Geld, Koers & Kosten Costa Rica

Geld, Koers & Kosten Costa Rica

Wat is de munteenheid in Costa Rica?

De munteenheid in Costa Rica is de colón (meervoud: colones). Oudere munten zijn zilverkleurig, nieuwe munten hebben een gouden kleur. Dit zorgt vaak voor verwarring bij toeristen.

In de betere hotels en restaurants, parken en toeristische attracties kun je veelal ook met Amerikaanse dollars betalen.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 77 reizen naar Costa Rica

Wanneer je het land verlaat moet je 26 dollar vliegveldbelasting betalen. Dit kan in dollars, colones of met je creditcard.

Is Costa Rica een duur of goedkoop?

Costa Rica is zeker geen goedkoop land. Vooral accommodatie is duur, zeker in vergelijking met buurland Nicaragua. Goedkope maaltijden zijn wel altijd te vinden. Eet een menu del día bij het plaatselijke restaurantje, oftewel soda, en voor een prikkie heb je een bord vol rijst, zwarte bonen en gebakken banaan. Daarnaast is het vervoer in Costa Rica ook niet duur, vooral wanneer je de bus neemt.

Hoe kan ik het beste betalen in Costa Rica?

Geldautomaten zijn op veel plekken aanwezig in Costa Rica. Het Visa Plus netwerk is de standaard. In de grotere steden en op plekken waar veel toeristen komen, kun je ook pinnen als je een cirruslogo op je bankkaart vindt. Cirrus vind je op vrijwel alle Nederlandse pinpassen.

Je kunt bij deze Cirrusautomaten ook dollars opnemen. Na tien uur 's avonds kan er om veiligheidsredenen vaak geen geld meer worden opgenomen.

Vrijwel alle banken wisselen Amerikaanse dollars. Euro's zijn minder gangbaar. Geld wisselen bij de staatsbanken kan door lange rijen veel tijd kosten, maar je hoeft geen commissie te betalen. Bij duurdere privébanken gaat het wisselen een stuk sneller en daar betaal je dan ook voor.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors