Matagalpa Matagalpa

Matagalpa

door Willeke van Doorn

Groene bergen omringen de vallei waarin Matagalpa verscholen ligt. Met een kopje koffie, het bekendste streekproduct, in je hand struin je door de parken van de stad richting een uitkijkpunt op Cerro Apante.

Matagalpa is de hoofdstad van het gelijknamige departement in het noorden van Nicaragua. Koffie is dé specialiteit van de stad en een kijkje in het Museo de Café mag dan ook niet ontbreken tijdens je rondreis door Nicaragua. Vanuit Matagalpa loop je de Cerro Apante op en geniet je van spectaculaire uitzichten over de stad in de vallei onder je.

ZELF NAAR Matagalpa?

Bekijk alle 2 reizen naar Matagalpa

Matagalpa: de bezienswaardigheden

Koffieliefhebbers opgelet, Matagalpa is dé place to be tijdens je vakantie in Nicaragua. Een van de lekkerste bakjes koffie van het land drink je hier. Met een koffie to-go struin je langs Matagalpa's belangrijkste bezienswaardigheden.

Begin je ochtend in Matagalpa bij de witgeschilderde Iglesia Catedral San Pedro in het noordelijk gelegen Parque Morazán. Aan de andere kant van de stad ligt Iglesia San José aan Parque Dario.

In het zuiden van de stad vind je ook de koffieplantages van Matagalpa waar het bekendste streekproduct van de stad verbouwd wordt. In het Museo de Café kom je meer te weten over de geschiedenis van de koffieplantages in Matagalpa.

Cerro Apante

Nog iets verder ten zuiden van Matagalpa ligt Cerro Apante, een van de hoogste heuvels in de hooglanden van Matagalpa. Cerro Apante ligt in een beschermd natuurgebied met dezelfde naam en is goed toegankelijk vanuit de stad.

Vanaf Parque Dario in Matagalpa loop je naar een wandelpad dat het natuurreservaat in loopt. Deze hike brengt je naar de mirador - het uitkijkpunt - van Cerro Apante. Vanaf dit punt kijk je uit over Matagalpa dat verscholen ligt in een vallei van een groen heuvellandschap.

Reizen Matagalpa

Specialisten Nicaragua

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors