San Gerardo de Dota
Like ons op Facebook

San Gerardo de Dota

door Willeke van Doorn

Wolken hangen boven het groene Talamanca gebergte. Verstopt in de vallei tussen de bergen ligt het dorpje San Gerardo de Dota. Het heldere water van de Savegre rivier slingert door het dorp dat op een hoogte van 2200 meter ligt.

San Gerardo de Dota ligt op tachtig kilometer ten zuiden van hoofdstad San José en is makkelijk te bereiken via de Pan-American Highway. De laatste paar kilometer daal je via een steile weg af naar de vallei. Reizigers bezoeken San Gerardo de Dota tijdens een rondreis door Costa Rica vooral om de quetzal te spotten en hikes te maken in de prachtige vallei.

ZELF NAAR San Gerardo de Dota?

Bekijk alle 11 reizen naar San Gerardo de Dota

Quetzals spotten in San Gerardo de Dota

De quetzal is de bekendste inwoner van San Gerardo de Dota. Deze rood met groen gekleurde vogel die alleen in Midden-Amerika voorkomt, zie je het hele jaar door in San Gerardo de Dota. De beste kans om een van deze bijzondere vogels te spotten is tijdens het nestseizoen in april en mei.

Naast de quetzal kom je nog ruim tweehonderd andere vogelsoorten tegen tijdens een hike door San Gerardo de Dota. Vanuit het dorp volg je de Savegre rivier door het groene bos naar een waterval die op ongeveer een uur lopen van de meeste lodges ligt.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Los Quetzales National Park

San Gerardo de Dota maakt deel uit van het Los Quetzales National Park, een park van vijfduizend hectare dat vernoemd is naar de kleurrijke vogel. De quetzal mag het nationale park dan haar naam geven, in het gebied is veel meer te zien.

Naast de quetzal zie je in Los Quetzales National Park ook jaguars, tapirs en doodshoofdaapjes. Daarnaast leeft ongeveer twintig procent van alle vogelsoorten die in Costa Rica voorkomen in dit park. Vogelspotters en natuurliefhebbers mogen San Gerardo de Dota dan ook niet overslaan tijdens een vakantie in Costa Rica!

Like deze pagina

Reizen San Gerardo de Dota

Meer San Gerardo de Dota

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors