Vervoer Mexico

Vervoer Mexico

Wat zijn de vervoersmiddelen in Mexico?

De afstanden in Mexico zijn groot, dus je wanneer je van plek naar plek reist ben altijd een paar uur onderweg. Er zijn tientallen luchthavens die voornamelijk vluchten vanaf de Verenigde Staten verwerken. Om te reizen in Mexico is naast een binnenlandse vlucht de bus het meest gebruikte vervoersmiddel.

Vliegtuig

Bij het boeken van een binnenlandse vlucht is goed te weten wanneer de vakantieperiode plaatsvindt in Mexico. Veel Mexicanen verplaatsen zich dan in het land en zullen ook gebruikmaken van binnenlandse vluchten. Als je je snel wilt verplaatsen is het vliegtuig het beste vervoer, het is relatief wel duur. Je betaalt tussen de 100 en 150 dollar voor een vlucht.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 59 reizen naar Mexico

Bus

Goedkoper alternatief om te reizen in Mexcio is de bus. Voor vijf dollar brengt een intercity bus je binnen het uur zo'n 80 kilometer verderop. Het busnetwerk is zeer uitgebreid in Mexico. Voor korte afstanden pak je gewoon een bus bij het busstation.

Als je lange afstanden per bus wilt afleggen kun je het beste van tevoren boeken. Om comfortabel te reizen is een eersteklas bus iets duurder, maar wel een must bij ritten van tien uur of meer. De meeste bussen zijn voorzien van airco, zorg dan voor warme kleding. Bij bussen zonder airco is het slim om bij een raampje te gaan zitten. Hoe verder achterin de bus, hoe hobbeliger de rit zal verlopen. Ook de toiletten zijn achterin, dus je kunt beter zo ver mogelijk voorin gaan zitten.

Bekende busmaatschappijen zijn Grupo Estrella Blanca, Grupa ADO en Grupa Flecha Amarilla.

Het is verstandig om niet 's nachts per bus te reizen. Dit vanwege het risico op berovingen in lange afstandsbussen en in bussen naar toeristische bestemmingen.

Trein

De trein is een niet veel voorkomend vervoersmiddel in Mexcio. De paar treinroutes in het land worden geëxploiteerd door Ferrocarriles Nacionales de Mexcio. De trein is meestal goedkoper dan dezelfde route met de bus.

Boot

Het vasteland van Mexcio wordt door middel van een veerboot verbonden met Baja California. De verschillende eilandjes worden door de Baja ferry's met elkaar verbonden.

Taxi's

Maak in Mexico-Stad alleen gebruik van de per telefoon oproepbare taxi's de sitio, of op het vliegveld van de officiële luchthaventaxi's taxi's autorizados.

Huurauto

Wanneer je met de auto reist, is de kans groot dat je een keer moet stoppen bij een controlepost van het leger. Hierbij wordt je auto onderworpen aan een grondige inspectie. Houd je aan de aanwijzingen van de militairen en je zult snel weer verder kunnen rijden. Dergelijke controles zijn een uitwas van de drugsoorlog tussen drugskartels en het leger.

In de toeristenregio Cancun, Cozumel, Riviera Maya, Tulum en Playa del Carmen, krijg je bij de huurauto een folder uitgereikt met tips over het bestrijden van corruptie van de lokale politie. Ook staan hier de telefoonnummers van de lokale consulaten in.

Indien een politieagent je aanhoudt en je een boete wilt geven, geef je deze folder af. Dan hoef je de boete niet aan de politieagent te betalen. Bij het inleveren van de huurauto, betaal je 25 dollar of 250 Mexicaanse pesos voor het niet overleggen van de folder. Zo betaal je indirect alsnog de boete, maar voorkom je corruptie.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors