Bonaire
8,2
8,4 Algemene ervaring
7,6 Beziens­waardigheden
6,6 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,8 Veilig
9,0 Natuur
8,5 Stranden
9,1 Klimaat

Bonaire

door Marieke Verhoeven

Chillen doe je op de Antillen! Bonaire vormde samen met Aruba, Curaçao en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 een speciale gemeente. Bonaire is een echt duikeiland. Het koraal voor de kust is beroemd. Maar ook op het eiland vind je prachtige plekjes, zoals Rincon centraal op het eiland en natuurpark Washington-Slagbaai.

Vertel een fanatieke duiker dat je naar Bonaire gaat en je kunt twee reacties verwachten: of hij begint meteen te mijmeren over één van de mooiste duiklocaties in de Cariben, of hij geeft je een jaloerse blik. Het op één na grootste eiland van de Nederlandse Antillen is befaamd om haar koraal.

Kralendijk

Hoe mooi de wereld onderwater ook is, het zou zonde zijn op Bonaire niet ook soms je hoofd boven de zeespiegel uit te steken. Vooral als je van sporten op het water houdt, is Bonaire een fijne plek.

Zo komen veel bezoekers naar Bonaire om de Caribische golven al (kite)surfend te trotseren. De wind bij Bonaire is constant en fier.

De stranden, die door aangespoeld koraal regelmatig roze kleuren, lenen zich uiteraard prima voor een paar dagen luieren. De hoofdstad Kralendijk en vooral de regio ten noorden daarvan zijn ook zeker het verkennen waard.

Naar het noorden

De weg ten noorden van Kralendijk is in goede staat, maar zit vol haarspeldbochten. Langs de weg, die uiteindelijk leidt naar Rincon, de tweede stad van Bonaire, heb je een weids uitzicht over de rotsachtige kust en passeer je verschillende goede duiklocaties.

Ongeveer vijf kilometer van Kralendijk versmalt de weg zich tot één baan. Met een scherpe bocht loopt hij het binnenland in.

Vanaf de weg heb je goed zicht op het Goto meer, waar flamingo's in groepen op zoek zijn naar eten in het lage water. Vooral bij zonsondergang is het een magisch gezicht. Een laatste stuk jungle, groen en dichtbegroeid, leidt je Rincon binnen.

Rincon

Het heet een stad, maar eigenlijk is Rincon niet meer dan een slaperig dorpje. Zo'n 500 jaar geleden besloot Spanje hier een stad te bouwen. Het gebied was vruchtbaar. En de ligging landinwaarts maakte de plek moeilijk te plunderen voor piraten.

Vandaag de dag stammen de meeste bewoners er af van de slaven die in de zeventiende en achttiende eeuw vanuit Afrika naar Bonaire werden verscheept.

Eén van de attracties in Rincon is de zaterdagmarkt. Kom je op een andere dag, ga dan naar restaurant Rose's. Neem plaats aan een tafeltje onder de bomen en geniet van een visstoofpotje of een gebraden kippetje.

Washington-Slagbaai National Park

Vanuit Rincon rijd je gemakkelijk door naar het Washington-Slagbaai National Park in het uiterste noordwesten van het eiland. Het park omvat één vijfde van heel Bonaire.

Het park is vernoemd naar de twee plantages die vroeger in het gebied stonden. Vanuit daar werd zout, vee en aloë verscheept naar Europa en Noord-Amerika.

Dit gebeurde vanuit het haventje bij Playa Funchi waar je nu fantastisch kan zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water.

Er lopen twee onverharde wegen door het park die je eigenlijk alleen met een 4X4-terreinwagen kunt afleggen. Ook is er een wandelroute uitgezet middenin het natuurreservaat.

Zoutvlakten

Zout wordt overigens ook aan de andere kant van het eiland gewonnen, in de uiterste zuidoost hoek. Ook daar vind je zoutpannen: prachtig witte vlakten waar het zout simpelweg voor het opscheppen ligt.

Zoutpannen zijn uitgedroogde zoutwatermeren. Je vindt ze vaak in de woestijn. En dus ook op Bonaire, zowel bij Pink Beach als in Washington-Slagbaai.

Wat is er te doen in Bonaire?

 • Bezoek de Caribische onderwaterwereld. Je kunt natuurlijk gaan snorkelen, maar de echte schoonheid vind je op meters onder het wateroppervlak. Een must-do!
 • Door de sterke wind op het eiland, kun je er perfect wind- en kitesurfen. Huur een board en trotseer de zee!
 • Doe het als de locals: bezoek de zaterdagmarkt in het dorpje Rincon en leer het echte leven op Bonaire kennen.
 • Een compleet ander Bonaire zie je als je de grote zoutpannen bezoekt. Een contrast: uitgestrekte witte vlaktes en daarna weer een verfrissende duik in de felblauwe zee.
 • Zie de roze flamingo's bij het Pekelmeer Sanctuary. Tegen de turkooize achtergrond lijken de vogels nog feller roze.
Like deze pagina

Reizen Bonaire

Meer Bonaire

Reviews Bonaire

Bonaire (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Ingrid van Veghel op 23 juli 2017

Bonaire is een nog relatief rustig eiland waar je heerlijk kan relaxen, maar ook goed kan duiken en diverse andere sporten kan bedrijven. Met een mooie Nederlandse historie en kristal helder water en een aangenaam windje is het nooit te warm.

Ultieme tip: Eten bij Cuba Compagnie of in een van vele andere restaurants een lekker biertje of wijntje bij Karel's bar aan de boulevard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

My dream destination (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Loes Van zoggel op 09 juni 2017

In één woord: Wauw! Bonaire is zo anders in vergelijking met Nederland. In Bonaire is vooral No Stress en dat is echt heerlijk! Ook de onderwaterwereld is een paradijs. Zoveel te zien dat je er maar geen genoeg van krijgt. Als je in Bonaire bent is het zeker de moeite waard om naar Slagbaai te gaan. Een mooi natuurpark waar zoveel te zien is. In de avonduren is het gezellig om bij Little Havana te gaan zitten, hier hangt altijd een goede sfeer. En bezoek ook in Rincon de plek waar cactus likeur wordt gemaakt. En wil je een lekker hapje eten ga dan lekker bij Cuba Compagnie zitten, dat is zeker de moeite waard!
Ik zou graag nog een keer terug gaan naar Bonaire want er is nog zoveel meer te zien.
Het was mijn droom vakantie!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • aardige locals
 • mooie onderwaterwereld
 • no stress
 • heerlijk weer
 • mooi omgeving

Minpunten Bonaire

 • slecht wegdek
 • weinig schaduw
 • alles gaat langzaam
Ultieme tip: Tip: smeer je goed in en ben niet eigenwijs. Bewoners die er al 10 jaar wonen smeren zich nog steeds in met factor 80.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De kleuren van Bonaire! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Annie Kuiper op 01 juni 2017

De temperatuur is aangenaam, de zee strak blauw met een stralende zon erboven. Je kunt er goed snorkelen of duiken, het is een prachtig gezicht al die verschillende soorten vissen. De mensen zijn vriendelijk er zijn heel veel eettentjes of restaurants. Huur een auto voor een dag en je ziet het hele eiland.

Pluspunten Bonaire

 • Nederlands

Minpunten Bonaire

 • wind
Ultieme tip: Een bezoek aan de Ezelopvang, je kunt de ezels aaien of voeren er is een leuk winkeltje bij. Op sommige dagen geven ze schilderles. De opbrengst komt ten goede aan de ezels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige fauna (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Nikkie Visser op 17 mei 2017

Wat is Bonaire een mooi eiland! Het is erg klein maar heeft erg veel te bieden zoals de diversiteit in stranden, de verschillende soorten vissen en reptielen. Ik heb mijn ogen uitgekeken toen ik op Bonaire aan het snorkelen was. Kortom de natuur is geweldig. De mensen zijn over het algemeen allemaal Nederlands dus je kunt gewoon je eigen taal blijven spreken. Dat vond ik heel bijzonder omdat je in een totaal ander klimaat zit. Het leukste vond ik Slagbaai national park, zoveel verscheidenheid. Ik raad het iedereen aan om waterschoenen mee te nemen. Veel stranden zijn van steen of koraal, ik had het namelijk niet mee en mijn voeten zijn open gegaan door de stenen.

8,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • klimaat
 • fauna
 • gezelligheid

Minpunten Bonaire

 • cruiseschepen
 • prijzen voor boodschappen
 • dood koraal
Ultieme tip: Huur een 4x4 auto en ga het hele eiland rond en neem natuurlijk je snorkel mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Bon bini Bonaire (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Danika Müller op 15 mei 2017

Bonaire is het mooiste en rustigste ABC-eiland naar mijn mening. Je kunt er heerlijk toeren over het eiland, zonder je enig moment te vervelen. Ezels en leguanen lopen rond alsof ze je huisdieren zijn, tijdens het duiken kun je genieten van scholen vissen en als je geluk hebt zie je schildpadden of in de verte dolfijnen. Voor jongeren die komen om te feesten is dit eiland niet geschikt, dan kun je beter naar Curaçao of Aruba. Maar als je komt om te genieten van de rust, flora en fauna is dit een heerlijk eiland. In Kralendijk heb je leuke kleine winkeltjes, hier kun je wat souvenirs kopen of gewoon wat rondsnuffelen. Huur in ieder geval een kleine jeep om het eiland te verkennen, want zo kom je op de mooiste plekjes met de mooiste uitzichten. Ik had het geluk dat ik een vriend kon bezoeken die er woont, zo kwam ik op alle plekjes waar je als toerist normaal niet komt.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • De locals zijn heel vriendelijk en behulpzaam
 • Je kunt er gewoon Nederlands praten.

Minpunten Bonaire

 • Openbaar vervoer op het eiland is niet ideaal
Ultieme tip: Klein Bonaire moet je zeker per boot bezoeken en dan de snorkeltrip erbij doen. Je kijkt je ogen uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Sharon Veenendaal op 11 mei 2017

Ik heb 2,5 jaar op dit prachtige eiland mogen wonen. Wat je zeker moet doen is duiken of snorkelen, salt pier is geweldig, maar zo ook Playa Frans, daar moet je even voor rijden maar dan heb je ook wat! Lekker een hapje eten bij Cuba Compagnie en daarna Genieten van een ijsje bij Gio's dé ijssalon van Bonaire! Rond rijden op Bonaire op zich is al een beleving sla zeker niet slagbaai over dat moet je echt gezien hebben.

Pluspunten Bonaire

 • vriendelijke locals
 • stranden
 • duik locaties
 • restaurants
 • nederlanse taal
 • albert heijn
 • jumbo

Minpunten Bonaire

 • de wegen zijn wat slecht
 • boodschappen zijn wat duuder
Ultieme tip: Doe een segway tour bij Jan en Thonia van Segway Bonaire! Daar ga je geen spijt van krijgen, Jan weet zoveel over het eiland te vertellen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nederlands Paradijs aan de andere kant van de wereld (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lisa Kleine Schaars op 07 mei 2017

Bonaire blijft tot nu toe voor mij de perfecte vakantie. Hagelwitte zandstranden, snorkelen met schildpadden en een heerlijk klimaat. Het lijkt wel alsof het eiland je dwingt om een stapje terug te doen en te genieten van je rust en omgeving. Het is een erg klein eiland waar je met een halve dag helemaal rond kan rijden. Dit hebben wij met een gehuurde motor gedaan, wat een vrijheid! Het water is felblauw en het is een van de mooiste plekken om te snorkelen. Hoe dichter bij de kust, hoe meer visjes dus echt duiken is niet nodig, voor iedereen toegankelijk dus! Er is nog weinig toerisme wat het een authentieke bestemming maakt. Bij Sorobonne kan je perfect leren hoe je moet windsurfen door de altijd aanwezige zucht van wind en het aangename ondiepe water. Het is even een lange en soms dure vlucht ernaartoe, maar als je er bent zul je merken dat dat het meer dan waard was. Wanneer mag ik weer terug?

Pluspunten Bonaire

 • snorkelen
 • mooie natuur
 • weinig toeristen
 • lekker eten
 • nederlands
 • klein eiland
 • tropische vissen

Minpunten Bonaire

 • dure vlucht
 • lang vliegen
Ultieme tip: Ga snorkelen langs de kust, je hoeft hier maar een centimeter van de kust te zijn en een scala aan bijzondere vissen verschijnt voor je ogen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi Binaire (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Loraine van der Sande op 28 februari 2017

Als je uit het vliegtuig stapt en de zwoele warme wind op je huid voelt, weet je waarom je ruim negen uur in het vliegtuig hebt gezeten. Bonaire is voor ons altijd een beetje thuiskomen.
's Morgens vroeg al in het water duiken om te snorkelen, mee zwemmen met schildpadden of je elke keer weer verbazen over de prachtige kleuren van de papagaaivissen.
Overdag het prachtige park Washington Slagbaai bezoeken. Hier rijd je uren rond off the road en er zijn hele mooie snorkel- en duikspots. 's Avonds lekker langs de boulevard naar het centrum van Kralendijk slenteren om heerlijk te eten.
Er valt veel te zien op het eiland zowel boven als onder water. Wij komen er al jaren en er valt elke keer weer iets nieuws te ontdekken.

Pluspunten Bonaire

 • prachtige natuur.
 • mooi koraal
 • offshore duiken en snorkelen
 • heerlike temperatuur
 • hele mooie onderwater wereld
 • relax

Minpunten Bonaire

 • in het seizoen van de cruisechepen is het erg druk
Ultieme tip: In het begin van je vakantie gelijk een bezoek aan het park Washington Slagbaai brengen. Je hoeft maar een keer entree te betalen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Bonaire: een eiland waar de tijd stil staat! (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Marjo Steffen op 17 januari 2017

Op Bonaire fladderen amazonepapegaaien rond, zelfs hele unieke zoals de geelvleugel amazonepapegaai (Amazona barbadensis rothchildi). Deze komt naast in Bonaire alleen nog maar voor in het noorden van Venezuela en op de Venezuelaanse eilanden Isla Margarita en Blanquilla.

De vogel wordt op Bonaire ‘lora’ genoemd, het Papiamentse woord voor papegaai.
De kleurencombinatie van een groen met gele kop komt echter alleen maar op Bonaire voor en daarmee heeft het Benedenwindse Eiland een unieke papegaaiensoort binnen haar grenzen.
Sinds 2002 worden de lora’s op Bonaire actief beschermd, er is zelfs een aparte stichting in het leven geroepen, Fundashon Salba Nos Lora (stichting zegen onze Lora), die elk jaar een voorlichtingscampagne over de beschermde lora geven. Wil je deze schuwe dieren spotten, dan moet je heel vroeg opstaan of ze 's avonds tegen zonsondergang zoeken, dan heb je kans dat je ze kan fotograferen.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • de rust
Ultieme tip: Het voltage is 110 volt dus voor stroom een verloopstekker meenemen. Leuke locatie : Water Villas Bonaire met eigen aanlegsteiger, achtpersoonsvilla voor grote gezinnen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magische onderwaterwereld (bezocht in november 2016)

Review geschreven door frank thijssens op 23 november 2016

Voor de beginnende, maar ook voor de ervaren duiker is Bonaire een waar paradijs, zoveel mooi leven onder water, zoals kleurrijk koraal en veel verschillende vissen, maar ook schildpadden. Maar ook voor de zonaanbidders is er een hele leuke strandtent: Jibe City bij Lac Bay om lekker te relaxen.

Pluspunten Bonaire

 • zon
 • zee
 • ,strand
 • duiken

Minpunten Bonaire

 • n.v.t
Ultieme tip: Mooi eiland voor de zonaanbidder maar vooral voor duikers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Relaxed Bonaire (bezocht in november 2016)

Review geschreven door frank thijssens op 23 november 2016

Bonaire is zo fijn en relaxed, het was mijn eerste keer daar, maar ik ga er zeker terug.
de vriendelijke mensen, het lekkere weer en het heldere water, daar word je echt vrolijk van en al helemaal als je van duiken houdt. Dan is de onderwaterwereld echt genieten.

Pluspunten Bonaire

 • het lekkere weer
 • , de relaxte sfeer
 • de onderwater-wereld

Minpunten Bonaire

 • heb ik niet kunnen ontdekken
Ultieme tip: Ga duiken of snorkelen op Bonaire en vooral duiken is zo'n mooie ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Bonaire, de meest bijzondere gemeente van Nederland (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Jildou van Dijk op 27 oktober 2016

Drie maanden lang mocht ik dit prachtige eiland mijn thuis noemen.
Het voelt heel gek om Nederlands te kunnen spreken op een tropisch eiland. Daarnaast denk ik dat Nederland heel trots mag zijn op Bonaire en dat ze er goed op moeten letten dat dit ook mooi blijft. Bonaire heeft veel mooie plekjes. Ik zou 1000 Steps aanraden, snorkelen bij ' Te Amo' Beach en in het Nationaal Park, surfen bij Jibe, kanoën door de mangrove, zeilen met zonsondergang, Nemo bezoeken bij het koraal en de rest mag je zelf ontdekken.

Pluspunten Bonaire

 • Natuur
 • duiken
 • geen massatoerisme

Minpunten Bonaire

 • onderwijs
Ultieme tip: De Pita Jibe bij de altijd gezellige Hangout Beachbar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Easy going Bonaire! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Eugene von der Oelsnitz op 13 oktober 2016

Op Bonaire is Lac Bay niet onbekend. Er zitten een paar leuke strandtenten speciaal geschikt voor surfers. Maar je kan er ook als niet surfer goed terecht. Ga bijvoorbeeld naar het meest noordelijke plekje van de baai, Lac Cai. Het is een soort karko kerkhof, een kerkhof van de restanten van duizenden schelpdieren. Een plek waar je tot rust komt ondanks de eenvoudige snackbar met een koud biertje. (In het weekend kan je er vis eten!)

8,3
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: In het weekend na 1300 uur naar Lac Cai voor gebakken vis!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

Bonaire, klein maar fijn! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Eugene von der Oelsnitz op 11 oktober 2016

Iedereen heeft gehoord van de fantastische onderwaterwereld rond Bonaire en die is ook meer dan de moeite waard om te bekijken. Maar boven water is nog veel meer moois te zien. Kleurige flamingo's rond de zoutwinningspannen bijvoorbeeld en bezoek vooral Rincon en eet local food bij Rose's Inn!

Ultieme tip: Local food in Rincon bij Rose's Inn!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

De andere kant van Nederland... (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Cherrel Engelhardt op 10 oktober 2016

Op zo'n tien uur vliegen van onze kou ligt nog een stukje Nederland... niet groot maar ook niet zo guur en grijs. Daar ligt onze buitengewone gemeente Bonaire. Parelwitte stranden, schitterende onderwaterwereld voor duik- en snorkelfanaten, maar met vooral veel rust. Op Bonaire kan je even bijkomen van de drukte en hectiek van Nederland. De vriendelijke bewoners staan altijd voor je klaar en het eten is om van te smullen!! Vis vind je zelden verser dan op dit eiland.
Doe eens een vakantie in eigen land, maar dan net even anders...

Pluspunten Bonaire

 • natuur
 • rust
 • locals

Minpunten Bonaire

 • geen openbaar vervoer.
 • weinig winkels
Ultieme tip: Op het standje 1000-Steps snorkelen. Neem zelf wat eten en drinken mee want er is verder niets, maar zie gegarandeerd schildpadden en talloze vissen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Bonaire... Warmte, snorkelen, duiken en RUST (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Saskia Guyonne op 03 oktober 2016

Bonaire... Op circa negen uur vliegen een oase van warmte en rust. Als je een vakantie wil met veel vertier, stappen en uitgaan, dan is Bonaire niet voor jou denk ik. Maar hou je van een droge, ruige natuur en kristalhelder water, een heeele relaxte en veilige sfeer, super aardige mensen en vooral van duiken en snorkelen? Dan is Bonaire the place to be, echt! Naast Kralendijk, waar de winkeltjes die er zijn keurig om zes uur sluiten, een paar restaurantjes, Albert Heijn, water, het pleintje en het plaatsje Rincon, waar buiten het jaarlijkse carnaval in februari weinig gebeurt, heb je op Bonaire niet veel. De natuur is droog en ruig. Het water is glashelder. De stranden zoals je ze bijvoorbeeld in Griekenland ziet heb je hier niet. Wel een prachtige surfplek met het blauwste water ooit bij Jibe Beach. De zoutvelden met daarnaast de slavenhuisjes zijn meer dan een bezoek waard. Tuurlijk, als je van duiken houdt, GA! Maar hou je niet van duiken; vergeet niet te snorkelen. Zo mooi! Veel plezier en GENIET!

7,7
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Snorkelen!! En voor de liefhebbers duiken natuurlijk. Maar dat heb ik zelf nooit gedaan
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bon Bini Bonaire (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Linda Welles op 02 oktober 2016

Bonaire, een schitterend eiland dat absoluut genoeg te bieden heeft qua activiteiten en bezienswaardigheden! Huur een auto en rij van noord naar zuid. Bezoek bijvoorbeeld het Washington Slagbaai National Park en neem je snorkel of duikset mee. Of rij naar Sorobon en je hebt het gevoel dat je in een paradijs bent beland!

Pluspunten Bonaire

 • Rustig
 • mooie natuur
 • Schitterend
 • Schitterend helder water
Ultieme tip: Snorkelen bij Klein Bonaire, wat een diversiteit van vissen en koraal! Adembenemend! Met garantie dat je Dory tegenkomt! ;)
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

A little corner of paradise (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Bonaire Bonaire op 30 september 2016

Bonaire is een prachtig eiland, echt een stukje paradijs. Vissen, koraal, palmbomen, felblauwe zee. Na een paar maanden op het eiland kan ik nog steeds geen genoeg krijgen van de prachtige natuur en is elke zonsondergang weer een cadeautje!

Ultieme tip: Restaurant Mezze, Queens highway langs de duikspots en Hang Out Beach Bar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bon Bini Bonaire (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Evelien Ooms op 26 september 2016

Bonaire is een prachtig eiland voor iedereen die houdt van zon, zee en de caribische sfeer. Het is een perfect eiland om te duiken. Er zijn tientallen duikplekken die vanaf de kust bereikt kunnen worden. Bonaire is ook geweldig om te snorkelen. Veel koraalriffen beginnen al bij de kust.
Een 4x4 auto huren is een must om de mooie plekken van het eiland te zien. Het nationaal park, de donkey sanctuary, de zoutpannen en natuurlijk Lac Bay!

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • Klimaat
 • relaxte sfeer
 • prachtige onderwaterwereld

Minpunten Bonaire

 • Huurauto nodig om bezienswaardigheden te bereiken
 • prijzig eiland
Ultieme tip: Ga snorkelen in Lac Bay tegenover Sorobon Beach. Hier leven zeeschildpadden en hebben wij een groene zeeschildpad gezien van 1,5 meter!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Bonaire

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Jamaica kenner
Sponsors