Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge

Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge

door Willeke van Doorn

In het Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge hike je door dichtbegroeide regenwouden en moerassen. Aapjes klimmen in de bomen boven je. In de verte schijnt een zonnestraal door de bomen door en wacht een tien kilometer lang wit zandstrand op je.

Voorbij het Cahuita National Park en elf kilometer ten zuiden van de stad Puerto Vieja de Talamanca ligt het Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge. Het beschermde natuurgebied strekt zich uit naar het zuiden tot de grens met Panama. Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge is in 1985 opgericht en beschermt zeventig procent van de Caribische kust van Costa Rica.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 77 reizen naar Costa Rica

Manzanillo

In het noorden vormt het dorp Manzanillo het beginpunt van het park. Manzanillo is een goede uitvalsbasis in de regio. In dit vissersdorpje eet je de lekkerste vis en zeevruchten en geniet je van de zon op een van de mooiste stranden tijdens je vakantie in Costa Rica: Playa Manzanillo.

De Stille Oceaan slaat hard kapot op het smalle witte zandstrand en zorgt in het oosten van Playa Manzanillo voor hoge golven waar het hart van elke surfliefhebber sneller van gaat kloppen. Op andere plekken zorgen rotsen voor beschutting en is het water rustiger en meer geschikt voor zwemmers. Vanuit het water kijk je uit over het groene bos waar het strand in overloopt.

Punta Uva en Punta Mona

In Manzanillo zit een kantoor van het Ministerie van Milieu van Costa Rica. Hier zijn kaarten met wandeltochten verkrijgbaar. Vanuit Manzanillo loop je makkelijk het park in. Je loopt onder cacaobomen en slingerende aapjes door en wandelt over het lange witte zandstrand.

Verderop langs de kustlijn vind je het paradijselijke strand Punta Uva. Met haar kristalheldere water en kleine witte zandstrand dat overschaduwd wordt door palmbomen is dit strand in Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge echt een plaatje. Net voorbij het strand van Punta Mona ligt een oesterbank die beschermd wordt door de enige rode mangrove van het land. Een must-see tijdens je rondreis door Costa Rica!

Reizen Costa Rica

Foto's & video's Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge

Meer Gandoca Manzanillo National Wildlife Refuge

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors