Rondreis Mexico, Guatemala en Belize Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

door Tessa Voncken

Waarom niet Mexico, Guatemala en Belize combineren in één reis? In alle drie de landen vind je overblijfselen van de Mayacultuur en een weelderige jungle, maar ze hebben allen een eigen karakter. Tijdens deze rondreis naar Mexico, Guatemala en Belize pak je van ieder land het mooiste mee. 

Deze route van drie weken brengt je van Playa del Carmen via Chichén Itzá naar de staat Chiapas in het westen. Vervolgens kruis je Guatemala door om uit te komen in Belize en te relaxen en snorkelen op Caye Caulker. Voordat je terugvliegt pak je nog de mooiste stranden aan de Riviera Maya mee. Ben je klaar voor een onvergetelijke rondreis door Mexico, Guatemala en Belize?

ZELF NAAR Mexico?

Bekijk alle 58 reizen naar Mexico

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Mexico, Guatemala en Belize?

Playa del Carmen is een aangename eerste kennismaking met Mexico. Wil je je reis rustig beginnen, blijf er dan minstens een of twee dagen. Relax op een van de mooie stranden en proef de Mexicaanse keuken aan de levendige hoofdstraat Quinta Avenida. Onderweg naar Mérida maak je een stop bij Chichén Itzá. Deze goed bewaarde oude tempelstad is een van de zeven wereldwonderen.

Mérida is een compacte, koloniale stad, met een aantal prachtige kleurrijke gebouwen en pleinen. Zin in wat natuur? Maak dan een uitstapje naar Celestun, waar een grote kolonie flamingo’s woont. Na Mérida volgt een lange reis naar het tropisch warme Palenque. Midden in de jungle dwaal je door de indrukwekkende oude tempelstad. 

Van Palenque reis je naar San Cristóbal de las Casas, een spectaculaire route door groene bergen. In dit bergstadje maak je pas echt kennis met de Maya’s. Hier lopen mensen met een indiaans uiterlijk nog in traditionele kleding en oefenen ze rituelen uit. Je kunt een excursie maken naar de Sumidero Canyon of wil je meer weten van de Mayacultuur, bezoek dan een van de omliggende kleine Mayadorpjes, zoals Chamula.

Na San Cristóbal ga je de grens over naar Panajachel aan het Lago de Atitlán, in de hooglanden van Guatemala. Dit levendige dorpje biedt een prachtig uitzicht over het meer en de omliggende vulkanen. Volgende stop: Antigua. Deze voormalige hoofdstad heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op veel reizigers. Begrijpelijk, want Antigua is een prachtige, koloniale stad, liggend in een dal tussen drie vulkanen. De laatste bestemming in Guatemala is Flores, vanwaaruit je de de Mayaruïnes van Tikal bezoekt. 

Vandaag reis je af naar het derde land, Belize. In Belize zijn Latino invloeden overduidelijk gemixt met Caribische. Op Caye Caulker is het motto ‘Go Slow’ en overal hoor je Bob Marley uit de speakers. Je spendeert hier je dagen met kreeft eten, cocktails drinken en chillen. Ben je een duiker? Dan is de Blue Hole een must. Van Caye Caulker reis je door naar Mexico, naar Tulum aan de Riviera Maya. Hier relax je op de mooiste poederzachte stranden van Mexico, voordat je terugvliegt vanaf Cancun.

Wat is de beste reistijd?

Het orkaan- en regenseizoen in Belize, Guatemala en in het oosten van Mexico begint in mei en duurt meestal tot november. Van december tot en met april is dus de beste tijd om de drie landen te bezoeken, er valt dan weinig regen. 

December en januari zijn wel de drukste maanden. Veel buitenlandse toeristen reizen in deze periode af naar Mexico en veel Mexicanen vieren dan vakantie in eigen land. San Cristóbal ligt in de bergen, het kan er flink afkoelen. Ook al zegt men dat Guatemala het land van de eeuwige lente is, in de bergen en in de avond kan het koud zijn. Pak dus zeker ook een trui, lange broek en eventueel een jas in.

Routebeschrijving

In drie weken reis je door Mexico, Guatemala en Belize.  De bus is een comfortabel en goedkoop vervoersmiddel. In Mexico reis je reis van het oosten naar het westen en vervolgens richting de grens met Guatemala. ADO is de grootste busvervoerder, je koopt kaartjes gemakkelijk op ieder station of online via de gelijknamige app. Van San Cristóbal steek je de grens over naar Guatemala met een collectivo, een shuttlebusje. In Guatemala rijdt de kleurrijke chickenbus, erg goedkoop maar niet heel comfortabel. Op sommige routes rijdt een gewone bus, maar meestal is een shuttlebusje de beste optie. Van Antigua naar Flores is een lange rit, het is ook mogelijk om dit per vliegtuig te doen. Caye Caulker in Belize bereik je per watertaxi en de route naar Chetumal in Mexico doe je ook per watertaxi. Dan reis je terug naar het noorden met de ADO bus en vlieg je terug vanaf Cancun.

Deze reis met een reisorganisatie maken? Kijk dan hier voor rondreizen naar Mexico, Guatemala en Belize.

Reizen Mexico

Foto's & video's Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Specialisten Mexico

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors