MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews San Cristóbal en Palenque

8,5
8,5 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
8,0 Restaurants
8,5 Veiligheid
- Stranden
 • Aantal reviews: 6
 • Aantal waarderingen: 4

Mayan Mornings (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Pim Van Rutte op 17 november 2019

Frontera Corozal. Jungle aan de grens van Mexico met Guatemala. De rivier vormt de grens. ‘S ochtends om 7.30 varen we in een lancha de rivier af naar Yatchilan, een tempelcomplex uit de Maya tijd, midden in de jungle. We zijn de enige op het park op dit tijdstip. De jungle ontwaakt, brulapen, neusberen, haviken en adelaars gaan op zoek naar ontbijt. En wij genieten van de rust, het prachtige licht van de opkomende zon die de tempels overschijnt. Magisch maya!

Ultieme tip: Frontera coroza
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis mexico, guatemala, belize (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Jacintha van Kampen op 16 november 2019

Mooi dorp wat een rijk aanbod aan verschillende kerken heeft. Aangezien deze locatie iets hoger ligt is het ook iets koeler. Daarnaast zeer betaalbaar om luxe uit eten te gaan. Zeer geschikt om te combineren met de ruïnes van Palenque.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten San Cristóbal en Palenque

 • aardige locals
 • goedkoop

Minpunten San Cristóbal en Palenque

 • veel toeristen
Ultieme tip: Ga langs bij de locals, hier kan je de echte Maya cultuur ontdekken. Ieder dorpje heeft zijn eigen kledij, super bijzonder.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Midden in de jungle (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maxime Visser op 20 november 2017

In een cabanja midden in de jungle werden wij wakker door het geluid van brulapen. Op aanraden van locals hebben we watervallen van RB beklommen, een doodenge ervaring om nooit te vergeten. Dagenlang zaten we in de natuurlijke rust en genoten we van alle wilde dieren om ons heen.
San cristobal daarin tegen was het drukke stadsleven waarin je weer onder de mensen was en de Mexicaans sferen kon meemaken. Eten op een dak met uitzicht over de stad. Een mega markt met spullen van de Maya's. Beide plekken perfect om een 3/4 dagen te blijven. Er gebeurt genoeg!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Roberto Barrios in plaats van Agau Azul. Agua Azul was ons plan maar de locals raadde echt Roberto Barrios aan, ben je avontuurlijk? Vraag of je de watervallen mag beklimmen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De Maya-ruïnes van Palenque (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Yorick Desmense op 27 juni 2017

De ruïnes van Palenque behoren tot de mooiste van het land als het het mij vraagt. In juni, bepaald geen hoogseizoen voor Mexico, was het er rustig en heb je alle tijd om de ruïnes te verkennen. Uiteraard is het er wel heet, dus zweten geblazen! Al met al zeker de moeite waard om heen te gaan.

Ultieme tip: Café Jade voor lekkere hamburgers en sapjes! Wij kregen nog een tip om bij restaurant Monte Verde te eten. Dat moeten we nog onderzoeken, maar de tip is bij deze vast gedeeld!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt niet te missen op je reis in Mexico! (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Noëlle Bouvrie op 13 mei 2016

San Cristobal is echt een super mooi en kleurrijk stadje. Het fijne vond ik dat het 's avonds en 's ochtends afkoelde, omdat het tussen de bergen ligt. Palenque is ook echt zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik vond de archeologische site veel mooier dan Chichen Itza. Het is wel een lange rit vanaf san christobal en best wel hobbelig, maar ik had het niet willen missen:)

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Verken de gevarieerde omgeving van Chiapas (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Margriet van Ojen op 05 april 2016

San Cristóbal is een fijne stad als goede uitvalsbasis voor de omliggende natuurgebieden. Er zijn genoeg restaurants (wel wat aan de dure kant voor Mexico) en er zijn goede musea voor als je meer wilt weten over de Maya's. Vanuit San Cristóbal is de Cañon del Sumidero goed bereikbaar, waar een boottocht over het blauwe water tussen de kliffen tot wel een kilometer hoogte zeker niet mag ontbreken. San Cristóbal is met name ook populair onder Mexicaanse toeristen, wat voor vooral veel drukte op straat zorgt met inheemse volken die van alles aan je proberen te verkopen. Vanuit San Cristóbal is het gemakkelijk om in Palenque te komen met de bus. De stad zelf zou ik afraden om zowel te bezoeken als in te verblijven, een cabaña in één van de hotels bij El Panchan, vijf kilometer buiten de stad in de jungle, is de beste optie. De ruïnes van Palenque zijn indrukwekkend en prachtig gelegen in het hartje van de jungle, wat ook betekent dat het hier ontzettend warm en vochtig kan zijn. Vanuit Palenque worden er tours aangeboden naar een vrij onbekend en niet-toeristisch tempelcomplex, Yaxchilán, vaak in combinatie met de muurschilderingen van Bonampak. Op drie uur vanaf Palenque ligt deze Maya-stad boven een rivier in de jungle, die de grens vormt tussen Mexico en Guatemala. Door de moeilijke bereikbaarheid, een boottocht van een uur, zijn hier een stuk minder toeristen dan in bijvoorbeeld de bekendere tempels van Palenque en Chichen Itza. In de buurt van Palenque kan je afkoelen in de felblauwe watervallen, Aqua Azul, helaas is dit erg populair en echt zwemmen is er vrijwel onmogelijk. Een goede tweede optie is Roberto Barrio, een verborgen waterval, waar je heerlijk kunt ontspannen, zwemmen, springen en glijden van net zulke blauwe watervallen als de bekendere Aqua Azul, maar dan met maar tientallen mede-toeristen. Mijn ervaring in San Cristóbal en Palenque was erg goed, vooral als je net wat verder kijkt dan de meeste bekende en toeristische attracties in Chiapas.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid

Pluspunten San Cristóbal en Palenque

 • Natuur
 • Cultuur
 • Veilig
 • Gevarieerd
 • Goed bereikbaar

Minpunten San Cristóbal en Palenque

 • Toeristisch
 • Dure restaurants
Ultieme tip: Verblijf in Palenque in de jungle bij El Panchan, je hebt de keus uit vier hotels die cabañas, campingplekken en hangmatten aanbieden voor elk budget.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen San Cristóbal en Palenque

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors