Drinken: koffie, horchata en guaro

Drinken: koffie, horchata en guaro

door Lana Leach

Elk land kent zijn eigen typische en soms zeer onbestemde drankjes. Zo drinken de Costa Ricanen graag horchata en guaro. Toch wordt het bekendste drankje van Costa Rica wereldwijd gedronken: koffie. ¡Salud!

Koffie

Costa Rica staat bekend om haar koffie. De bonen worden in de bergen geproduceerd en over de hele wereld geëxporteerd. Het land is een van de tien belangrijkste koffieproducenten.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 76 reizen naar Costa Rica

Wil je alles wil weten over de drank? Maak dan een tour bij een van de vele plantages. De koffie die je daar proeft is vol van smaak, vers geroosterd en rijk aan aroma.

Hoewel koffie overal in Costa Rica verkrijgbaar is, hoef je er buiten de plantages niet al te veel van te verwachten. De beste bonen gaan naar het buitenland.

Horchata

Oorspronkelijk komt horchata uit Valencia in Spanje, maar ook in Costa Rica en veel andere Midden-Amerikaanse landen kom je dit melkachtige goedje tegen. Horchata smaakt naar kaneel en is erg verfrissend op een warme dag.

De Costa Ricanen bereiden het drankje op twee manieren: met aardamandelen of rijst. De amandelen lossen ze op in water. En het geheel brengen ze op smaak met suiker. Afhankelijk van wat er beschikbaar is, voegen ze ook pinda's of kruiden toe. Bij de rijstvariant is kaneel erg gebruikelijk.

Guaro

Costa Ricanen houden van een drankje, maar het zijn geen echte drinkers. Toch gaat een shotje guaro er op zijn tijd wel in. De sterke drank wordt gemaakt van suikerriet en is daardoor erg goedkoop. Je kunt het vuurwater als shotje drinken of in een mix.

Wil je zelf een lekkere cocktail met guaro maken? Mix dan een deel cacique guaro, met twee delen jus d'orange, aardbeien en banaan. Stop de mix in een blender en vul aan met ijs. Blend de cocktail tot het een gladde massa is. Schenk in een longdrink glas met een schijfje sinaasappel en een hele aardbei.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors