Veiligheid Costa Rica

Veiligheid Costa Rica

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Costa Rica?

Costa Rica wordt wel gezien als een van de veiligste landen in Midden-Amerika. Toch moet je ook hier altijd goed op je hoede zijn. Er zijn geen gebieden in Costa Rica die je beter niet kan bezoeken. Wel moet je uitkijken in gebieden waar actieve vulkanen staan. Houdt altijd de actuele situatie in de gaten. Bekijk het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Costa Rica?

Met name in de steden zoals San José zijn veel zakkenrollers actief. Draag daarom niet teveel waardevolle spullen bij je. Dieven hebben het vooral gemunt op geld, creditcards, paspoorten en elektronica.

Scan belangrijke papieren in en email de kopieën naar jezelf. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan heb je makkelijk toegang tot kopieën van deze documenten.

Wat betreft de natuur heb je in Costa Rica weinig te vrezen. Costa Rica ligt weliswaar op schuivende tektonische platen en aardbevingen komen hier regelmatig voor, maar meestal leveren ze geen gevaar op.

Zorg ervoor dat je tijdens jungletochten op de aangegeven paden blijft en neem voldoende water mee. Pas op voor slangen en krokodillen, want zij vormen in natuurparken een reële bedreiging.

Costa Rica staat bekend om zijn sterke, plotselinge zeestromingen. Kom je in zo'n stroom terecht, laat je dan meedrijven. Wanneer je merkt dat de kracht van de stroom afneemt, zwem dan parallel aan het strand totdat het tij je weer richting het strand duwt. Probeer niet tegen de stroom in te zwemmen. Dat is zinloos en je verspeelt je kostbare energie.

Wat zijn de alarmnummers in Costa Rica?

Het algemene alarmnummer in Costa Rica is: 911.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors