Geld, Koers & Kosten Mexico

Geld, Koers & Kosten Mexico

Wat is de munteenheid in Mexico?

De munteenheid in Mexico is de nuevo peso. Briefgeld komt in coupures van twintig, vijftig, honderd, 200 en 500. Je betaalt er met munten van tien, twintig en vijftig cent en munten van één, twee, vijf, tien en twintig peso - vaak aangeduid met een dollarteken en de afkorting MN, moneda nacional.

Is Mexico een duur of goedkoop?

Mexico is geen goedkoop land, zoals dichtbijgelegen landen Guatemala of Nicaragua. Maar duur is het ook niet. Op toeristische plekken zijn hotels zeer aan de prijs. Vooral resorts kunnen hoog in de kosten oplopen.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 59 reizen naar Mexico

Vervoer is ook vrij prijzig in Mexico. Reizen per bus kost meer dan je zou verwachten, maar de bussen zijn wel erg luxe, inclusief airconditioning en stoelen die plat kunnen.

Hoe kan ik het beste betalen in Mexico?

Je vindt pinautomaten in de grotere steden, bij supermarkten en op vliegvelden. Je kunt je er ook pinnen met je creditcard, maar vaak komt er dan wel een toeslag bovenop het gepinde bedrag. Informeer voordat je op reis gaat bij je bank en creditcardmaatschappij.

Het is slim om een creditcard mee te nemen. Je kunt hem nodig hebben bij het huren van een auto, maar ook om een reservering te maken bij een hotel. Mastercard, Visa en American Express worden geaccepteerd, behalve in kleinere plaatsen waar je alleen met contanten kunt betalen.

Als je geld gaat wisselen, vergelijk dan de wisseltarieven. In de grotere steden bieden wisselkantoren vaak betere tarieven dan banken. De wisselkantoren op vliegvelden, treinstations en toeristencentra hebben echter minder aantrekkelijke tarieven, dus wacht liever even met wisselen tot je een kantoor in de stad tegenkomt.

Houd er ook rekening mee dat de Mexicaanse munteenheid geen stabiele waarde heeft. Soms kan het dus slim zijn om op een later moment geld te wisselen, omdat je dan meer pesos voor je euros krijgt.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors