Religie & Tradities Mexico

Religie & Tradities Mexico

Wat zijn de belangrijkste religies in Mexico?

Ongeveer negentig procent van de Mexicaanse bevolking is rooms-katholiek. Verder zijn er nog wat kleinere christelijke groeperingen. Vijf procent is protestants. De laatste jaren winnen protestantse sekten en evangelische kerken terrein ten opzichte van het rooms-katholicisme.

Het christendom in Mexico is grotendeels gecombineerd met het indiaanse geloof. Zo is bijvoorbeeld de Azteekse godin Tonantzin vervangen door de Maagd van Guadelupe. Dergelijke geloofsvermengingen heten ook wel syncretisch.

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 48 reizen naar Mexico

Wat zijn belangrijke tradities in Mexico?

Tijdens een verblijf in Mexico zul je altijd wel een fiesta of festival meepikken. Er zijn vooral veel nationale herdenkingen waarbij feestelijkheden horen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Mensen in Mexico doen nog steeds aan de siesta. Gedurende de heetste momenten van de dag, in de middag, zijn veel winkels en restaurants gesloten. De winkels zijn wel langer open in de avond.

Mexicanen zijn familiemensen. Als er iets belangrijks gebeurt in iemand leven, dan komt de hele familie bij elkaar: verjaardagen, bruiloften en begrafenissen.

Reizen Mexico

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors