Reisverzekering in Costa Rica

Reisverzekering in Costa Rica

Costa Rica is een populaire bestemming onder Nederlandse Reizigers. Logisch, de natuur is prachtig en het klimaat doorgaans ook. Maar een reis naar Costa Rica is niet zonder risico’s. Het land heeft ‘code geel’ gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit betekent dat er veiligheidsrisico’s zijn. Er vinden overvallen en berovingen plaats. Daarnaast kun je er ziek worden. Wat als je ziek of gewond raakt en je in het ziekenhuid belandt? Wie betaalt de rekening? Je zorgverzekeraar? Niet altijd! Lees snel verder over het hoe en waarom.

Zorgverzekering

Zoals elke Nederlander ben je verplicht een zorgverzekering te hebben. Maar ben je daarmee ook buiten Nederland goed verzekerd voor medische kosten? Of heb je een reisverzekering nodig?

ZELF NAAR Costa Rica?

Bekijk alle 77 reizen naar Costa Rica

Zorgverzekeraars vergoeden medische kosten in het buitenland tot maximaal het bedrag wat de behandeling in Nederland kost. Maar in Costa Rica zijn zorgkosten vaak veel hoger dan wij gewend zijn. Het verschil dien je zelf op te hoesten.

Misschien heb je een aanvullende zorgverzekering. Helaas ben je ook dan niet altijd 100% verzekerd voor medische kosten op vakantie. Want je krijgt dan maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd. Maar wat als de doktersrekening in Costa Rica hoger uitvalt?

Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten

Loop je liever geen risico? Sluit dan een reisverzekering af met de dekking geneeskundige kosten af bij je reisverzekering. Dan wordt je nooit verrast door hoge ziektekosten op vakantie. Fijn!

Let wel: de dekking geneeskundige kosten van de reisverzekering is een aanvulling op je zorgverzekering. Met andere woorden: deze dekking vergoedt alleen aanvullend wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt.

Sluit je de dekking geneeskundige kosten af? Slim, want dan geniet je namelijk van de volgende zekerheden:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het “verplichte eigen risico” van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is)
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek

Met andere woorden: je reist nét even wat comfortabeler naar Costa Rica. Meer weten? Bekijk voor meer informatie deze pagina over de Reisverzekering.

Over Europeesche Verzekeringen

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Europeesche Verzekeringen. Europeesche Verzekeringen richt zich op de leuke dingen van het leven: vakanties, reizen en vrijetijdsbestedingen. De medewerkers van de Europeesche zijn hier zelf enorme liefhebbers van. Daardoor bieden ze de beste verzekeringen waarbij aan alles gedacht is.

Reizen Costa Rica

Specialisten Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors