Reisverzekering in Mexico

Reisverzekering in Mexico

Heb je in de winter behoefte aan een zonvakantie? Dan is Mexico ideaal om te bezoeken. Maar behalve mooie stranden en resorts, biedt het land ook schitterende oude cultuur. Denk bijvoorbeeld aan oude Maya-steden en tempels. Je gaat natuurlijk niet naar Mexico om een ziekenhuis of dokter te bezoeken. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Als het mis gaat op vakantie, wie betaalt dan de hele doktersrekening? Je zorgverzekeraar? Nee, lang niet altijd! Lees hier hoe je een financieel debacle kunt vermijden met een reisverzekering.

Zorgverzekering

Je betaalt elke maand een premie voor je zorgverzekering. Ben je daarmee ook buiten Nederland goed verzekerd voor medische kosten? Helaas is dat niet altijd het geval. Medische kosten op reis worden vaak niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Dat geldt zeker voor Mexico. Waarom dat is? Dat leggen wij je graag uit.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 59 reizen naar Mexico

Je zorgverzekeraar vergoedt medische kosten in het buitenland tot maximaal het bedrag wat dezelfde behandeling in Nederland kost. In Mexico zijn de zorgkosten vaak veel hoger. Het verschil dat de behandeling in Mexico méér kost, dien je zelf op te hoesten. Tenzij je een reisverzekering hebt met de dekking Geneeskundige Kosten. Maar hierover later meer.

Misschien heb je een aanvullende zorgverzekering. Maar ook dan ben je niet altijd 100% verzekerd voor medische kosten op vakantie. Want je krijgt dan maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd - afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking. Maar in Mexico is het niet ongebruikelijk dat de kosten nóg hoger uitvallen. Wat dan?

Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten

Sluit je een reisverzekering af met de dekking Geneeskundige kosten af bij je reisverzekering? Dan loop je geen risico op hoge ziektekosten op vakantie. Dan weet je namelijk zeker dat je ziektekosten worden vergoed.

Let op: de dekking geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op je zorgverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt.

Wil je geen onnodige risico’s nemen? Sluit de dekking geneeskundige kosten af bij je reisverzekering.
Dan geniet je namelijk de volgende zekerheden:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het “verplichte eigen risico” van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is)
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek

Met andere woorden: je reist nét even wat comfortabeler door Mexico. Meer weten? Bekijk voor meer informatie deze pagina over de Reisverzekering.

Over Europeesche Verzekeringen

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Europeesche Verzekeringen. Europeesche Verzekeringen richt zich op de leuke dingen van het leven: vakanties, reizen en vrijetijdsbestedingen. De medewerkers van de Europeesche zijn hier zelf enorme liefhebbers van. Daardoor bieden ze de beste verzekeringen waarbij aan alles gedacht is.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors