Turrialba Turrialba

Turrialba

door Willeke van Doorn

Turrialba is de op één na hoogste vulkaan van Costa Rica en kijkt uit over de gelijknamige plaats. In het omringende Turrialba Volcano National Park maak je prachtige wandelingen, vlieg je aan een zipline door het regenwoud en raft je over de stroomversnellingen van Rio Pacuare.

In het hart van Costa Rica ligt de actieve vulkaan Turrialba. De vulkaan ligt op 48 kilometer afstand van hoofdstad San José wat regelmatig voor problemen zorgt in de stad. Vulkaanuitbarstingen bedelven San José onder een laagje as en laten vliegvelden sluiten. In 2016 vond een van de grootste uitbarstingen in jaren plaats.

ZELF NAAR Turrialba?

Bekijk alle 4 reizen naar Turrialba

Vulkaan Turrialba

Grote donkergrijze aswolken stijgen in mei 2016 omhoog uit de kraters van de vulkaan Turrialba. Het is de grootste uitbarsting in zes jaar. Sinds 2001 vertoont de vulkaan in Costa Rica weer regelmatig vulkanische activiteit na bijna 150 jaar lang stil te zijn geweest. Tijdens de meest recente uitbarsting schieten de aswolken drieduizend meter de lucht in.

Turrialba is zelf 3340 meter hoog en daarmee een van de grootste vulkanen van Costa Rica. Alleen de Irazú vulkaan is hoger. Turrialba heeft een oppervlakte van 73 vierkante meter waar drie kraters in liggen. In de afgelopen 3500 jaar zijn er vijf grote uitbarstingen geweest.

Turrialba Volcano National Park

De vulkaan Turrialba ligt in het Turrialba Volcano National Park dat in 1955 werd opgericht om de vulkaan en de omringende regenwouden te beschermen. Door het park lopen verschillende wandelpaden die je trakteren op geweldige uitzichten op Turrialba, maar ook op de andere nabijgelegen vulkanen Izarú, Poas en Barva.

Door de toegenomen vulkanische activiteit van Turrialba is het nationale park sinds 2014 gesloten voor bezoekers. Wanneer het park weer opent, is het zeker de moeite waard om heen te gaan tijdens je vakantie in Costa Rica. In het nationale park maak je wandelingen met uitzicht over vulkanen, vlieg je met een zipline door de jungle of abseil je van kletterende watervallen midden in het regenwoud. Een echte adrenaline kick!

Rio Pacuare

Ook raften of kajakken over Rio Pacuare laat je bloed sneller stromen. Zowel Rio Pacuare als Rio Reventazón liggen vlakij Turrialba. Dit zijn twee van de beste rivieren om te raften tijdens je rondreis door Costa Rica.

Stroomversnellingen, ruige golven en watervallen dagen je uit tijdens een middagje raften of kajakken over de kilometerslange rivieren. Daardoor vormt Turrialba de ideale uitvalsbasis voor een avontuurlijke vakantie in dit deel van Costa Rica rondom de actieve vulkaan.

Reizen Turrialba

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors