeautjes meeneemt voor de ‘locals’. Vooral met kennen en stiften zijn ze erg blij
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ervaar Cuba! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Heleen Oosterhuis op 03 december 2017

Prachtig authentiek land! Gevarieerde reis met overal zulke sfeervolle plaatsen. Cuba ademt vriendelijkheid en muziek. Zoek een barretje op, drink wat cocktails en dans met de locals. Slapen in casa particulares maakt de ervaring compleet, leer de mensen kennen en je krijgt de beste tips en komt er steeds meer beter hoe Cuba in elkaar steekt.

Pluspunten Cuba

 • contact met lokale bevoljing
 • muziek
 • authentiek

Minpunten Cuba

 • betalen met andere valuta
 • enorme all inclusive resorts
 • wordt steeds toeristischer
Ultieme tip: Ga s avonds naar de malecon in Havana, overdag ziet het er wat troosteloos uit, maar s avonds leeft het! Neem zelf je drankjes mee en ervaar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cuba, een onvergetelijke ervaring (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Lisa van Oort op 03 december 2017

Cuba, een land waar we van droomde en in november was het eindelijk zo ver. Van het begin tot het einde ging alles vlekkeloos. Van Havana naar Viñales waar we een prachtige excursie te paard hebben gedaan. Ook slapen in een Casa is een must do! Van Viñales gingen we door naar Varadero. Dit was even een lange zit, maar onderweg hebben we kunnen genieten van de omgeving. Varadero is een heerlijke en prachtige plek om tot rust te komen. Heldere blauwe zee, witte zandstranden en heerlijke mojito's. Na heerlijk tot rust te zijn gekomen zochten we de laatste dagen het bruisende leven in Havana op. Wat een mooie stad en een stadstour in een oldtimer mag je niet missen! Genoten van de live muziek die je op elk terras wel kan vinden en onwijs genoten van de gastvrijheid in dit prachtige land! Wij gaan zeker nog een keer terug!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • gastvrijheid
 • muziek
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Cuba

 • muggen
Ultieme tip: Een must do in Cuba is verblijven in een Casa! Zo ervaar je het typische Cuba en maak je vrienden voor het leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke reis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jessica Groenendal op 03 december 2017

Wat een geweldig land. 3 dagen Havana en erachteraan 4 dagen Varadero.
Wat is Havana een bijzondere indrukwekkende stad. Terug in de tijd met de auto gebouwen en auto's. 3 verschillende architecturen gezien tijdens een mooie fietstocht door Havana. In het oude centrum een geweldige salsa workshop mogen volgen. Waar we les kregen van de locals. Op veel verschillende plekken gegeten. De kwaliteit verschilt enorm. De bevolking is heel vriendelijk en maar arm. Dus een extra tip is altijd welkom. De Flamingo shop is een show die je zeker moet zien. Onder het genot van Rum cola kijken naar de locale dans kuntsenvol met veren en kleur. De sigarenfabriek en rumfabruek zijn een kort bezoekje waard. Leuk om gezien te hebben, maar geen daguitje. Na 3 dagen Havana door naar Varadero. Dit is echt een toerustenplek met grote hotels op een schiereiland. Hier een catamaran tocht gedaan met een ontmoeting met dolfijnen. Dit was een bijzondere ervaring en ook zeker een aanrader. Verder is er in Varadero niet veel te zien. Er rijd een hop on hop off bus. Met deze bus kan je voor 5 euro heel varadero door rijden en in en uitstappen wanneer je zelf wilt. Een tocht met paard en wagen is hier ook een leuk uitje. Genoeg toeristen marktjes om souvenirs in te slaan.
Cuba was voor ons een geweldige ervaring. Maar had zelf graag langer van het mooie / bijzondere Havana willen genieten. Daar raak je niet uit gekeken.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • betaalbaar
 • goed bereikbaar
 • vriendelijke locals

Minpunten Cuba

 • uitlaatgassen
 • slecht eten
Ultieme tip: Probeer een goede gids te vinden. Er valt enorm veel te leren over Cuba en zijn geschiedenis. En zorg voor een goed fototoestel. Zoveel te zien. Zoveel te fotograferen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Half of my heart is in Havana (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lisa Vonk op 03 december 2017

Cuba is een bijzonder land, een oude stad met authentieke gebouwen en straatjes waar je je terug in de tijd waant. De lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam maar het is wel een pré om een beetje Spaans te spreken of een woordenboekje bij je te dragen. Buiten de grote steden zijn wij weinig Engelssprekende mensen tegengekomen. Wij zijn op de bonnefooi gegaan maar hadden vooraf wel wat vervoer geregeld met de bus (www.viazul.com). Een aanrader! De bussen reden op tijd en de prijs/kwaliteit verhouding is prima.

Vinales en Trinidad waren voor ons de hoogtepunten van de reis. In Vinales is een rijke natuur, mooie stranden en in Trinidad juist veel vermaak en te zien.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stap in een andere wereld (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Manon Weidema op 03 december 2017

Cuba is na orkaan Irma al snel weer opgekrabbelt en heeft zijn eigen ik behouden. 2 weken afgesloten van de buitenwereld (tenzij je internet koopt) maar zo ontspannen en rustig. Veel mooie lokatie en iedere dag iets nieuws. Mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • locals zeer vriendelijk en behulpzaam

Minpunten Cuba

 • op de resorts veel russen maar als 3 daar weinig bent geen last van
Ultieme tip: Boek een privégids, het is je geld dubbel en dwars waard!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig, rot land! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ebbe Blaas op 03 december 2017

Cuba, een geweldig rot land! Niets is wat het lijkt en dat maakt het ongelooflijk vet! Casa particulares zijn een perfecte uitvinding. Aan de huiseigenaren vragen voor een volgend huis en je komt ergens terecht wat je anders nooit zou vinden. Havana is groot en natuurlijk met veel cultuur, viñales is alsof je in het wilde westen bent beland een geweldig uniek gebied!

Pluspunten Cuba

 • uniek
 • prachtig
 • betaalbaar

Minpunten Cuba

 • druk
 • veel geluid
Ultieme tip: Viñales is de vetste plek! Samen met Trinidad! De wandeling naar de watervallen 'vegas grande' is fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Weekje cuba (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sean Kuijpers op 22 november 2017

Wat een geweldig land, met geweldige mensen! En wat een wereld van verschil met ons kapitalistisch westen. Het contrast van de rijke cultuur met de in onze ogen arme bevolking die altijd danst en lacht. Met een heerlijke 27°C een prachtige winterbestemming, maar neem de tijd; een week is eigenlijk te kort voor een zo divers land. Probeer het toeristenseizoen te verlaten, rijd met een kenmerkende oldtimer het land in en ontdek de plek voorbij de hotels en souvenirwinkels. Stop eens langs de snelweg bij één van de bar restjes voor een verse pina colada. En vergeet bovenal Havana niet. Verdwaal in de kleurrijke straatjes van het oude centrum. Maar houd wel rekening met het eten, variatie is beperkt, maar altijd met liefde gemaakt.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • Vriendelijke mensen
 • zon
 • eenvoudigheid
Ultieme tip: Voor een iets luxere eetervaring: mansion Xanadu. Prachtig landhuis dat dient als hotel en restaurant, met hoogwaardige keuken voor zeer goede (Europese) prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Viva Cuba (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Harry Berger op 21 november 2017

Twee weken op vakantie geweest in Camagüey, Cuba. Op bezoek bij de dansgroep Compania Folklorico Camagua. Met TUI naar Holguin in het oostelijk deel van Cuba gevlogen. De eerste nacht overnacht in een casa particular, een soort van B & B. De volgende dag doorgereisd met de Viazul bus naar Camagüey.
Viazul runt in heel Cuba een netwerk aan goede comfortabele busverbindingen. Boekingen zijn mogelijk via Internet, wat aan te bevelen is. In Camagüey in een Casa Particular gezeten. Over het algemeen is een Casa Particular aan te bevelen boven een hotel. Kwaliteit is vaak beter en is ook leuk om kennis te maken met de Cubaanse bevolking. Zelfde geldt ook voor voor de particuliere restaurants, Paladares, in Cuba.
Cuba is een fantastische vakantiebestemming en de mensen zijn erg aardig en behulpzaam.

7,9
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • Niet erg duur
 • , mensen zijn erg aardig

Minpunten Cuba

 • Infrastructuur niet overal goed.
Ultieme tip: Casa Particulars (B &B) en Pladares (particuliere restaurants) zijn aan te raden. Het Viazul busnetwerk is een goede en goedkope manier van reizen in Cuba.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Top vakantieland, ondanks de orkaan (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Florian Wijnants op 20 november 2017

Cuba is prachtig. De cultuur is zo anders, maar vooral zo mooi. De natuur is ongerept. De mensen zijn zo aardig, dat verraste me wel. Ondanks orkaan Irma hebben we de eerste week enorm genoten - daarna een week zonder warm water en stroom, opgesloten in een hotel. Maar het had erger gekund!

9,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • aardige locals
 • mooie natuur
 • behapbaar
 • eigen cultuur
 • ongerept

Minpunten Cuba

 • arme bevolking
 • communisme
Ultieme tip: Ontdek niet alleen het centrum van Havana. Maar durf ook te zien hoe arm de mensen zijn als je een wijk uit het centrum komt. Besef hoe goed wij het hebben.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Boer met zijn ossenwagen (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Rozemarìjn van Mil op 16 november 2017

Cuba is een mooi en bijzonder land, je hebt er mooie gebouwen, prachtige ongerepte natuur. Je kan er ontzettend goed een een cocktail drinken bij de waterval, of een bezoek brengen aan de sigarenfabriek. Land van de cocktails en de sigaren natuurlijk. Een bezoek aan de koffieplantage is ook erg indrukwekkend om te zien. Een rondrit in de Old-timers mag natuurlijk absoluut niet ontbreken bij deze vakantie. Een bezoek aan de dolfijnen hoort ook absoluut bij deze vakantie en dan natuurlijk ook wel met deze prachtige dieren zwemmen!
De mensen zijn enorm ritmisch en muzikaal overal gezelligheid en bruisogheid van muziek. Het is gewoon een waanzinnig mooi land die niet mag ontbreken tussen de reizen!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cuba

 • gastvrij
 • prachtige natuur
 • mooie gebouwen

Minpunten Cuba

 • arm land
 • douches doen het niet overal evengoed
Ultieme tip: Gewoon hierheen boeken en een mooie rondtrekking doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het juweeltje genaamd Cuba (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jeannine Evenhuis op 15 november 2017

Een prachtig land met mooie natuur en stranden. Havana en Trinidad juweeltjes van steden. De locals vriendelijk en hulpvaardig. Reizen met lokale taxi is aan te raden. Verwacht geen culinaire hoogstandjes.

Ultieme tip: Trinidad-tour per fiets. Hier zie je het Trinidad achter de schermen met de gedoogde illegale markt. Station met locomotieven zijn oude juweeltjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Cuba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Dominicaanse Republiek kenner
Sponsors