Religie & Tradities Mexico

Religie & Tradities Mexico

Wat zijn de belangrijkste religies in Mexico?

Ongeveer negentig procent van de Mexicaanse bevolking is rooms-katholiek. Verder zijn er nog wat kleinere christelijke groeperingen. Vijf procent is protestants. De laatste jaren winnen protestantse sekten en evangelische kerken terrein ten opzichte van het rooms-katholicisme.

Het christendom in Mexico is grotendeels gecombineerd met het indiaanse geloof. Zo is bijvoorbeeld de Azteekse godin Tonantzin vervangen door de Maagd van Guadelupe. Dergelijke geloofsvermengingen heten ook wel syncretisch.

Wat zijn belangrijke tradities in Mexico?

Tijdens een verblijf in Mexico zul je altijd wel een fiesta of festival meepikken. Er zijn vooral veel nationale herdenkingen waarbij feestelijkheden horen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Mensen in Mexico doen nog steeds aan de siesta. Gedurende de heetste momenten van de dag, in de middag, zijn veel winkels en restaurants gesloten. De winkels zijn wel langer open in de avond.

Mexicanen zijn familiemensen. Als er iets belangrijks gebeurt in iemand leven, dan komt de hele familie bij elkaar: verjaardagen, bruiloften en begrafenissen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Aruba kenner
Sponsors