Veiligheid Costa Rica

Veiligheid Costa Rica

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Costa Rica?

Costa Rica wordt wel gezien als een van de veiligste landen in Midden-Amerika. Toch moet je ook hier altijd goed op je hoede zijn. Er zijn geen gebieden in Costa Rica die je beter niet kan bezoeken. Wel moet je uitkijken in gebieden waar actieve vulkanen staan. Houdt altijd de actuele situatie in de gaten. Bekijk het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Costa Rica?

Met name in de steden zoals San José zijn veel zakkenrollers actief. Draag daarom niet teveel waardevolle spullen bij je. Dieven hebben het vooral gemunt op geld, creditcards, paspoorten en elektronica.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 81 reizen naar Costa Rica

Scan belangrijke papieren in en email de kopieën naar jezelf. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan heb je makkelijk toegang tot kopieën van deze documenten.

Wat betreft de natuur heb je in Costa Rica weinig te vrezen. Costa Rica ligt weliswaar op schuivende tektonische platen en aardbevingen komen hier regelmatig voor, maar meestal leveren ze geen gevaar op.

Zorg ervoor dat je tijdens jungletochten op de aangegeven paden blijft en neem voldoende water mee. Pas op voor slangen en krokodillen, want zij vormen in natuurparken een reële bedreiging.

Costa Rica staat bekend om zijn sterke, plotselinge zeestromingen. Kom je in zo'n stroom terecht, laat je dan meedrijven. Wanneer je merkt dat de kracht van de stroom afneemt, zwem dan parallel aan het strand totdat het tij je weer richting het strand duwt. Probeer niet tegen de stroom in te zwemmen. Dat is zinloos en je verspeelt je kostbare energie.

Wat zijn de alarmnummers in Costa Rica?

Het algemene alarmnummer in Costa Rica is: 911.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors