Paspoort en visum Costa Rica

Paspoort en visum Costa Rica

Reis je binnenkort naar Costa Rica, of via Costa Rica naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Costa Rica.

Heb ik een visum nodig voor Costa Rica?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Costa Rica verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Costa Rica verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Costa Rica in Den Haag.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 76 reizen naar Costa Rica

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Costa Rica, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Costa Rica vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Costa Rica

Bij het inreizen van Costa Rica moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors