De meest kleurrijke plek van Costa Rica

De meest kleurrijke plek van Costa Rica

door Kimberly Hermans

'Bij Frog’s Heaven word je rondgeleid door hét kikkerwalhalla van Horquetas'

Afgezien van het feit dat ik een piepklein beetje bang ben voor glibberige reptielen, besloot ik toch om een bezoekje te brengen aan Frogs Heaven. De overbekende roodoogmakikikker moet je gezien hebben, want deze koudbloedige vriend is hét symbool van Costa Rica. En als ik dan toch op kikkerjacht ben, dan kan ik net zo goed doorpakken en met een beetje moed alle andere bijzondere kikkers bekijken. 

In het afgelegen Horquetas hebben José en zijn familie speciaal een natuurgebied gecreëerd waar allerlei dieren in kunnen leven. Exotische rode gemberplanten en felgekleurde heliconiabloemen. Frog’s heaven bestaat grotendeels uit, verrassing, kikkers. Maar ik spotte ook een paar slangen en zelfs een eigenwijze toekan! Onze gids en tevens de eigenaar, José, was mega enthousiast en vertelde met passie over zijn rijkdom aan kikkers. 

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 77 reizen naar Costa Rica

In Josés jungle spotte ik de beroemde roodoogmakikikker, maar ik zag ook twee fascinerende glaskikkers die deels doorzichtig waren. Aan de onderkant keek je dwars door het huidje van de kikker heen, waardoor ik precies zag waar alle organen zaten. Deze kikkers hadden bij mij de meeste indruk achtergelaten, maar tussen al het groen zaten echt nog véél meer exotische verschijningen.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors