Rincón de la Vieja National Park Rincón de la Vieja National Park

Rincón de la Vieja National Park

door Willeke van Doorn

Vulkanische modderpoelen, bloedhete warmwaterbronnen, kletterende watervallen, tientallen rivieren, een regenwoud en verschillende actieve vulkanen vormen het diverse landschap van het Rincón de La Vieja National Park.

Het Rincón de La Vieja National Park is vernoemd naar de gelijknamige actieve vulkaan die het spectaculaire middelpunt vormt van dit park in het noordwesten van Costa Rica. Hoewel het park vlakbij de stad Liberia ligt, slaan veel reizigers Rincón de La Vieja over tijdens een rondreis in Costa Rica, waardoor je hier in alle rust de diverse natuur ontdekt.

ZELF NAAR Rincón de la Vieja National Park?

Bekijk alle 13 reizen naar Rincón de la Vieja National Park

Rincón de La Vieja National Park

Het ruim 14.000 hectare grote natuurgebied rondom de vulkaan Rincón de La Vieja is sinds 1973 een nationaal park. De vulkaan vormt het kolkende hart van het park. Grote wolken stijgen omhoog uit de kraters en omringen de vulkaantop.

De laatste grote uitbarsting vond plaats in 1966, maar de Rincón de La Vieja is sindsdien nooit stil geweest. De laatste tijd is er zoveel vulkanische activiteit waargenomen dat het wandelpad naar de 1895 meter hoge vulkaantop gesloten is.

Las Pailas Ranger Station

Maar ook rondom de vulkaan lopen avontuurlijke wandelroutes. Vanuit Las Pailas Ranger Station vertrekken twee routes door het park: Sendero Catarata la Cangreja en Sendero Las Pailas. Die eerste tocht brengt je naar een waterval die uitkomt in een helderblauw meer waar je na je hike een verfrissende duik neemt.

Sendore Las Pailas is een afwisselende tocht. Het ene moment loop je door een dichtbegroeide jungle en niet veel later sta je midden in een woestijnachtige vlakte. Watervallen, borrelende modderpoelen, heetwaterbronnen, zwavelmeren en kraters sieren de route. Overal in het park is de vulkanische activiteit merkbaar.

Rio Negro Termales

Na een wandeling vanuit Las Pailas Ranger Station ontspan je in de heetwaterbronnen van Rio Negro Termales. Deze thermale baden liggen net buiten Rincón de La Vieja National Park bij de rivier Rio Negro.

De Rio Negro Termales bestaan uit tien hot springs die rondom de rivier liggen in een dichtbegroeid bos. Via twee bruggen loop je naar de baden met een temperatuur van rond de veertig graden. De heetwaterbronnen zijn zo warm dankzij de hitte van de Rincón de la Vieja die zijn invloed in het hele park én daarbuiten uitoefent.

Reizen Rincón de la Vieja National Park

Foto's & video's Rincón de la Vieja National Park

Meer Rincón de la Vieja National Park

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors