Sarapiqui Sarapiqui
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Sarapiqui

door Willeke van Doorn

Kayak door grote stroomversnellingen in de Sarapiqui rivier, vlieg over het regenwoud in Braulio Carillo National Park en overnacht in ecolodges La Selva of Rara Avis midden in de jungle. Welkom in Sarapiqui!

In de negentiende eeuw was Sarapiqui een grote handelstad dankzij de strategische ligging op de kruising van twee rivieren: Rio Puerto Vieja en Rio Sarapiqui. Vandaag de dag leeft de stad van de landbouw en het toerisme. Voor reizigers is Sarapiqui een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Van raften en kayaken op de Sarapiqui rivier tot paardrijden in de jungle, je verveelt je hier geen moment!

ZELF NAAR Sarapiqui?

Bekijk alle 18 reizen naar Sarapiqui

Raften en kayaken op de Sarapiqui rivier

Het koude water spettert over de rand van de raft in je gezicht, terwijl je snel peddelt door het ruige water van de Sarapiqui rivier. Samen met een gids en je medereizigers baan je je een weg door de golven, stroomversnellingen en watervallen die je hart sneller doen kloppen.

Of ga de rivier op in een kayak en laat je meevoeren door de stroomversnellingen van de Sarapiqui rivier. Tijdens rustigere momenten snoep je van een vers stukje ananas en spot je het wildlife om je heen. Apen hangen tussen de bomen, schildpadden zwemmen je voorbij en kolibries vliegen over je hoofd.

La Selva

Om meer te weten te komen over het wildlife en de omgeving van Sarapiqui bezoek je La Selva Biological Station. Dit onderzoekscentrum van de Organization for Tropical Studies ligt in een beschermd tropisch regenwoud van 1600 hectare.

Het centrum doet onderzoek naar het regenwoud waar honderden verschillende zoogdier- en vogelsoorten leven. In het gebied valt jaarlijks vier meter aan regenwater, evenredig verdeeld over het jaar. La Selva Biological Station biedt workshops en tours door het regenwoud aan. Daarnaast heeft het onderzoekscentrum tachtig slaapplekken in gedeelde accommodaties.

Rara Avis

Direct naast La Selva ligt Rara Avis. Deze ecolodge verwelkomt wetenschappers en toeristen die midden in de tropische jungle willen overnachten. Zonder elektriciteit of andere moderne voorzieningen, maar wel in het hart van het regenwoud van Costa Rica.
De weg naar Rara Avis is een avontuur op zich. Met een tractor maak je de drie uur durende tocht door de jungle naar de ecolodge. Een andere mogelijkheid is om te paard het regenwoud te doorkruisen.

De laatste drie kilometer leg je te voet af. Met je laarzen onder de modder kom je na zo'n anderhalf uur zwoegen aan bij de lodge. Rara Avis is een goede uitvalsbasis om het regenwoud te ontdekken tijdens je vakantie in Costa Rica.

Braulio Carrillo National Park

Het regenwoud loopt verder door in het Braulio Carillo National Park, de volgende stop tijdens je rondreis door Costa Rica. Dichtbegroeide regenwouden, watervallen, rivieren en slapende vulkanen vormen het landschap van het op één na grootste nationale park van Costa Rica.

Braulio Carillo National Park ligt ten zuiden van Sarapiqui en strekt zich uit over een oppervlakte van 47.500 hectare. In het zuiden ligt het park op maar dertig kilometer afstand van San Jose. Het park is makkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad dankzij de snelweg die dwars door het park loopt.

De snelweg brengt je naar het Zurqui ranger station, één van de ingangen van het park waarvandaan verschillende wandelroutes vertrekken. Een andere manier om het nationale park te verkennen is door een ritje te maken met de kabelbaan.

In de groene, open gondel reis je ruim een uur lang door de jungle en vlieg je boven het indrukwekkende regenwoud. Een letterlijk hoogtepunt van je vakantie in de Sarapiqui regio!

Reizen Sarapiqui

Meer Sarapiqui

Reviews Sarapiqui

Paradijs!!!! (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Jessie Doornbos op 19 november 2019

Werkelijk een van de mooiste plekjes op Aarde! Zoveel dieren en dierengeluiden omringd door een prachtig schilderij van natuur. In de ochtend wordt je wakker gebruld door de apen, de luiaards hangen werkelijk overal en dan niet te vergeten alle andere dieren. Je komt echt ogen te kort!!!!!

Ultieme tip: Een verblijf in Sarapiqui Rainforest lodge.... een dikke 10!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors