Beste reistijd Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

De beste tijd om door Costa Rica te reizen is de droge periode, van december tot april. In het regenseizoen kan zware regenval je vakantie flink verpesten. De temperatuur in Costa Rica verschilt per plaats. In San José is het altijd fris, maar aan de kustgebieden kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. Ook tijdens het regenseizoen blijft het hier drukkend warm.

In de maanden april en mei is het de beste tijd om lederrug-schildpadden het strand op te zien kruipen. In deze maanden leggen ze hun eitjes. De rest van de schildpadden leggen eieren in de maanden juli en augustus.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 78 reizen naar Costa Rica

Van december tot februari zijn de scholen dicht. Het is dan vakantie. In deze maanden kunnen badplaatsen drukker zijn en is het verstandig een slaapplaats te reserveren. Ook tijdens Semana Santa, de week voor Pasen, zijn hotels maanden van tevoren volledig volgeboekt.

Ga je naar Costa Rica om te surfen? Dan is het regenseizoen de beste tijd om te gaan. De kust van de Stille Oceaan heeft de beste golven in de maanden juni tot en met oktober. Aan de Caribische kant zijn de golven op hun best van november tot mei. Het ligt er dus aan waar je precies heen gaat in Costa Rica.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors