Veiligheid Mexico

Veiligheid Mexico

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Mexico?

Mexico is op sommige plekken onveilig. Berucht zijn de drugskartels in het noorden en zuiden. En ook de ontvoeringsbendes in Mexico-Stad zijn gevreesd. Toch hoef je hier, als je enige voorzorgsmaatregelen treft, niet bang voor te zijn.

Belangrijkste tip is om 's nachts liever niet (alleen) te voet over straat te gaan. Zeker niet alleen en al helemaal niet in de hoofdstad Mexico-Stad of andere beruchte steden zoals Ciudad Juarez. Neem liever een taxi, en wel alleen de per telefoon oproepbare taxi's de sitio, of in Mexico-Stad de officiële luchthaventaxi's taxi's autorizados.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

Bekijk voor vertrek altijd het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Mexico?

Draag in drukke gebieden ook overdag je tas op je buik. Laat sieraden en dure horloges liever thuis als je de straat opgaat. Als je echt niet zonder kunt, draag ze dan niet al te opzichtig.

Draag je belangrijke papieren en paspoort dicht op het lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje. Zorg dat je altijd je reispapieren, zoals je rijbewijs en paspoort, voor je vertrek hebt ingescand en naar jezelf hebt gemaild.

Datzelfde geldt voor je creditcard nummers. Bij verlies of diefstal kun je die dan uitprinten en heb je alle gegevens meteen bij de hand. Het beste kun je direct aangifte doen en contact opnemen met je bank om je betaalpassen te blokkeren.

Zakkenrollers in het openbaar vervoer en op busstations zijn berucht. Ook vinden er op sommige kruispunten in Mexico-Stad vaak gewapende overvallen plaats op auto's bij stoplichten. Mocht dit je overkomen, verzet je dan niet en geef direct je bezittingen af. Win bij aankomst informatie in over risicovolle plekken.

Label je koffer van binnen en van buiten met je naam en adres. Als je merkt dat er bij terugkomst in Nederland een bagagelabel ontbreekt, meld dit dan onmiddellijk bij de luchthavenpolitie. Het komt voor dat de bagagelabels aan koffers van reizigers naar Europa worden verwijderd. Deze labels worden vervolgens op andere koffers geplaatst, waarin drugs is verstopt.

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, maak je een foto van je koffer. Doe dit nadat je hebt ingecheckt en zorg dat de bevestigde bagagelabels duidelijk zichtbaar zijn. Waarschuw de Nederlandse ambassade als je in Mexico zelf slachtoffer bent van bagagelabelverwisseling.

Wat zijn de alarmnummers in Mexico?

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn respectievelijk: 066, 060 en 080.

Het centrale alarmnummer in Mexico is 066. Dit nummer kun je gratis bellen. Ook vanaf mobiele telefoons. In de toeristengebieden word je in het Engels te woord gestaan.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors