Sporten: surfen

Sporten: surfen

door Veerle Witte

Costa Rica wordt ingesloten door de warme wateren van de Stille Oceaan aan de ene kant en de koelere Caribische Zee aan de andere kant. Beide kustlijnen zitten vol perfecte plekken om te surfen, het hele jaar door. En dat maakt Costa Rica tot een ultieme surfbestemming!

Surfers van over de hele wereld komen de golven trotseren in Costa Rica. En de Costa Ricanen zelf kunnen er ook wat van. In de vele kustplaatsen staan de kinderen al op een surfboard als ze pas net uit de luiers zijn. Surfen is een belangrijk aspect in hun dagelijkse leven en met gemak berijden zij de hoogste golven.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 77 reizen naar Costa Rica

World Surfing Games

Het nummer één surfstrand in Costa Rica is Playa Hermosa, wat letterlijk 'prachtig strand' betekent. Het idyllische strand, dat bekend staat om sterke stromingen en perfecte tubegolven, is gelegen in Puntarenas aan de Stille Oceaan. In 2009 zijn de World Surfing Games op dit strand gehouden, waarbij de beste surfers van over de hele wereld komen hun surfskills komen showen.

Voor verlaten, tropische stranden met een wilde zee, moet je aan de Caribische kust zijn. Recht door de jungle loop je met je surfplank naar het strand om een surfje te wagen. Let op: de zee kan hier onvoorspelbaar zijn. De kustlijn aan de Stille Oceaan met haar warme wateren is bekender bij de meeste golfsurfers en dus ook drukker.

Kiten bij een vulkaan

Populaire plekken om te surfen zijn Playa Tamarindo, Dominical, Puerto Viejo de Talamanca en Santa Teresa. Er zijn ontelbaar veel stranden waar je goed kunt surfen. Vraag rond bij de locals om de beste afgelegen spots te vinden.

Costa Rica leent zich ook goed voor kitesurfen en windsurfen. Eén van de beste plekken daarvoor is het Arenalmeer. Terwijl je met hoge snelheid over het meer sjeest, kijk je tegen de indrukwekkende Arenalvulkaan aan. Ook in het plaatsje Playa Copal heb je genoeg wind en goede omstandigheden om te kitesurfen. Er is daar zelfs een heus kitehotelletje.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors