Puerto Limón Puerto Limón

Puerto Limón

door Willeke van Doorn

Vervallen en beschadigde gebouwen, een verwaarloosde infrastructuur en net zo veel criminaliteit als in de veel grotere hoofdstad San José. Op het eerste gezicht is Puerto Limón niet de aantrekkelijkste stad tijdens een rondreis door Costa Rica.

Puerto Limón is de grootste stad aan de Caribische kustlijn van Costa Rica en een drukke havenstad. In het hoogseizoen, tussen oktober en mei, meren dagelijks internationale cruiseschepen aan in de haven van Puerto Limón. De toeristen stappen al snel in een bus of boot en gebruiken de stad als uitvalsbasis voor excursies naar Isla Uvita en het Veragua Rainforest.

ZELF NAAR Puerto Limón?

Bekijk alle 1 reizen naar Puerto Limón

Puerto Limón: de bezienswaardigheden

Puerto Limón is geen stad waar je je dagenlang kan vermaken, maar er is genoeg te zien en te doen voor een dagtrip. Een lange rij palmbomen siert Parque Vargas, een park dat uitkijkt op zee. Iets buiten de stad ligt Playa Bonita. Het water aan dit strand is te ruig om in te zwemmen, maar daardoor juist ideaal om te surfen.

Het beste moment voor een bezoek aan Puerto Limón is tijdens het carnaval rondom El Dia de la Raza op 12 oktober. Zomerse muziek, kleurrijk geklede dansers en over de top paradewagens vullen de straten van Puerto Limón tijdens het grootste feest van het jaar in de stad.

Isla Uvita

Na een dag in Puerto Limón is het tijd om de omgeving te verkennen. Een boottocht van twintig minuten brengt je naar Isla Uvita. Op dit kleine eiland meerde Christopher Columbus in 1502 aan om onderhoud te verrichten aan zijn schepen.

Vandaag de dag is Isla Uvita onbewoond en kent het eiland weinig tot geen voorzieningen voor toeristen. De ruige golven die tegen het strand op Isla Uvita aanbeuken maken het eiland een populaire plek om te surfen. Of hike over het kleine, groene eiland.

Veragua Rainforest

Een andere populaire excursie nabij Puerto Limón is het Veragua Rainforest dat op een uur rijden van de havenstad ligt. Het 1375 hectare grote park ligt midden in een regenwoud en biedt verschillende activiteiten en tours aan om het gebied te verkennen tijdens je vakantie in Costa Rica.

Avonturiers vliegen onder een zipline door het regenwoud. Negen ziplines verbinden verschillende platforms met elkaar. Je vliegt op een hoogte van zestig meter tussen de boomtoppen door terwijl tropische vogels om je heen vliegen en aapjes in de bomen naast je klimmen en klauteren.

Iets minder spannend is de tram die hoog boven het Veragua Rainforest onder een rails hangt. De open gondels nemen je mee dwars door het park, tussen de bomen door en over watervallen en trakteren je op panoramische uitzichten over het regenwoud.

Reizen Puerto Limón

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors