Jacó

Jacó

door Lana Leach

In Jacó vechten resorts en bekende hotelketens om het beste stukje strand. Het kleine surfplaatsje is dé populairste strandbestemming van Costa Rica. Overdag merk je nauwelijks iets van de hysterie maar in de avonden gaat het behoorlijk los.

Veel Tico's, zoals de Costa Ricanen zichzelf noemen, nemen ieder weekend hun intrek in Jacó. De badplaats ligt aan de westkust, op nog geen twee uur rijden van hoofdstad San José, en is ook met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 81 reizen naar Costa Rica

Alles is op loopafstand in Jacó. Er is één kilometerlange straat met alle winkels, restaurants en cafés. Vanaf de hoofdweg brengen smalle paadjes je langs verschillende hostels naar het strand. Daar zijn de plekken met het beste uitzicht ingenomen door luxueuze hotels en dure restaurants.

Ontspannen en surfen

Overdag is het strand uitgestorven. De meeste vakantiegangers vullen hun dagen in de tropische tuinen van het hotel. Zwemmen, boekje lezen, wegdommelen en af en toe een foto maken van een passerende leguaan of wilde papegaai. Ook de surfers zijn vertrokken na een hele ochtend in de wilde golven, maar die komen tegen het eind van de middag weer terug.

Jacó en vooral het naastgelegen Playa Hermosa staan bekend om hun surf. De golven zijn er altijd goed, het water is lekker warm. Bovendien is er ieder jaar is een grote internationale surfcompetitie. De sport kun je er ook leren. Privéleraars en speciale surfkampen garanderen dat je binnen één dag op een board staat.

Wanneer de zon ondergaat

Tegen het einde van de dag verzamelen Tico's en toeristen zich in het bruine zand. In de kofferbakken van auto's worden verse cocktails bereid. Slippers uit, plastic beker in de hand en uitzicht op een oranje zonsondergang en in zee worden de laatste surfers gehuld in een laaghangende mist.

Wanneer de zon verdwenen is, doffen de Tico's zich op voor de avond. Het nachtleven van Jacó is notoir. Maar eerst is het tijd voor het belangrijkste ingrediënt van een geslaagde avond: goed eten. En dit is de juiste plek; Sushi, TexMex, fastfood, ceviche, echt Italiaans, bbq of zelfs Indonesisch, Jacó heeft het allemaal.

Nooit meer naar huis

Zodra de buik gevuld is, vloeien de Imperial-biertjes, cocktails, rum en tequila rijkelijk. In de hippe barren is het zien en gezien worden en in de huiselijke kroegen treden reggae- en gitaarbandjes op.

Tegen middernacht verhuist iedereen naar een van de discotheken, waar je tot een uur of vijf kunt dansen. En wil je echt nooit meer naar huis? Dan biedt Jacos Tacos uitkomst. Deze eet-, drink- en sportsbar is 24 uur per dag open.

Wat is er te doen in Jacó?

  • Veel resorts hebben speciale aanbiedingen in het laagseizoen en op doordeweekse dagen. Vraag er wel zelf naar.
  • Huur een surf- of boogieboard en ga de wilde golven in. Ben je nog niet zo zeker van je zaak? Dan kunnen privélessen uitkomst bieden.
  • Dans tot de zon weer opkomt in een van de drukbezochte discotheken.
  • ATV-rijden, bungeejumpen, vissen, raften, wandelen, surfen of ziplinen? Ook als je van avontuur houdt kun je vanuit Jacó allerlei uitstapjes maken.
  • Heb je trek in een Aziatische maaltijd? Ga naar een van de sushi-barretjes of eet bij The Wok, een door Nederlanders gerund restaurantje met Thais, Chinees en Indonesisch eten.

Reizen Costa Rica

Meer Jacó

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors