Sololá Sololá

Sololá

door Willeke van Doorn

Vanuit Sololá kijk je uit over het schitterende Lago de Atitlán en de vulkanen die achter het blauwe meer liggen. In Sololá struin je langs kleurrijke kramen op de chaotische en drukke markt en beklim je de klokkentoren waar een prachtig uitzicht op je wacht.

De stad Sololá ligt op een berg 600 meter boven Lago de Atitlán. Door haar ligging aan twee handelsroutes is de stad van oudsher een knooppunt voor kopers en verkopers. De tweewekelijkse markt is dan ook hét hoogtepunt van een bezoek aan Sololá, maar de stad kent nog een aantal interessante bezienswaardigheden.

ZELF NAAR Guatemala?

Bekijk alle 21 reizen naar Guatemala

Mercado Mayoreo

Zorg dat je Sololá tijdens je vakantie in Guatemala bezoekt op een dinsdag of een vrijdag. Inwoners uit Sololá en uit de Mayadorpen die rondom het meer liggen, vullen dan de Mercado Mayoreo met hun marktkramen. Vaak zijn ze gekleed in traditionele, kleurrijke outfits.

De Mercado Mayoreo is een van de meest authentieke markten in de hooglanden van Guatemala. Hier vind je geen kraampjes met souvenirs gericht op toeristen, maar marktkramen met vlees, vis, verse groente en fruit, kleding en accessoires. De kleurrijkste kramen verkopen garen waarmee de traditionele kleding wordt gemaakt.

Sololá: de bezienswaardigheden

Aan de rand van de stad ligt de begraafplaats van Sololá, die even kleurrijk is als de markt. Volgens traditie worden overledenen hier geëerd in graven in hun favoriete kleuren, wat zorgt voor een bijzondere bonte mix van gekleurde graven die tegen de heuvels van Sololá liggen.Wanneer je door de begraafplaats van Sololá loopt, kijk je vanaf de heuvel uit over het meer onder je.

Voor het allermooiste uitzicht over Lago de Atitlán bezoek je de klokkentoren in het centrum van de stad, tegenover het stadhuis. Vanaf het hoogste punt kijk je uit over het glinsterende blauwe meer en de drie vulkanen die daarachter liggen. Een hoogtepunt tijdens je rondreis door Guatemala!

Reizen Guatemala

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors