Klimaat Costa Rica

Klimaat Costa Rica

Wat voor klimaat kun je verwachten in Costa Rica?

In Costa Rica heerst een tropisch klimaat. Het weer in Costa Rica is warm en nat. Langs de Caribische kust is het regenachtiger dan in de rest van het land. Ook in de zomer vallen hier dan nog geregeld stevige buien. Ook in het zuidelijke Pacifische kustgebied valt het hele jaar regen. In de hoog gelegen gebieden daarentegen, valt tijdens het droge seizoen nauwelijks neerslag. Dit geldt ook voor de noordelijke en de meer centraal gelegen Pacifische kustgebieden.

De temperatuur is afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. In San José schommelt de temperatuur gemiddeld tussen de 15 en de 26 graden. In de kustgebieden heerst een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden.

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 77 reizen naar Costa Rica

Welke seizoenen zijn er in Costa Rica?

Costa Rica kent geen seizoenen zoals wij ze kennen, maar een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen loopt van eind december tot april en wordt door Costa Ricanen beschouwd als verano, oftewel zomer. De rest van het jaar is het regenseizoen dat winter wordt genoemd.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Costa Rica?

Van juni tot november komen er tropische stormen en orkanen voor in Costa Rica. Door de zware regenval spoelen complete wegen weg of zijn paden geblokkeerd wegens modderlawines. Reizen in deze periode kan dus een probleem worden. Zorg ervoor dat je altijd goed op de hoogte bent van de actuele (weer)situatie.

In Costa Rica komen ook aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voor. Zorg dat je weet wat je moet doen in het geval van een aardbeving. De vulkanen worden nauwlettend in de gaten gehouden, dus je hoeft niet bang te zijn dat er plotseling eentje uitbarst.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors