Panajachel Panajachel

Panajachel

door Willeke van Doorn

Met uitzicht op misschien wel het mooiste meer ter wereld en drie indrukwekkende vulkaantoppen is het niet gek dat veel reizigers een tussenstop maken in Panajachel tijdens hun rondreis door Guatemala. Nergens in het land word je wakker met een mooier uitzicht dan hier!

Panajachel is het meest bezochte en meest ontwikkelde dorp aan Lago de Atitlán. Achter het meer schieten drie gigantische vulkanen de lucht in: San Pedro, Tolimán en Atitlán. Panajachel vormt de ideale uitvalsbasis om een van de vulkanen te beklimmen of de Mayadorpjes rondom het felblauwe meer te bezoeken tijdens je vakantie in Guatemala.

ZELF NAAR Panajachel?

Bekijk alle 9 reizen naar Panajachel

Lago de Atitlán

Vanuit Calle Santander, de chaotische hoofdstraat van Panajachel die vol zit met winkels en restaurants, kijk je recht uit op het glinsterende Lago de Atitlán en de vulkanen die erachter liggen. Vanuit Panajachel vertrekken boten over het meer naar de kleinere dorpen die aan de oever van Lago de Atitlán liggen.

Een andere manier om te reizen langs de verschillende dorpen is per tuktuk over de weg die rondom Lago de Atitlán loopt. In dorpjes zoals San Antonio Palopó, Santiago Atitlán en Sololá maak je kennis met de traditionele Mayacultuur.

Markt in Panajachel

De inwoners van deze dorpjes kom je ook tegen in Panajachel waar ze naartoe komen om hun vaak handgemaakte waren te verkopen aan toeristen. De kleurrijke, chaotische markt in Panajachel is een goede plek om souvenirs te scoren tijdens je vakantie in Guatemala.

Na een dag heen en weer hoppen van het ene naar het andere Mayadorp en struinen over de markt in Panajachel sluit je de dag af met lekker eten en drankje in een van de vele restaurants en bars. Het dorp heeft zelfs een paar kleine nachtclubs dus je kunt ook nog een dansje wagen!

San Pedro

Naast de Mayadorpen rondom het meer is Panajachel ook een goede uitvalsbasis om de vulkaan San Pedro te beklimmen. Van de drie vulkanen die uitkijken over Panajachel is San Pedro het makkelijkste te bereiken.

Na een hike van drie tot vijf uur door maïsvelden en dichte groene bossen bereik je de top van de San Pedro. Hier wacht je een spectaculair uitzicht over het blauwe Lago de Atitlán en Panajachel onder je. Een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie in Guatemala!

Reizen Panajachel

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors