Paspoort en visum Mexico

Paspoort en visum Mexico

Reis je binnenkort naar Mexico, of via Mexico naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Mexico.

Heb ik een visum nodig voor Mexico?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal zes maanden (180 dagen) in Mexico verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan zes maanden in Mexico verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Mexico in Den Haag.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Mexico, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Mexico vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Mexico

Bij aankomst in Mexico moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Aruba kenner
Sponsors