Cahuita National Park
Like ons op Facebook
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Cahuita National Park

door Willeke van Doorn

Snorkel in de kleurrijke onderwaterwereld van het Cahuita National Park. Hier ligt het grootste koraalrif van Costa Rica. Bezoek het nationale park tijdens je vakantie in Costa Rica en zwem tussen koraalriffen, schildpadden en een oud scheepswrak.

Het Cahuita National Park aan de Caribische kust is een van de kleinste nationale parken van het land, maar het beschermt het grootste koraalrif van Costa Rica. In het heldere water snorkel je tussen 35 soorten koraalrif. Schildpadden kruipen over het witte zandstrand. Dieper landinwaarts loop je via smalle paden en bruggen door een tropisch regenwoud.

ZELF NAAR Cahuita National Park?

Bekijk alle 23 reizen naar Cahuita National Park

Grootste koraalrif van Costa Rica

Aan de kust van Cahuita National Park ligt het grootste koraalrif van Costa Rica. In het heldere water leven 35 verschillende kleurrijke koraalsoorten. Het nationale park is in 1970 opgericht om het 242 hectare grote gebied met koraal te beschermen.

Toch is het koraalrif in de afgelopen jaren afgenomen. In 1992 duwde een aardbeving een groot deel van het koraal drie meter omhoog. Het koraalrif stierf af door de blootstelling aan de zon en lucht. Ook het kappen van bomen in het park vormt een bedreiging. Hierdoor komt er slib in het water terecht. Dit blokkeert het zonlicht dat koraalrif nodig heeft om te overleven.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle nationale parken in Zuid-Afrika

Snorkelen in Cahuita National Park

Ter bescherming van het koraalrif is het in Cahuita National Park alleen mogelijk om te snorkelen onder begeleiding van een gids. Je zwemt tussen het koraal, zee-egels, zeekomkommers, mantaroggen en schildpadden.

Aan de kust van Cahuita National Park ligt ook een oud scheepswrak waar je naartoe kan snorkelen. Het gaat om een oud slavenschip uit de achttiende eeuw. De beste tijd om te snorkelen in Cahuita National Park is tussen februari en april, omdat het zicht onder water dan het beste is.

Cahuita

Het Cahuita National Park is makkelijk te bereiken doordat het tussen de plaatsen Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca ingeklemd ligt. Aan beide kanten ligt een ingang naar het park. In het zuiden ga je het park binnen via het Puerto Vargas Ranger Station waar de entree vijf dollar bedraagt.

In het noorden grenst het nationale park aan het plaatsje Cahuita. Hier ligt Kelly Greek Ranger Station. Hier geldt geen vaste entreeprijs, maar een vrijwillige donatie. Cahuita zelf is een ontspannen, Caribisch dorpje en vormt een goede uitvalsbasis voor je bezoek aan Cahuita National Park tijdens je rondreis door Costa Rica.

Like deze pagina

Reizen Cahuita National Park

Meer Cahuita National Park

Reviews Cahuita National Park

Goede plek om luiaard te spotten (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Anouk Wilderink op 31 mei 2017

Erg leuk en mooi park, prachtig gelegen langs de kust. Veel vrijheid betreft het rondkijken en veel verschillende dieren zijn hier zeker te vinden! We kwamen apen tegen, die ons op een gegeven moment zat waren en vruchten uit de bomen begonnen te gooien. En nee we waren geen vervelende toeristen!

Pluspunten Cahuita National Park

  • Weinig toeristen
  • veel dieren
  • Gratis
  • Geen souveniersshops

Minpunten Cahuita National Park

  • Lang park
  • Rondleidingen?
Ultieme tip: Let ook op de kleine beestjes als wandelende blad mieren en laat vooral even een grote sprinkhaan over je hand lopen. ;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors