La Fortuna La Fortuna
8,4
8,5 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
8,5 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

La Fortuna

door Willeke van Doorn

Wolken stijgen op uit de krater van de vulkaan Arenal die over La Fortuna loemt. Dit boerendorp is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan, waterval La Catarata La Fortuna en de Tabacon hot springs tijdens een rondreis door Costa Rica.

Tot 1968 was La Fortuna een klein plattelandsdorpje dat meestal geen onderdeel uitmaakte van je vakantie in Costa Rica. Dat veranderde drastisch na de uitbarsting van de vulkaan Arenal dat jaar. La Fortuna, dat op slechts een paar kilometer afstand van de vulkaan ligt, veranderde in een van de grootste toeristische trekpleisters van Costa Rica.

ZELF NAAR La Fortuna?

Bekijk alle 44 reizen naar La Fortuna

Vulkaan Arenal

Tot een paar jaar geleden spuwde vulkaan Arenal nog regelmatig lava. Vooral 's avonds zorgde dat voor spectaculaire beelden wanneer de gloeiendhete rode lavastromen van de vulkaan afgleden. Dat is inmiddels verleden tijd. Sinds eind 2010 zijn er geen erupties meer.

Toch is de vulkaan nog altijd actief. Af en toe stijgen grote wolken op uit de krater. Om de 1633 meter hoge top van de vulkaan goed te zien, moet je geluk hebben met de weersomstandigheden. Op een heldere dag steekt de vulkaan ver boven La Fortuna uit, maar op regenachtige en bewolkte dagen ligt Arenal verstopt achter een dik pak wolken.

Catarata La Fortuna

De vulkaan Arenal is de belangrijkste bezienswaardigheid in La Fortuna, maar de omgeving van het dorp heeft meer te bieden. Op ongeveer vijf kilometer afstand loop je tussen het regenwoud door naar waterval Catarata La Fortuna.

Vanaf zeventig meter hoogte klettert het water van de rivier Arenal via een klif naar beneden. Een korte hike door het groene regenwoud brengt je naar de Catarata La Fortuna waar je dit watergeweld van dichtbij meemaakt. In het frisse water onder de waterval kun je zwemmen.

Tabacon hot springs

Bij de Tabacon hot springs zwem je in water dat een stuk warmer is. De heetwaterbron ligt op veertien kilometer ten westen van La Fortuna op de plek waar voorheen Tabácon lag. Dat dorp werd verwoest tijdens de uitbarsting van de vulkaan Arenal in 1968.

Vandaag de dag ontspan je in de Tabacon hot springs in een van de vijf natuurlijke heetwaterbronnen die verschillen in temperatuur van 25 tot 50 graden Celsius. Je zwemt onder watervallen door midden in het regenwoud. Een moment van ontspanning tijdens je vakantie in Costa Rica.

Reizen La Fortuna

Meer La Fortuna

Reviews La Fortuna

Tocht door natuurpark (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Anna van den Bosch op 18 november 2019

La fortuna is een hele mooie plek. Je kunt uitstapjes maken naar de vulkaan maar ook naar de natuurparken dicht in de buurt. Zo heb ik een toch gemaakt waarin ik toekans, luiaarden, kikkers en nog veel meer heb mogen zien. Daarnaast zijn de warmwaterbaden ook een aanrader! Zelf ben ik naar Baldi hotsprings geweest en dat was super leuk. In het stadje La Fortuna kun je lekker ontbijten en toeristische winkeltjes in.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Mijn tip is warmwaterbaden in Baldi hotpsrings
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Te gek! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Iris Jansen op 13 november 2017

La Fortuna is een heerlijk stadje; leuke restaurantjes, souvenirshopjes en meer dan genoeg tour operators die je de leukste uitstapjes kunnen bezorgen! Hostels zijn betaalbaar en comfortabel. Kortom: place-to-be!

Ultieme tip: Hot Water River
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Just awesome! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Iris Jansen op 13 november 2017

La Fortuna is "nature, adventure & luxury chill" in één! Het stadje zelf is gezellig en heeft meerdere leuke eettentjes (o.a. Lavalounge) en veel tour-operators om leuke uitstapjes te boeken. Zo hebben we een trekking in het Arenal Nature Reserve gedaan, met als fantastische afsluiter een bezoek aan de lokale Hot water River. Dit was inclusief booze en lavakleimaskers. Ook hebben we Paradise Hot Springs bezocht en deden we een avontuurlijke night tour, waar we veel tropische dieren zagen. We verbleven in La Fortuna Backpackers Hostel, een echter aanrader voor de bugdet-doch-comfort-avonturier!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Hot water river (vraag aan locals voor details) en jungle night tour.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors