Feestdagen & Festivals Mexico

Feestdagen & Festivals Mexico

Allerzielen

Todos santos of día de los muertos, bij ons bekend als Allerzielen, vieren de Mexicanen op 1 en 2 november. Dit festival is het feest der doden. Op de laatste dag zouden de geesten even terugkeren naar hun oude omgeving. Overal zie je versieringen in de vorm van doodshoofden en bij de bakker kun je pan de muertos - dodenbrood - kopen.

De Mexicanen versieren hun kerkhoven met bloemen en kaarsen en ze maken muziek. Hierna picknicken ze bij de graven. Bij het Patzcuaro meer laten inwoners 's avonds hun bootjes te water. Het is een spookachtig tafereel door de vele kaarsjes die zij al dobberend vasthouden.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 48 reizen naar Mexico

Maagd van Guadelupe

Op 12 december viert Mexico het feest van de Maagd van Guadelupe. Zij is de beschermheilige van het land. Duizenden mensen gaan dan naar haar basiliek in Mexico-Stad. Veel van hen kruipen op hun knieën over het grote plein naar de ingang van de kerk. In badplaats Puerto Vallarta duurt dit festival wel twaalf dagen.

Festival Internacional Cervantino

Tijdens het Festival Internacional Cervantino in Guanajuato zijn zowel Mexicaanse als internationale muziek-, dans- en theatershows te zien. Elk jaar nodigt de stad Guanajuato in oktober een ander land of Mexicaanse staat uit haar eigen traditionele en moderne optredens in de stad ten noorden van Mexico-Stad te komen vertonen.

Vooral veel jongeren bezoeken het festival. De straten van de stad zijn één groot feest, al mag er sinds 2007 niet meer op straat worden gedronken. Reserveer je kaarten ruim van te voren als je een kijkje wilt nemen bij dit festival. Het is altijd erg snel uitverkocht.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors