Chiapa de Corzo Eduardo Robles Pacheco

Chiapa de Corzo

door Willeke van Doorn

Struin een ochtend door het charmante koloniale stadje Chiapa de Corzo. Bezoek de fontein in het hart van de stad, het museum in de Santo Domingo kerk en kijk uit over de Grijalva rivier voordat je een boottocht maakt door de Sumidero Canyon.

Chiapa de Corzo is een dorp aan de noordoever van de Grijalva rivier. Veel reizigers bezoeken de plaats tijdens hun rondreis door Mexico vanwege de indrukwekkende Sumidero Canyon. Vanuit Chiapa de Corzo vertrekken boottochten naar deze kilometerslange kloof. Loop voordat je op een boot naar de Sumidero stapt het stadje eens binnen en ontdek haar interessante bezienswaardigheden.

ZELF NAAR Chiapa de Corzo?

Bekijk alle 2 reizen naar Chiapa de Corzo

Chiapa de Corzo: de bezienswaardigheden

Het Playa Angel Albino Corzo vormt het levendige middelpunt van Chiapa de Corzo. Een fontein die omringd wordt door een achthoekig stenen bouwwerk siert het centrale plein. De Fuente Mudéjar werd gebouwd in 1562 en voorzag de stad destijds van water en is vandaag de dag de belangrijkste bezienswaardigheid in Chiapa de Corzo.

Tegenover de fontein staat een klokkentoren in exact dezelfde stijl. Vanuit het Playa Angel Albino Corzo loop je in zuidelijke richting naar de Santo Domingo kerk. De op een heuvel gelegen wit met rood versierde kerk kijkt uit over de Grijalva en huisvest tegenwoordig het Museo de La Laca.

Sumidero Canyon

Ben je uitgekeken in Chiapa de Corzo? Dan is het tijd voor de bekendste attractie in de omgeving van de stad: de Sumidero Canyon. Een twee uur durende boottocht neemt je mee over de rivier de Grijalva die door deze kloof slingert.

Op sommige plekken kijk je tot wel duizend meter omhoog langs de steile wanden. De kans is groot dat je tijdens je tour door de Sumidero Canyon krokodillen in het water ziet drijven. Sommigen zijn wel zes meter lang.

Tijdens een boottocht door de Sumidero Canyon vaar je langs de Arbo de Navidad. Deze opmerkelijke waterval valt over een met mos beklede rots naar beneden. Het groene mos groeit in de vorm van een kerstboom en geeft de waterval haar naam. Na een avontuurlijke tocht over het donkere water in de kilometerslange kloof keer je weer terug in het charmante Chiapa de Corzo.

Reizen Chiapa de Corzo

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors