Bonaire
8,6
8,9 Algemene ervaring
8,1 Beziens­waardigheden
7,1 Steden of plaatsen
9,0 Locals
8,4 Veilig
9,2 Natuur
8,6 Stranden
9,2 Klimaat

Bonaire

door Marieke Verhoeven

Chillen doe je op de Antillen! Bonaire vormde samen met Aruba, Curaçao en Sint Maarten lange tijd de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10 oktober 2010 een speciale gemeente. Bonaire is een echt duikeiland. Het koraal voor de kust is beroemd. Maar ook op het eiland vind je prachtige plekjes, zoals Rincon centraal op het eiland en natuurpark Washington-Slagbaai.

Vertel een fanatieke duiker dat je naar Bonaire gaat en je kunt twee reacties verwachten: of hij begint meteen te mijmeren over één van de mooiste duiklocaties in de Cariben, of hij geeft je een jaloerse blik. Het op één na grootste eiland van de Nederlandse Antillen is befaamd om haar koraal.

Kralendijk

Hoe mooi de wereld onderwater ook is, het zou zonde zijn op Bonaire niet ook soms je hoofd boven de zeespiegel uit te steken. Vooral als je van sporten op het water houdt, is Bonaire een fijne plek.

Zo komen veel bezoekers naar Bonaire om de Caribische golven al (kite)surfend te trotseren. De wind bij Bonaire is constant en fier.

De stranden, die door aangespoeld koraal regelmatig roze kleuren, lenen zich uiteraard prima voor een paar dagen luieren. De hoofdstad Kralendijk en vooral de regio ten noorden daarvan zijn ook zeker het verkennen waard.

Naar het noorden

De weg ten noorden van Kralendijk is in goede staat, maar zit vol haarspeldbochten. Langs de weg, die uiteindelijk leidt naar Rincon, de tweede stad van Bonaire, heb je een weids uitzicht over de rotsachtige kust en passeer je verschillende goede duiklocaties.

Ongeveer vijf kilometer van Kralendijk versmalt de weg zich tot één baan. Met een scherpe bocht loopt hij het binnenland in.

Vanaf de weg heb je goed zicht op het Goto meer, waar flamingo's in groepen op zoek zijn naar eten in het lage water. Vooral bij zonsondergang is het een magisch gezicht. Een laatste stuk jungle, groen en dichtbegroeid, leidt je Rincon binnen.

Rincon

Het heet een stad, maar eigenlijk is Rincon niet meer dan een slaperig dorpje. Zo'n 500 jaar geleden besloot Spanje hier een stad te bouwen. Het gebied was vruchtbaar. En de ligging landinwaarts maakte de plek moeilijk te plunderen voor piraten.

Vandaag de dag stammen de meeste bewoners er af van de slaven die in de zeventiende en achttiende eeuw vanuit Afrika naar Bonaire werden verscheept.

Eén van de attracties in Rincon is de zaterdagmarkt. Kom je op een andere dag, ga dan naar restaurant Rose's. Neem plaats aan een tafeltje onder de bomen en geniet van een visstoofpotje of een gebraden kippetje.

Washington-Slagbaai National Park

Vanuit Rincon rijd je gemakkelijk door naar het Washington-Slagbaai National Park in het uiterste noordwesten van het eiland. Het park omvat één vijfde van heel Bonaire.

Het park is vernoemd naar de twee plantages die vroeger in het gebied stonden. Vanuit daar werd zout, vee en aloë verscheept naar Europa en Noord-Amerika.

Dit gebeurde vanuit het haventje bij Playa Funchi waar je nu fantastisch kan zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water.

Er lopen twee onverharde wegen door het park die je eigenlijk alleen met een 4X4-terreinwagen kunt afleggen. Ook is er een wandelroute uitgezet middenin het natuurreservaat.

Zoutvlakten

Zout wordt overigens ook aan de andere kant van het eiland gewonnen, in de uiterste zuidoost hoek. Ook daar vind je zoutpannen: prachtig witte vlakten waar het zout simpelweg voor het opscheppen ligt.

Zoutpannen zijn uitgedroogde zoutwatermeren. Je vindt ze vaak in de woestijn. En dus ook op Bonaire, zowel bij Pink Beach als in Washington-Slagbaai.

Wat is er te doen in Bonaire?

 • Bezoek de Caribische onderwaterwereld. Je kunt natuurlijk gaan snorkelen, maar de echte schoonheid vind je op meters onder het wateroppervlak. Een must-do!
 • Door de sterke wind op het eiland, kun je er perfect wind- en kitesurfen. Huur een board en trotseer de zee!
 • Doe het als de locals: bezoek de zaterdagmarkt in het dorpje Rincon en leer het echte leven op Bonaire kennen.
 • Een compleet ander Bonaire zie je als je de grote zoutpannen bezoekt. Een contrast: uitgestrekte witte vlaktes en daarna weer een verfrissende duik in de felblauwe zee.
 • Zie de roze flamingo's bij het Pekelmeer Sanctuary. Tegen de turkooize achtergrond lijken de vogels nog feller roze.

Meer Bonaire

Reviews Bonaire

Perfect Bonaire (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Yvonne Kok op 08 december 2019

Prachtig eiland met een super mooie onderwater wereld vol diverse vissen. Liefdevolle mensen en een sfeervol eiland. Super mooie vakantie gehad. Betere vakantie dan op Bonaire bestaat er niet. Het is een super mooi eiland. Met veel activiteiten

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • betaalbaar.
 • gezellig
 • sfeervol
 • mooi
 • vriendelijk
Ultieme tip: Tip: verblijf zeker in hotel van der valk Bonaire. Super personeel, service en verblijf
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxed op bonaire (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Linda Kersten op 25 november 2019

Bonaire zowel boven als onder water een schitterend eiland. Een relaxte sfeer en prachtige flora en fauna. Een aanrader voor natuurliefhebbers die op een relaxte manier van dit alles willen genieten .

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • relaxte sfeer
Ultieme tip: Vooral de onderwaterwereld ontdekken
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

relaxt eiland in de Caribbean (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Jolanda Boukari op 25 november 2019

Huur een fiets en geniet van de mooie natuur, die overal om je heen is.
Voor de locaties die wat verder weg zijn, huur je een auto, dat is zeker de moeite waard.
Ga met de boot naar Klein Bonaire, maar ..... pas op voor kwallen :)

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • de locals zijn super aardig
 • altijd een lekker verfrissend windje
 • rustig

Minpunten Bonaire

 • slechte wegen
 • vooral in het donker
 • maar misschien ondertussen aangepast???
Ultieme tip: happy hour bij bijna alle strandtentjes
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Living on the Caribbean (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Jessica Van Schijndel op 24 november 2019

Zeven dagen per week 30 graden. Op je scooter stappen in je jurkje of korte broek en binnen een dag het hele eiland onderzoeken. Van de zoutbergen in het zuiden naar het prachtige national park in het noorden.

Prachtige duiklocaties waar je nooit uitgepraat over raakt. De restaurants waar ze iedere morgen verse vis vangen die je dezelfde avond nog op je bord geserveerd krijgt. Dat is Bonaire.

Een klein, gezellig en prachtig eiland met de helderste zee waar je normaal alleen over kunt dromen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • Aardige locals
 • verse vis
 • blauwe zee

Minpunten Bonaire

 • Geen openbaar verboer
Ultieme tip: Washington slagbaai National Park in het noorden. Huur een 4x4, een koelbox vol koude drankjes en neem gezellig gezelschap mee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

One happy island (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Angélica Verschragen op 20 november 2019

Bonaire is een land waar je wat moet doen en veel te doen hebt. Zo is duiken een onmisbare sport op dit kleine eiland. Verder kun je door de bergen touren of heerlijk genieten op het strand. Bonaire bied ook een mooi natuurpark aan die je kan bezoeken. Een truck is zeker een aanrader om in te rijden. Vergeet daarnaast niet om ezels, geiten of leguaanen te spotten in het wild.

Pluspunten Bonaire

 • Er is veel te doen
 • prachtige zee
 • Verschillende dieren spotten

Minpunten Bonaire

 • duurdere supermarkten
 • zelfde landschap
Ultieme tip: Duiken is zeker een must. De schildpadden, tropische vissen en prachtige koralen zijn zeker belevenissen om niet te vergeten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Chiara Peekel op 19 november 2019

Een onwijs mooi en schoon eiland. Met een heel mooi strand, gezellige kroegjes en een mooie onderwaterwereld. In Bonaire wordt er niet druk gemaakt over hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt. Je wordt gewaardeerd als persoon en zal nooit gek behandeld worden!

Pluspunten Bonaire

 • 1000 steps
 • klein bonaire
 • National Marine Park
 • Dive Friends Bonaire

Minpunten Bonaire

 • Geen vers fruit op het eiland
 • dure supermarkt
Ultieme tip: Diepzee duiken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bonaire (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Dominic Romijn op 18 november 2019

Bonaire is een klein eiland, maar heeft veel mooie bezienswaardigheden te bieden. Het huren van een auto of motor is aan te raden. Het Nationale Park, 1000 steps, het Pekelmeer, de flamingo's, loslopende ezels, leguanen en niet te vergeten de slavenhuisjes. Op een aantal plekken kan je genieten van prachtige uitzichtpunten. Als je een liefhebber bent van Harley Davidson en duiken, dan ben je op het goede eiland. Ikzelf kan moeilijk kiezen tussen Harley Davidson rijden en duiken, vandaar dat ik compleet in duikuitrusting naar de duikstekken reed. Om mooie vissen te zien hoef je geen diepe duiken te maken, de mooiste vissen, murenen en schildpadden kom je tegen op slechts drie meter diepte. En wat dacht van simpelweg ijsje halen bij Gio's ijssalon, waar de bekers afgeperst worden tot aan de rand. Een simpel ijsje wordt algauw een maaltijd, heerlijk! Het is een rustig eiland en stress komt hier niet voor. Hang loose. Rustig en de mensen zijn vriendelijk. Bonaire kent geen nachtleven, maar alleen op donderdagavond heb je salsa en bachata op kralendijk, heel gezellig, echt een aanrader als je van Latijns Amerikaanse muziek houdt.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • duiken
 • Harley Davidson
 • slavenhuisjes

Minpunten Bonaire

 • geen nachtleven
 • het bruist niet
 • extreem rustig
 • is duur
Ultieme tip: Als je van duiken houdt, dan hoef je je op Bonaire niet te vervelen, ook nachtduiken is een lust voor het oog.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Bonaire (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Dominic Romijn op 18 november 2019

Bonaire is een klein eiland maar heeft veel mooie bezienswaardigheden te bieden. Het huren van een auto of motor is aan te raden. Het Nationale Park, 1000 steps, het Pekelmeer, de flamingo's, loslopende ezels, leguanen en niet de vergeten de slavenhuisjes. Op een aantal plekken kan je genieten van prachtige uitzichtpunten. Als je een liefhebber bent van Harley Davidson en duiken, dan ben je op het goede eiland. Ikzelf kan moeilijk kiezen tussen Harley Davidson rijden en duiken, vandaar dat ik compleet in duikuitrusting op de Harley Davidson naar de duikstek reed. Om mooie vissen te zien hoef je geen diepe duiken te maken, de mooiste vissen, murenen en schildpadden kom je tegen op slechts drie meter diepte.
En wat dacht je van een simpelweg ijsje halen bij Gio's ijssalon, waar de bekers afgeperst worden tot aan de rand. Een simpel ijsje wordt algauw een maaltijd, heerlijk.
Het is een rustig eiland en stress komt hier niet voor. Hang loose. Rustig, en de mensen zijn vriendelijk. Bonaire kent geen nachtleven, maar alleen op donderdagavond heb je salsa en bachata op kralendijk, heel gezellig, echt een aanrader als je van Latijns Amerikaanse muziek houdt.

Pluspunten Bonaire

 • duiken
 • Harley Davidson
 • slavenhuisjes

Minpunten Bonaire

 • geen nachtleven
 • het bruist niet
 • extreem rustig
 • is duur
Ultieme tip: Als je van duiken houdt, dan hoef je je op Bonaire niet te vervelen, ook nachtduiken is een lust voor het oog.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Zeer mooi eiland om te bezoeken (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Jaap van Hartingsveldt op 18 november 2019

Je kan er mooie zoutbergen zien met de rosé kleur water van het rijpen. er zijn kleine slaven huisjes te zien. En natuurlijk het natuur park waar je flamingo's etc kan zien. Surfen bij strobon Beach is geweldig. en niet te vergeten duiken.

Pluspunten Bonaire

 • Mooi weer
 • natuur
 • duiken

Minpunten Bonaire

 • klein
 • geen echte stad
Ultieme tip: Jibe city is een geweldige plek om te surfen en te relaxen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig Bonaire (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Marjolein Hansen op 18 november 2019

Bonaire, het warme en vriendelijke eiland vol ongerepte natuur, een prachtig onderwater leven en het Bounty gevoel. Het Gotomeer, Park Slagbaai zijn een must voor de natuurliefhebber. Een rijk onderwater leven is zichtbaar zodra je het water instapt. Mooie snorkel plekken en duikstekken en nergens echt druk. Een 4x4 huren is aan te raden, dan kom je op de mooiste plekjes.

Pluspunten Bonaire

 • Aardige locals. Ongerepte natuur. Rust

Minpunten Bonaire

 • Culinair niet bijzonder
Ultieme tip: Huur een 4x4 en ga een dag door Slagbaai rijden, picknick op de prachtige plekken en snorkel tussen de tropische vissen. Of ga mee met een kano tocht, door de mangrove.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Niets anders dan fantastisch (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Dominic Romijn op 18 november 2019

Het is een klein maar prachtig mooi eiland. Het eiland heeft geen stranden, maar is super relaxed. Om wat te zien op het eiland moet je wel een auto of motor huren. Het Nationale Park en slavenhuisjes en uitzichtpunten zoals de 1000 steps, echt de moeite waard. Als je een duikliefhebber bent, je hoeft geen diepe duiken te maken om mooiste vissen te zien, de vissen en schildpadden bevinden zich al op slechts drie meter diepte.

8,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • mooie duiklocaties
 • Harley Davidson
 • Gio ijssalon

Minpunten Bonaire

 • het bruist niet
 • kent geen nachtleven
 • exteem rustig
Ultieme tip: Als je wilt feesten e.d. dan zit je op het verkeerde eiland. Bonaire is relaxet, Bonaire is hang loose
Aangeraden voor: Stellen

Bon bini Bonairù (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Sanne van Geffen op 23 december 2018

Niet alleen is dit eiland warm, Caribisch (dus automatisch sfeervol) én gezellig: er valt ontzettend veel te doen. Met name voor de die-hard watersporter valt er veel te vertoeven. Zowel om te windsurfen, kitesurfen als duiken zijn de omstandigheden behoorlijk ideaal. Aan het strand zitten kan hier ook zeker, maar let in de hoogseizoenen wel op dat je niet op een ontzettend drukke plek gaat zitten. Soms meren er ook cruiseboten aan en is het eiland even wat voller dan normaal. Waar ik zelf normaal ook altijd om moet lachen, is hoe het verkeer hier werkt: rechtdoor gaat voor. Dat je van rechts komt maakt niemand iets uit hier. Dit geeft soms wel gevaarlijke situaties als je als toerist hier niet over ingelicht wordt.

Pluspunten Bonaire

 • relaxte sfeer
 • watersport
 • gezellige feesten

Minpunten Bonaire

 • cruiseschepen
 • duur
Ultieme tip: Ga naar de hangout bar op lac baai!!! Niet alleen kan je daar lekker eten en op een sfeervolle plek chillen, maar is Het ook een windsurf walhalla.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

De laatste reis van mij en mijn vrouw (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Erik Hafkamp op 13 november 2018

Bonaire is een heerlijk eiland als je van rust, zon, strand en snorkelen/duiken houdt.
Je doet er verstandig aan gedurende je verblijf een auto te huren. Het eiland kan vele mooie plekjes; voor Lac Bay en het National Parc zijn de moeite van het bezoeken waard. Wat vooral opvalt is de rust die het eiland uitstraalt. De bevolking is relaxed en er is geen sprak van massa toerisme. Je kunt vele mooie plekken vinden waar niemand te zien is. Het eiland is niet groot; alles is dichtbij en goed bereikbaar. Ik ga zeker nog een keer terug.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: National Parc
Aangeraden voor: Stellen

Hele gave plek om te verblijven of een hapje te eten. (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Lynn Butter op 13 november 2018

Zo veel mooie stranden zijn er op Bonaire. Sommige zijn bijna verlaten. Kralendijk is leuk om te eten in de avonden. Het is een heerlijk eiland om lekker een auto te huren en rond te rijden om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Pluspunten Bonaire

 • stranden
 • eten
 • snorkelen

Minpunten Bonaire

 • prijzig
Ultieme tip: Neem een bootje vanaf Eden beach naar klein Bonaire. Hier kun je prachtig snorkelen. Het is een spierwit zandstrand en azuurblauwe zee. Echt prachtig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Duikvakantie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Kyra Claassens op 12 november 2018

Een prachtig land, zowel boven als onderwater. Met tank, lucht en lood van AB dive 6 dagen gedoken op duiklocaties verdeelt over het gehele eiland. Ook voor niet duikende vakantiegangers een mooi land met vele bezienswaardigheden en strandjes om te genieten van de helderblauwe zee!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • nederlands
 • duiken
 • vrijheid

Minpunten Bonaire

 • prijzig
 • weinig uitgaansgelegenheden
 • slechte wegen
Ultieme tip: Huur een auto, dit geeft zo’n vrijheidsgevoel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tropisch eiland (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Leonie Westerlaken op 11 november 2018

Bonaire was en is een eiland om nooit te vergeten. De natuur, temperatuur en cultuur waren en zijn fantastisch! Op Bonaire hebben we onder andere het Washington slagbaai park bezocht waar we ook het hoogste punt hebben beklommen (het uitzicht was adembenemend) We zijn op Bonaire geweest omdat mijn vriend en ik in mei getrouwd zijn.

Pluspunten Bonaire

 • vriendelijkheid
 • temperatuur
 • natuur

Minpunten Bonaire

 • dollar
 • betalen met creditcard
Ultieme tip: Bezoek het Washington slagbaai park
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Super leuke vakantie op Bonaire (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Nienke Logtenberg op 11 november 2018

De vakantie op Bonaire is erg goed bevallen. De natuur is prachtig en zeker het duiken was de moeite waard. Duikplekken zijn duidelijk aangegeven, waardoor je niet lang hoeft te zoeken. Ook de ezeltjes opvang is zeker een aanrader. Het eiland is nog niet echt toeristisch, waardoor er weinig te bezichtigen valt in het stadje. Echter, als je van natuur en duiken houdt is het zeker de moeite waard om hier op vakantie te gaan! We gaan zeker nog een keer terug.

7,9
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Bonaire

 • aardige locals
 • mooie natuur
 • mooi onderwater leven
 • goed bereikbare duikplekken
 • veel lekkere restaurants

Minpunten Bonaire

 • vrij prijzig
Ultieme tip: De ezeltjes opvang is een erg bijzondere ervaring. Haal zeker een zak worteltjes in het winkeltje, dan eten de ezels gewoon uit je hand.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste plek op aarde (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Leanne Steijger op 06 december 2017

In Bonaire kom je heel dichtbij de natuur. Met name door het snorkelen of duiken. De onderwaterwereld is prachtig. Zo kan je bijvoorbeeld schildpadden tegen komen en prachtige tropische vissen. Verder kan je op Bonaire heerlijk eten!

Ultieme tip: Snorkelen bij Wayaka Beach
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rust en vrijheid (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Danielle van Esch op 06 december 2017

Bonaire is echt een paradijs. In oktober ben ik hier voor 1 jaar heen gegaan en elke dag verbaasde ik mij nog hoe mooi het eiland is. Het is een klein eiland, maar als je een auto huurt heb je alle vrijheid om alles te bezoeken. Mooie stranden waar je kan gaan snorkelen/duiken. Ook kun je gaan kajakken door de mangrove’s, culturele feesten bijwonen in het stadje, salsanight op donderdagavond en windsurfen bij Sorobon. Er is zo veel te doen. De sfeer is er relaxt en iedereen is vriendelijk.

Ultieme tip: Huur een auto zodat je het hele eiland rond kunt rijden. En ga naar het National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug van weggeweest (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marion van Bokhorst op 30 november 2017

Bij Bonaire denkt iedereen al gauw aan een duikersparadijs. En dat is het ook! Maar er is veel meer te beleven! Zeker als je bijvoorbeeld van de natuur,( kite)surfen, geschiedenis, verschillende culturen en heerlijk warm weer houdt. Zelf houd ik erg van fotograferen en ik kwam werkelijk tijd tekort om zoveel mooie kanten van Bonaire voor mijn lens te krijgen. De onderwaterwereld is prachtig, de mooie gekleurde huisjes in Rincon, het National park, de dieren op Bonaire (geiten, ezels, lora’s (parkieten) hagedissen, pelikanen, kolibri’s, zeeschildpadden en ga zo maar door).
De mensen zijn er zo vriendelijk, je komt lekker tot rust. Op het eiland heb je nooit haast. Huur een pick-up en je kunt het hele eiland over. Van de zoutpannen en de slavenhuisjes naar het Gotomeer, Rincon door, Lac baai met al zijn schelpen en een ijsje eten bij Gio’s in Kralendijk. In de avond heerlijk ergens uit eten aan het strand en dan maar afwachten wat de ‘catch of the day’ is. Je moet een keer op Sorobon zijn geweest en een ritje naar Klein Bonaire is ook aan te raden als je erg van snorkelen houdt. En wat dacht je van Kajakken door de Mangrove wat de kraamkamer is van al het jonge leven. Ik kan nog uren doorgaan over dit prachtige eiland waar ik al sinds mijn 11e steeds opnieuw terugkom. Ik kan gewoon niet lang wegblijven!

Pluspunten Bonaire

 • vriendelijk eiland
 • prachtige natuur

Minpunten Bonaire

 • het is een stukje vliegen
 • in het hoogseizoen dure reis
 • meer kan ik niet verzinnen
Ultieme tip: Huur een pick-up en ga op pad. Ga een keer eten bij Spicedive aan het strand, doe een dagje Sorobon en ga absoluut een keer snorkelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Bonaire

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors